Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kacMorderca:[

Jak leczycie kaca?

Polecane posty

najlepsze sposoby na kaca:) Pisać szybko, bo umrę;p

Gość bierzemy sie do ciężkiej
i wyczerpującej roboty :O

Gość carlsberg-zielona
iść spac:) a jak nie ma opcji to pic duuuuzo wody z cytryną, albo najlepsze co mi zawsze pomaga: elektrolity (ja stosuje taki proszek co sie rozpuszcza w wodzie ORSALIT - okropny w smaku ale pomaga naprawde)

Gość oleeee jeeeeeeeeee
-Kawa z cytryną, najlepiej kawa mielona :). -herbata z cytryną i dużą ilością cukru/miodu -maślanka -jajecznica na boczku -sport

Gość poprzedniego dnia
nie pić za dużo:P to mój sposób na kaca:D Sróbuj kawę z cytryną, pomaga na ból głowy może na kaca też pomoże:D

Gość poprzedniego dnia
czytałam kiedyś, ze lekazre kaca leczą dużą ilością rutinoskorbinu. Myślę, ze to chodzi o witaminę C, więc cytryna powinna pomóc

Gość obojetna
Nie dopuszczac do kaca:)

kawa z cytryna zaliczona, ibuprom zjedzony, rutinoscorbin też :) wodaa z cytryna w zasiegu reki, a do 18 pracuje, a praca nudna:)) Dziękuję żabcie:) ktoś jeszcze zdycha dzisiaj?

Możesz jeszcze zjeść cos słodkiego (mi zawsze pomaga, to chyba dlatego, że we krwi podnosi sie poziom cukru a zaniża alkoholu, ale nie wiem dokładnie) i wypij jakiś napój izotoniczny (np.OSHIEE).

Ja juz sobie obiecałam, że w tygodniu zadnego alkoholu bo na drugi dzień w robocie jest masakra (chodz podrinkowac lubie i to nie mało). No i za dużo kaloriiii.....ale zara weekend :) :) :)

Gość kjhkhkjhkj
2 lyżeczki miodu przed snem na bani, kiedyś pewien znajomy lekarz mi to polecił i faktycznie działa!!

Gość potorkowa
ja tez zdycham ;/ omg... pochlalam wczorajze szczescia ;D rzygalam jak kot o 5 rano ;/ impreza skonczyla sie po 2 rano... na szczescie nie pracuje wiec moge zdychac w domu ale przyznam ze wolala bym czuc sie lepiej xD

no wlasnie mi zaaczyna byc nie dobrze ;/ ja juz nie tykam alko ;/ :) czekolade hm...jak przestanie mnie mdlic,bo teraz moze byc nieb ezpiecznie ;p Dziękuje aniołki ;]

Dużo wody, na kaca najlepsze jajka w obojętnie jakiej postaci, prysznic i przespać najgorsze:) To mój sposób na kaca:D

jeszcze 6 godzin m,eczarni ;/ łóżeczko kochane gdzie jestes?:P tylko ja dogorywam dzisiaj? reszta grzecznie wczoraj poszla spac?;d

Gość ja sie lecze ziołami
tabletki przeciw niestrawności lub kocanka lub cos na wątrobę

Ja piję rozpuszczalną multiwitaminę,nawet 2 wrzucam, bo alko wypłukuje witaminy z organizmu, i mnie to pomaga :-)

najlepiej cały dzień wypoczywać:) lenić się i nic nie robić:) a następnym razem pamiętać np o 2kc, żeby nie musieć się zastanawiać co pomoże na dolegliwości "kacowe" :):)

właaaśnie ja uważam że żeby uniknąć kaca to dobrze podczas pica zażyć 2kc :) a jak się go zapomni to leżeć i leniuchować w domu :p

Gość hahahahaha11
Ech wy nowicjusze, trzeba sode wypic, solpadeinke wypic, a i tak nie przejdzie, najlepiej na szpital jechac na kroplowe:)

Gość dtfgyioiplj
ja wlasnie kacuje po wczorajszym weselu.... kuruje sie cola i miodem

ja pije takie saszetki na odwodnienie - slone takie, jakies witaminy i mineraly w tym, niedobre ale rzeczywiscie stawia na nogi. 2 paracetamole i sok z kiszonej kapusty :) i przelezec jak sie da, a jak nie da to trzeba pocierpiec :)

przerażają mnie te niektóre sposoby na kaca... zdecydowanie lepiej po prostu do niego nie doprowadzać! dlatego w czasie picia warto brać 2kc.Na szczęście w porę szybko odkryłam jak dobrze działa i nie muszę się już męczyć i zmuszać do picia soków z kapusty, kiszonych ogórków itp. :)

Gość kac-per
A ja nie miewam kaca tradycyjnego, tylko cos w rodzaju kaca moralnego - "trzese sie w srodku". Na zewnatrz nie widac. W takiej sytuacji najlepiej na godzine przed wstaniem z lozka polknac mocna pigulke uspokajajaca i po klopocie. Tylko pozniej czlowiek w pracy troche sniety. Na tradycyjnego kaca podobno pomaga zimne piwo albo kieliszek wodki.

Gość ta trzęsawka
to nie "kac moralny", a zespół abstynencyjny...przystopuj z piciem

kac moralny kojarzy mi się raczej z jakimś "wystepkiem" delikatnie mówiąc, który się zrobiło po pijaku:) a następnego dnia się tego nie pamięta, mimo to sumienie "boli" :) na takiego sposobów nie ma;)