Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syn ma 6 m.

a drugie dzieco w JUZ drodze.

Polecane posty

Gość syn ma 6 m.

ktos ze mna?....,,,

Gość qqqqaww
no pięknie..

Gość syn ma 6 m.
no wlasnie............. a dodam ze bralam tabl.anty.....

Gość na ale przecież tabl. anty
nie dają 100% pewności i trzeba to brać pod uwagę! jeśli ty tego nie brałaś pod uwagę - to twoja sprawa.

Gość syn ma 6 m.
pewnie ze moja spr. tak jak wszytkie tematy to wasze spr. chce wiedziec czy tez tak ktos ma? to bylo moje 1 dziecko dlugo sie staralismy.. a teraz taka niespodzianka....dowiedzialam sie przedwczoraj. tp dopiero 6 tydzien.. czasem uzywalismy oprocz tabl. prezerwatyw wiec naprawde jestem zaskoczona.

Gość wspolczuje i wcale nie
zazdroszcze.

Gość syn ma 6 m.
nie wiem czy jest czego wspolczuc.. w sumie sie ciesze ale przezylam wielki szok.

To gratuluje fajnie odchowasz taśmowo;) Mała różnica wieku ma swoje plusy u mnie będzie 6 lat a zanim się zdecydowaliśmy marzyłam o wpadce;)

Gość syn ma 6 m.
wlasnie tez myslalam na 2 dzieckiem jakos niedlugo.. ale skoro tak "wypadlo".. samo z siebie to.. chyba fajnie.tez sie ciesze:) dzieki za optymistyczne slowko:) sama nie wiem jak to bedzie prawie jak blizniaki.. dopiero synus powiedzial mama;)

Gość najwazaniejsze że się cieszysz
życzę wam wszystkiego co najlepsze,

Gość nie martw sie
bedzie dobrze, moj syn mial 11 miesiecy i tez zaszlam w ciaze, teraz maja 4 i 5 lat i jest super!! Sa najlepszymi przyjaciolmi!! :) :)

odchowasz dwoje i po kłopocie :) nie jedna babka tak ma i daje rade tylko organizacja dobra potrzebna :) dodam ze miedzy mna i bratem jest rok roznicy i mamy swietny kontakt zawsze mielismy

Gratuluje. Teraz będzie ci pewnie ciążko, ale za rok dwa lata dzieci będą się bawić wspólnie może w życiu zostana prawdziwymi przyjaciółmi. Ja zwlekałam i teraz mam termin na sierpień, tak ten czas zleciał i teraz myśle że fajnie by było mieć taka dwójke dzieci w podobnym wieku. życze powodzenia i dbaj o siebie

Gość mama 17 miesiecznego synka
No to witam w klubie dziewczyny :) Ja tak samo :) Nie umiem, boje sie i nie chce podjac decyzji o drugim, ale tak naprawde chcialabym je miec i po kryjomu marze o wpadce :) A autorce tematu gratuluje :D

Gość syn ma 6 m.
teraz jak piszecie to coraz bardziej sie ciesze i zdaje spr z plusow:) moja rodzinka oczywiscie " zrospaczona" bo jak ja dam rade... moj maz pracuje czasem nie ma go po 10 godz. a ja z synkiem jak bylam w ciazy.. byla to ciaza zagrozona nie moglam sama nigdzie wychodzic bo mdlalam doslownie po paru krokach musialam siadac i odpoczywac.. chociaz przed ciaza b. duzo sie ruszalam rower biegalam plywalam na basenie.. teraz jedyne czego sie obawiam to to ze nie bede w stanie w ciazy zajac sie synkiem:( ale moze przeprowadzimy sie do mamy na ten okres. Jakos nie umiem sie dolowac:)! co dziwi moja rodzinke i po spodkaniach z nimi mam chwilowe dolki. ale krotko to trwa:))

Gość syn ma 6 m.
matko "zrozpaczona" sorki ale synek troszke wariuje mi na kolanach i..:)

ale na prawde nie masz czym sie dołować kolejny plus jest taki że że wiekszość ciuchów bedziesz miec po starszym itd. tylko inwestycja w wózek

Gość syn ma 6 m.
acha i dziekuje za gratulacje!!!:):) tez wam sie uda tylko sie odwazcie malo jest kobiet ktore z premedytacja decyduja sie na dzieciatko a potem sie orientuja ze poprostu wszystko sie uklada i stac je na wiecej i daja rade:) moze jestem niepoprawna optymistka .. ale cos w tym jest?:)

Nie martw sie i ciesz sie, bo mala roznica wieku to bardzo duzy plus (wiem cos o tym, bo sama mam siostre 9 lat starsza). Ja tam ci zazdroszcze i tez chcialabym niespodziewanie dowiedziec sie, ze jestem w ciazy...ech, fajnie by bylo :D Takze wszystkiego dobrego i na pewno dasz rade!

Gość syn ma 6 m.
dziekuje wam bardzo . miod na moje serce. upewniam sie ze nie zwariowalam cieszac sie:) pamietajcie ze czas nie stoi to tylko dni sa podobne do siebie i biegnie skurczybyk jak szalony .. macie takie pranienia az mi sie cieplutko na sercu robi ze sa takie dobre kobietki na tym swiecie i marza o kolejnych iskierkach:)

Gość syn ma 6 m.
to twoj synek ma 17 miesiecy i chcialabys juz nastepnego aniolka:)? :)

No, chcialabym i to bardzo, ale jakos nie moge podjac tej decyzji mimo, ze maz mi ciagle gada "Patrz jaki on fajny (o naszym synu), nie chcialabys jeszcze jednego takie urwisa?" , a ja na to, ze pewnie, ze bym chciala, ale...no wlasnie, ale...taki tchorz ze mnie, ze nie umiem postawic kropki nad i :) Dlatego tobie po cichu zazdroszcze, bo tez bym chciala, zeby zycie zdecydowalo za mnie :)

Mozesz mi cos blizej powiedziec,zapomnialas tabletki ? Czy bralas regularnie,mialas jakies objawy ciazy,czy to przypadek ?..A co do ciazy,bedziesz miala z glowy :) jedno za drugim za 3 latka odchowane

Gość syn ma 6 m.
to nie czekaj dziewczyny na trzy, cztery wyrzucamy za okno tabletki dziurawimy igla prezerwatywy i robimy suprajsa meza:):)!! ja w sumie zawszlam w ciaze biorac tabletki ale nie bralam dlugo po tym bo mi maz uswiadomil ze po tabl czuje(faktycznie tak bylo ale nie wiazalam tego z tabl.) sie zle itd i tak mi wkrecil ze odstawilam jakies 2 tyg pozniej. a niedawno mi sie przyznal ze jak sie kochalismy to.. tego.. staral sie nie uwazac przed zalozeniem prezerwatywy..:) wiec tak czy siak by bylo jak jest chyba?:D a sama jak wy patrzylam z tesknota na brzuszki przyszych mam.. teraz maz skacze z radosci..

Gość meliins
Gratulacje, a jak mają bliźniaki Ty będziesz miała troszkę różnicy więc może okazać się że będzie łatwiej.

Gość syn ma 6 m.
bralam regularnie. normalnie tak jak trzeba. mialam potem przeczucie ze cos jest "nie tak" dziwnie sie czulam jak ktos dotykal mi brzuszka i jak synek kopnal czasem podczas zabawy zaslanialam.. :) teraz wiem czemu. 2 tyg. po zajsciu w ciaze odstawilam tabletki(nie wiedzac jeszcze o ciazy). oprocz przeczuc mam wiekszy apetyt i bole podbrzusza, ale to teraz jakies tydz temu sie zaczelo. czasem bole glowy(co zdarzalo sie tylko poczas pierwszej ciazy) nooo i zjadlam np naraz 2 puszki kukurydzy.. mialam ochote na slokosci bezposrednio po zjedzeniu sledzika.. zmeczona bardziej niz zwykle.. z pierwsza ciaza w sumie glupio zabrzmi ale tydzien po zajsciu powiedzialam mezowi ze jestem w ciazy i zgadzalo sie jak poszlam do lekarza po jakims czsie potwierdzil bylam wtedy w 5 tygodniu. ruchy dzieka wyczulam w 16-17 tygoniu... takie jakies mam przeczucia zwykle.... ale bol podbrzusza byl decydujacym objawem.

ja mam dwoje dzieci ; gdy corka miała 8 miesiecy okazało sie ze jestem w ciazy.Porod drugi był lzejszy od pierwszego z reszta wszystko było jakies łatwiejsze:)teraz maja 7 i 6 lat i swietnie sie razem bawia sa nierozłaczni Jest super!pozdrawiam

Gość zabojad88888
Przepraszam ale Twoje dziecko ma 6 miesięcy i juz mówi mama??????????????????????

Gość dupeczka z okieneczka
Gratulacje :) oczywiście, może będzie ciężko, ale może też ciężko nie być :). Ja sobie nie wyobrażałam jak to będzie z dwójką jak z jednym było mi ciężko, okazało się że jest nawet lżej :) nie wiem czemu, może więcej siły się wtedy ma... Co do tabletek, moja lekarka twierdzi że są sprawne w 100% pod warunkiem, że będzie się je stosowało dokładnie jak trzeba :)... Moja znajoma też zaszła na tabletkach, była bardzo zdziwiona bo tylko raz zapomniała wziąć (jakoś nikt jej nie powiedział i nie wyczytała na ulotce, że to wystarczy żeby przestały działać anty)