Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzka 30

Czy to moze byc rak szyjki macicy?

Polecane posty

Gość Zuzka 30

Witam. Mam 30 lat i od okolo 3 tygodni boli mnie krzyz, posladki i promieniuje az do ud. Najdziwniejsze jest to, ze bol nie jest jakis straszny, jak siedze to nie boli, najgorzej jest jak sie chce wyprostowac albo w nocy gdy leze na brzuchu. Kiedys gdzies przeczytalam ze z bolem krzyza moze byc zwiazany rak szyjki macicy. do tego mam uplawy, ale nie wiem wlasciwie czy to uplawy czy to taka moja naturalna wydzielina. Nie pachnie nieprzyjemnie, ma kwaskowo-slony smak. wspolzycie rozpoczelam dopiero przed dwoma laty i mam jak dotad tego samego partnera. Boje sie strasznie ze to moze byc rak, a do ginekologa jestem zapisana dopiero w przyszlym tygodniu.

Gość jeśli robisz regularnie
cytologie to nie masz sie czym martwić. Nie znasz swojej naturalnej wydzieliny?????? Jakby cos było nie tak, pewnie byłaby krwawa wydzielina.

Jakie są objawy raka szyjki macicy? Zmiany przedrakowe i wczesny rak nie powodują bólu, czy też innych objawów, dlatego też szczególnie ważne jest prowadzenie cytologicznych badań przesiewowych, aby wykryć zmiany przedrakowe lub raka w takim stadium, które pozwoli na najbardziej efektywne wyniki leczenia . W miarę jak dochodzi do rozwoju choroby, kobiety zauważają jeden lub kilka z poniższych objawów: Nietypowe krwawienie z pochwy ; krwawienie, które pojawia się pomiędzy regularnymi krwawieniami miesięcznymi; krwawienie po stosunku, prysznicu lub badaniu ginekologicznym ; krwawienie miesięczne, które trwa dłużej i jest bardziej obfite niż zwykle ; krwawienie po menopauzie ; Obfite upławy z pochwy ; Ból w podbrzuszu ; Ból podczas stosunku .

Gość Zuzka 30
Jestem juz tak skolowana ze nic nie wiem, czytam te wszystkie fora i tylko sie doluje. Wlasnie chodzi o to ze nigdy jeszcze nie mailam robionej cytologii

Gość hermisia
Dlaczego od razu myślisz o najgorszym? To może być jakaś infekcja. A kiedy robiłaś ostatnią cytologię?

może korzonki sobie przeziebiłaś anlbo masz kłopoty z kręgosłupem ew. zakwasy po chodzeniu/ćwiczeniach? Głowa do góry. Wszystko jest OK.

Gość hermisia
Aha nie robiłaś. Szkoda.A miałaś plamienia między miesiączkami?

NIE MASZ raka szyjki macicy. Spokojnie. A cytologie trzeba robić conajmniej raz na rok. Gina też odwiedzaj, max. co 6 m-cy.

Gość Zuzka 30
Nie mam krwawien po stosunku, czasami jak moj chlopak troszke zbyt mocno bawi sie tam paluszkami to czasami jest troszke krwi, ale to moze byc wynik zadrasniecia paznokciem, a okres mam raczej normalny, ani obfity, ani jakis skapy

Gość Zuzka 30
Zakwasy i korzonki tez odpadaja. przy korzonkach podobno bardzo boli, a mnie w tej chwili np nie boli wcale, boli jak leze na brzuchu albo jak sie przekrecam. wczoraj pobolewalo mnie tez pobrzusze, ale polaczylam to z owulacja

nie wyszukuj sobie chorób, ok? a o wizytach kontrolnych pamietaj.

ja bym stawiała na cos z kregosłupem....

Gość Zuzka 30
Aktualnie nie pracuje, mialam troche stresu ostatnio, moze to dlatego. podobno stres tez powoduje bol kregoslupa, a ja na dodatek mam wade postawy (garbie sie troche). Dzięki za dobre slowo :)