Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polskka bieda zmusza

A to nasza Polska taka, kocham i nienawidze Cie...

Polecane posty

Gość i ja czekam
Polska nasza to juz tylko z nazwy Polska.. nkt tu nie zostanie, procz starcow i kalek.

Gość vgvgh
a ty myslisz, ze w tej chwili latwo o prace za granica? Nie rozmieszaj mnie. Trudno nawet o fizyczna prace, a o pracy w biurze mozesz zapomniec, bo pierwszenstwo maja tubylcy.

Gość gargamelek 5
Całym światem (więc również Polską) rządzą Żydzi.

Gość a kogo obchodzi
i tak debile pójda na wybory zeby przygotowac koryto rzadzacym

Gość i ja czekam
wybieraja rzad sami a potem maridza.Egipt tunezja wyszła na ulice.. dlaczego my nie wychodzimy?? dlaczego sie nie buntujemy? male zarobki jak na rumuni,a ceny jak w dublinie prawie.

Gość w mej głowie szum
dokładnie, POPiSLD i tak wygra któraś z tych partii, czyli nihil novi

Gość w mej głowie szum
polaczki się nigdy nie zbuntują, my mamy mentalność la niewolnika, dajemy się dymać.

vgvgh masz racje ja zyje juz dlugo zagranica i jest coraz ciezej widze jak nowi sie zjezdzaja, i szukaja na leb na szyje, ale nie jest jeszcze tak zle .. predzej czy pozniej znajduja, w polsce jest gorzej...

Gość ogarnia mnie przenika
polaczki się nie zbuntują bo są skłócone i podzielone, z jednej strony moherki z drugiej pełoczki i się kłócą, władza śpi spokojnie, dalej ino na pis i po głosujcie, toci na sld czy psl a nic się nie zmieni, ale nam to nie przeszkadza my ino robić za 700 zeta lubimy :)

Gość jak to est ciekawi mni
ciezko jest znalezc praca za granica, ale zawsze cos tam mozna, za najnizsza stawke jestes w stanie sie utrzymac a u nas na bilet zarobisz jedymie i na marnu chleb z maslem.

Gość takijedengosć
nie bądźcie śmieszni, za granicą już nie jest tak różowo(po kryzysie wszystko się posypało) ale i tak jest tam nieporównywanie łatwiej znaleźć pracę, zwłaszcza jak ktoś chce pracować a nie udawać ze pracuje :o i w Polsce czy masz wykształcenie(studia) czy nie to jest bieda z pracą :( i zauważcie że za granicą płaca jest adekwatna do wykonywanej pracy(czyli pracownik fizyczny najniższa stawka) a u nas niejednokrtonie taki pracownik fizyczny zarobi więcej niż wykształcony człowiek :o

Gość people are weird
takijedengosć- ale to wynika z tego ze my nie mamy wąłsnej gospodarki, przemysł słąbo stoi, sektora bankowego włąsnego nie mamy. tylko wszedzie call-center, superkety nowe powstaje itp. Dobra firma moze zapłącic duzo spawazcowi a taki absolwent socjologii czy jakiegos kulturoznawstwa bez znajomsci, doswiadczenia zawodowego irp. gdzie zarobi godnie?? nie ma takiej opcji

Gość takijedengosć
people are weird, ale czy to nie jest chore???? wszyscy wyjeżdżają za granicę a i ja niedługo chyba będę musiał wyjechać za granicę ze względu na ciężką sytuację życiową :( i chociaż z jednej strony chcę wyjechać(staram się motywować ze będzie lepiej) to ciężko zostawić rodzinę i wszystko :( znam tak wielu wykształconych i bezrobotnych młodych ludzi :( i tylko w Polsce jest taka bieda, a tak aspirujemy do grona bogatych państw europejskich, a wielu głupich daje sobie mamić oczy

byłam na truskawkach w norwegii, praowali ze mna , magistrowie, nauczyciele i studencci- wszyscy rowno:) bez chwalenia sie wykształceniem:)

wszyscy rowno zapierdalalai- miało byc:)

Gość people are weird
takijedengosć- ale to było do przewidzenia w okolicach 2005 roku!! jzu wówzcas zauwazyłem ze limity na studia sie powiekszaja, tworzy sie kierunki dla których nie ma rynku pracy... kiedys powiedział to newet jednemu doktorantowi- wówzcas byłem leszczem po lo- i wiesz co mi odpowiedział NICC bo on i inne lesne dziadki z uniewrków w polsce mysla tylko zeby był dla nich hajs!!! ja nie mam motywacji zeby np robic drugie studia np robic jakies MBA czy inne wynalazki, lepiej wydac piniedze na kurs spawacza i meic licencje - no chyab ze zna sie kilka ejzykó obych wtedy weszdzie prace sie anjdzie godna bez studiów , które i tak nieiwle w polsce oznazcaja

Gość takijedengosć
no wlaśnie,studia--- jedna wielka pomyłka Polski, ale cóż, jeszcze długo się nic nie zmieni, a ja uważam że prędzej czy później Polska upadnie :( my tego nie zmienimy

Gość people are weird
^^^^ Argentyne kilka lat temu zbankrutowała i zyja dalej. zrozum, ze ten rynek finansowy , elita, rynek monetarny , kreowanie polityki zagranicznej to sztuczny twór :) a tak w ogle to za maks 10 lat Unia sie rozpadnie, strefie Euro nie daje wiecej niz 6-7 lat

Gość takijedengosć
Unia to chory twór, tzn ma swoje plusy(dla takich państw jak Polska to coś dobrego) ale większość ludzi nie zdaje sobie sprawy że takie państwa jak Niemcy utrzymują Unie, i kiedyś one pwoiedzą stop i wtedy wszystko się rozpadnie, a ludzie nie zdaja sobie z tego sprawy, brak nam planu na przyszłość, Polski rząd i w ogóle wszyscy patzrą rok, max 2 do przodu, a tu trzeba spojrzeć co będzie za 10, 15lat, teraz jest deficyt taki i taki a co będzie za 10 lat?? teraz ma kto zarabiać i płacić na emeytury a za 10 lat co będzie??? Polacy nie patrzą w przyszlość tylko na teraźniejszość

Gość roczna mezatka
polacy patrza na terazniejszosc- bo dzis niemam co do gara włozyc!!!!!!!!!a co ja o jutzre bede myslec. dzis brak na wszystko.Ja to zastanawiam sie, poki młoda jestem zapierdalam gdzie popadnie, bo mam siłe!ale co bedzie ze mna na starosc/?? emerytury zadnej niewypracuje sobie bo i z czego?? jak połowa zycia na czarno albo najnizsza krajowa!!tylko co ja zrobi e , jak bede stra, nikt mnie nie przyjjmie, a nawet mieszkac nie bede miał gdzie, bo mieszkania nie mam, a nigdy nie kupie, nie mysla o przeszłosci bo bym zawału dostała .

Gość takijedengosć
mężatka, ale mi chodzi o to żeby polska władza myślała przyszłościowo, od ciebie ciężko wymagać czegoś wiecej skoro w obecnj chwili jest ci bardzo ciężko i nie masz pieniędzy

Gość duch Romana Dmowskiego
Ależ moi koledzy politycy myślą przyszłościowo - O SOBIE. Oni przyjdą znowu tylko pod innym szyldem (tak jak UW zrobiło się na PO).

Gość w kazdym z nas jest wariat
takijedengosć- niemcy utrzymuja Unie??? ciakwa teoria!!! :) ja bym powiedział raczej ze unia bardziej jest potrzebna Niemcom niz Nimcy unii. Niemcy maja rynek zbytu dla swoich usług i produktów haha- i co z tego ze nie sa najwiekszym beneficjentem teoretycznie skoro obok francji sa najwieksza gospodarka, gdyby Czechy, polska, wegry rumunia zamkneły sie na Lidle, reale, obi, boshe, nivee,dojcze banki cienko by bzdzieli :)