Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczonaaaaaaa

22letnia dziewica-powinnam sie bac pierwszego razu?

Polecane posty

Witam. mam takie pytanko..mam 22 lata. nie spotkałam jeszcze żadnego 'normlanego' faceta, który zasługiwałby na to, żeby dać mu siebie całą. i chciałabym się dowiedzieć, czy to, że mam już 22 lata oznacza, że pierwszy raz będzie mnie cholernie bolał? pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że ktoś mi odpowie. z góry dziękuję :)

Gość Zwariowana_nastka
Może jakiś przystojniak z pkp ?

Gość fujfujfujjuf
bardziej będzie bolało jak będziesz miała 22 lata, 3 miesiące i 7 dni. A mniej powyżej 70 roku życia :O

Myśle ze powinas to zrobić jak najsybciej i nie słuchj bajek o miłości tylko idz sie z kims kochac bo hormony przejma Twój mózg !

Gość jakorla
nie będzie bolało aż tak bardzo spokojnie, tylko poproś swojego faceta żeby był delikatny, on to zrozumie. bo rozumiem, że wie, że będzie Twoim pierwszym? nie stresuj się, postaraj się zrelaksować i czerpać jak najwięcej przyjemności.

z pierwszego razu jest mało przyjemnosci bo pierwszyu raz boli poniewaz zostaje mała ranka ale drugi jest upełnie inny nie bój sie i zrob to szybko ps. jak chcesz by cie nie bolało to kup sobie duzy tampon umiesc go gdzie trzeba i przerwiesz błonke

jakorla dzięki bardzo za odpowiedź. na pewno będzie o tym wiedzieć ;) tylko najpierw musi się znaleźć hehe ;) dzięki wielkie ;)

bruneti również dziękuję za odpowiedź ;)) dobrze wiem, że pierwszy raz boli..tylko miałam wątpliwości, czy mój wiek nie przyczyni się do o wiele większego bólu.

o matko nie słuchaj bruneti!!! pierwszy raz nie ma sensu, jeśli się nie nie przeżywa go z kimś, na kim Ci zależy. wtedy nie będzie ani przyjemności w trakcie, bo nawet jeśli nie będziesz czuła bólu (mnie absolutnie nic nie bolało - błony dziewicze są różne, pewnie moja była bardzo cienka i niezbyt rozległa), to z pewnością będzie duży dyskomfort psychiczny, zakłopotanie i wstyd, ani po, bo gdy spotkasz fajnego faceta to będziesz żałować, że nie zrobiłaś tego z nim, tylko z jakimś typkiem byle gdzie, byle jak. więc nic na siłę:) nie ważne, że masz 22 lata. czekaj ile tylko chcesz i nie czuj się przymuszona tym, że "już w końcu wypadałoby to zrobić":) najpierw poznaj fajnego faceta i się zakochaj, wtedy pierwszy raz będzie wspaniały:) może jeszcze odpowiem na to konkretne pytanie - to, ile masz lat nie ma nic do rzeczy;) wszystko zależy od budowy Twojego ciała. prawdopodobne jest też to, że już nie masz błony dziewiczej, bo uszkodził ją tampon, czy nawet szpagat.

hmmm nie jest tragiczny ten pierwszy raz i nie daj sie nikomu nastraszyc, tyle ze poczekaj sobie na ten odpowiedni moment i jak bedziesz gotowa to samo przyjdzie..... od kiedy poprzez szpagat mozna stracic dziewictwo ?

kittykittykitty bardzo Ci dziękuję za konkretną odpowiedź na pytanie, a także za to co napisałaś więcej. na pewno nie zrobię tego, bo ktoś będzie na mnie naciskać.. o nie nie nie ;) nie po to tyle zwlekałam ;)

proszę bardzo:) polecam się na przyszłość i cieszę się, że są jeszcze takie dziewczyny jak Ty!:) brawo:) jak przez szpagat? no wiesz, jeśli błona jest bardzo cienka i w jakimś konkretnym kształcie (bo z tego co wiem, to może być ułożona dookoła jak pierścień, w formie półksiężyca, paseczek przez środek i inne), to gdy mięśnie się poruszą (no bo przy szpagacie mięśnie pochwy nie pozostają bez zmian), to błona może się uszkodzić. ostatnio nawet znalazłam o tym informację w książce od biologii mojej bratanicy;)

o kurcze tego nie slyszalam a moja corcia ma 8 lat i byc moze nie jest juz cnotka :( zasowa szpagaty jeden za drugim

Tak naprawde kazda kobieta inaczej "znosi" pierwszy raz. Niektore w ogole nie czuja bolu, inne krwawia mniej lub bardziej, ale nie jest to na pewno bol nie do zniesienia. wszystko zalezy od budowy ale tez od wczesniejszych doswiadczen, uprawianych sportow, rozciagniecia, wypadkow itd. Mysle, ze najwazniejsze jest to, z kim go przezyjesz, facet powinien byc tego swiadomy i wyrozumialy. No i najwazniejsze: zabezpieczenie, pomysl o nim duzo wczesniej, zeby nie bylo pozniej niespodzianek. Mam dwie znajome, ktore podczas pierwszego razu wpadly, cud... no tak, ale mozna takich cudow uniknac:) powodzenia!

"Tak naprawde kazda kobieta inaczej "znosi" pierwszy raz. Niektore w ogole nie czuja bolu, inne krwawia mniej lub bardziej, ale nie jest to na pewno bol nie do zniesienia. wszystko zalezy od budowy ale tez od wczesniejszych doswiadczen, uprawianych sportow, rozciagniecia, wypadkow itd." O to to! :p

Gość Rambo2232
jak facet Cie ostro zruchaaa to bedzie bolało nom chyba ze bedzie powoli i ostrożnie

na sam poczatek znajdz sobie faceta ktorego pokochasz i bedziesz miala pewnosc ze on tez dazy cie szczegolnym uczuciem co do samego stosunku mozesz go poprpsic by byl delikatny. w koncu to ma byc wyjatkowa chwila. poprzytula, pocaluje, rozgrzeje i powinno byc wszystko cacy :)

dziękuję za kolejne odpowiedzi ;)

Gość dsajkljs
Kobieto gdzies ty sie uchowała??

Gość Ona__29
autorko, ja starciłam cnotę mając 21 lat, dkładnie 21 i 8 miesięcy ;) nie bolało. no, troszkę owszem, ale całkiem znośnie. było przyjemnie, bez orgazmu ale całkiem fajnie . znajdź właściwego faceta, ale nie czekaj zbyt długo - seks jest na to zbyt fajny !!!!!!!

dsajkljs a no się uchowałam ;P zawsze wychodziłam z założenia, że jeżeli mam 'dać', tylko po to, żeby 'dać', to dla mnie żadna rewelacja..nie spotkałam odpowiedniego faceta i to tyle :) Ona__29 dzięki za odpowiedź i radę :P jak się tylko znajdzie odpowiedni to czemu nie hehe :P:)

Gość usia-z-plocka
Ja straciłam dziewictwo w wieku 26 lat. Wiem, może długo czekałam, ale powiem Ci jedno... było warto poczekać. Poznałam świetnego chłopaka, przystojnego bruneta o zabójczo pięknych błękitnych oczach.,. Od razu wiedziałam, że zrobię to z nim. Spotykałam się z nim tak często jak mogłam, pieściliśmy się w łóżku na drugim spotkaniu ;-) i w ogóle dawałam mu prawie wszystko... poza pełbym seksem, ale nie mogłam się doczekać, kiedy to zrobimy. A bałam się bardzo bólu i tego, że sobie nie poradzę. Trwało to kilka miesięcy, aż któregoś dnia oddałam mu się cała i to był jeden z najwspanialszych dni w moim życiu, bo chłopak naprawdę się starał. Do dziś pamiętam to nieziemskie uczucie wypełnienia ... Wspaniały i cudowny wieczór :-) Potem kochaliśmy się wielokrotnie i chociaż ostatecznie się rozstaliśmy a ja teraz mam męża i dziecko, to nigdy nie zapomnę tamtych cudownych chwil razem z nim. Uważam, że warto poczekać na tego właściwego. Nie czekaj tylko za długo, bo seks to coś wspaniałego i kiedy poczujesz te motylki, to będziesz naprawdę zadowolona...

Gość dobre und sawdzoene hau haupr
dziewica a kobieta z błoną dziewiczą to nie to samo ciołki-matłki (brunetti i reszta) nawet i 8 latka może nie mieć blony dziewiczej ale to nie oznacza ,że nie jest dziewicą :O a kobieta która uprawiała np. seks analny klasyczny nie i ma błonę to co ? dziewica :O dziewicą nie jest ta która uprawiała seks i tyle a nie ta która ma blonę :D A autorce powiem tak- pierwszy raz na pewno nie będzie rewelacją ale nie jest to teksańska maskara piłą mechaniczną :D grunt to się wyluzować i zrobić to z kimś kto jesttego wart :-)