Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ilonaarx

Brak czucia na skórze-po zabiegu

Polecane posty

Witam.Piszę tu na forum z nadzieją na odpowiedz kogoś kto spotkał się z podobnym przypadkiem i może wyjaśnić mi co mi dolega. Opisze mój problem.3,5 roku temu złamałam noge ( rozpoznanie - stan po złamaniu i zespoleniu kostki bocznej i przysrodkowej podłudzia lewego) T93.2.Zabieg był udany pomijając mój zespół popunkcyjny (migrena po znieczuleniu w kregoslup).Noga bolała 2-3 dni ,wypis do domu ,leki przeciwzakrzepowe ,nic nadzwyczajnego.W 5-6 dobie po zabiegu zauwazylam iż nie czuje skóry na stopie.Rany po zabiegu to zewnetrzna strona łydki i jeden szew na wewnetrznej stronie kostki.W 9 dniu po zabiegu pojechalam do kliniki gdyz objawy mnie zmartwily.Lekarz (nie mój prowadzacy) stwierdzil iz prawdopodobnie to uszkodzenie nerwu,niegłownego ale jakiegoś mniejszego dochodzacego.Przepisal tabletki ALANERV i do domu.Dzis wrócilam do domu zalamana.Bylam wyciagnac szwy ,moj lekarz prowadzacy (ordynator) kliniki ,powiedzial ze chyba postradalam zmysly ,ze w jego klinice nie ma mozliwosci na takie uszkodzenia,i ze potrzeba czasu.Za miesiac do kontroli,zero leków ani odpowiedzi na moje pytanie "co to w takim razie jest?" Opisze objawy skóra zaczynajac od malego do srodkowego palca + 7-8cm skóry (obszaru) w strone kostki brak czucia na delikatny dotyk,na szczypanie,klucie ...aczkolwiek skóra jest jednoczesnie dziwnie przewrazliwiona na sredni dotyk,typu ubieranie skarpetki,buta.Mam w niej dziwne uczucie gorąca,mimo iz stopa jest zimna.Momentami łapia mnie w niej skurcze,tam w srodku.Utrudnia mi to życie bardzo,a na szczera odpowiedz mojego lekarza narazie nie licze.Nawet gdyby nikt przyznawac do bledu sie nie lubi.Moze ktos zna podobny przypadek,bylabym wdzieczna za podsuniecie info co moge zrobic dalej. Moje gg 3228884

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować