Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dagmara-24

nawroty grzybicy

Polecane posty

Gość dagmara-24

dziewczyny, jestem juz bezsilna..Nie potrafie na dobre pozbyc sie grzybicy pochwy. Lekarze mówią ze trzeba zakwaszac pochwe. Robie to stosuje laktowaginale i jem duzo kwasnych rzeczy, wit.c ale to nic nie pomagda. Prosze niech ktoś mi poda jakąs skuteczną długotrwałą kuraję - to zasugeruje ją mojemu ginowi.

Gość dagmara-24
plisss

Gość hej mam rade
flumycon ale najmniej to 200 jedna tabletka , potem za 3 dni druga tabletka, a potem zawsze na kilka dni przed okresem po 1 tabletce przynajmniej przez pol roku, do tego na stale probiotyki, i jak anjmniej cukru jest, i pwoinnas zrobic badania czy nie masz cukrzycy,

Gość a probowalas Orungalu?
mnie pomogl. To 4 pigulki do lykania przez dwa dni. Jezeli wspolzyjesz powinien tez je przyjac partner. Moze o tym lekarz zapomina? Jesli wspolzyjesz, a z grzybicy leczysz tylko siebie, to nigdy sie nie pozbedziesz problemu... Mnie zapisano Orungal i do smarowania ...Clima...cos tam;) nie pamietam nazwy, ale to typowy lek na grzybice, na pewno go znasz. Lekarz zalecil tez lykanie, profilaktycznie, probiotyku Lacibios Femina. Najlepiej na koncowce okresu, gdy krew menstruacyjna wyplukuje flore bakteryjna. Laciobios ja blyskawicznie przywraca. Poczatkowo bralam cale opakowanie (10 sztuk), teraz dziele je na dwie porcje. Grzybica nie wraca.

a! I myj sie stosujac srodki do higieny intymnej, nigdy nie zwykle mydlo!

Gość DOremi fasola sido
a ten orungal to tylko na recepte jest czy mozna kupic bez?

oj, chyba tylko na recepte... Ale wrzuc nazwe w google, wyskoczy na pewno jakis sensowny opis leku wsrod adresow. Albo, jezeli masz jakas "zaprzyjazniona"apteke zapytaj, czy dostaniesz go bez recepty. W koncu to zaden psychotrop, czy narkotyk, moze sie uda :) bierze sie po jednej pigulce rano i wieczorem przez dwa dni. Ale do tego masc (Clomatrizolum? Jakos tak...), bez recepty na zlagodzenie zaczerwienienia i swedzenia sromu. Stosuj oba srodki jednoczesnie. Mi przeszlo jak reka odjal :)

Gość krowa rasowa
mnie pomoglo podmywanie sie plynem AA ale tylko ten z serii z czerownym krzyzykiem, po innych grzybica powraca w ekspresowym tempie u mnie problem nie byl w tym ze nie moglam zaleczyc ale w tym ze zaleczona wracala po miesiacu/dwoch

Gość dcnjfnrkwe
Ja też miałam ten problem ale w końcu trafiłam na dobrego lekarza, który wyleczył mnie z tego dość skutecznie. Brałam lek (o ile dobrze pamiętam to był flumycon). Najpierw wzięłam jedno opakowanie- przez 7 dni jedna tabletka, a potem drugie raz w tygodniu tabletka. I to mi pomogło. wczesniej grzybica wracała co chwilę a teraz mam już ponad 2 lata spokój. A i odstawiłam tabsy bo one niestety zmieniają florę bakteryjną, co sprzyja nawracaniu grzybicy.

ja tez stosuje tabletki anty. i moze dlatego tak chwale Lacibios Femine...poza tym wyprobowalam wiele srodkow do higieny intymnej...w tej chwili wiem, co mi sluzy. Moze to nieistotne, ale przypomnialo mi sie, ze kolezance zdarzyly sie nawracajace stany podraznienia sromu. Nie byla to jednak grzybica, a....alergia na skaldnik jakiegos lubrykatu na prezerwatywie. Jednej, konkretnej. Inne nie uczulaly :)