Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam pytanie do mammm

Mam pytanie do mam o mleko

Polecane posty

Moje dziecko ma 4 miesiące. Postanowiłam wprowadzić mu raz na dobę (a dokładnie po kąpieli) mleko modyfikowane dlatego, że mamy problem ze spaniem. Dziecko śpi dwa-trzy razy dziennie po godzinie i chodzi spać o 12-1 w nocy. Myslę, że jak naje się butlą to zaśnie bez problemów. Jakie mleko polecacie? Z góry dzieki.

Gość też tak miałam i........
ale nic nie zmieniło się po podaniu mleka mod. Wszyscy mi mówili, że po mm lepiej sobie poje niż po naturalnym to i lepiej będzie spało, bo dłużej się trawi mleko mod. Gówno prawda, dzieciak nawet jak już jadł kaszki na kolację, to i tak budził się i budzi nadal (a ma 2 lata :-O) milion razy w nocy. Taki urok i już. Badany był i jest systematycznie, nie ma robaków, zdrowy i pogodny w dzień, w nocy wierci się, jęczy i się budzi, ale nie że go coś boli.....czasem chce pić, czasem ....no, w każdym razie zawsze jakiś powód jemu tylko znany jest :-)

A mi tak właśnie doradzają. Nie sprawdza się to ?

Ja daje mojej Marice mleko modyfikowane z Rossmana Babydrem, jak wypije je około 23 i zasypia mi około 23.30 to śpi do 8-10 rano :). Mała ma 4 miesiace ponad

A w dzień karmisz piersią?

Gość keeetee
ja karmie enfamil bo po nestle ha i nutramigenie i bebiko sie bardzo ulewalo

Gość świeżo upieczona mamitta
podpinam się pod pytanie.

Gość ja karmiłam
na początku enfamilem /podobną mniej się po nim ulewa/ ale szybko przeszłam na Nan. Zresztą ja karmiłam po kąpieli nan z kleikiem ryżowym właśnie po to, aby dziecko dłużej spało, wystarczała na ok. 3 godz. /z tym, ę mój mały pił małymi porcjami, nawet jak miał już rok to więcej na raz nie wypił niż 90-100ml/.

Mojej Marice daje do każdego mleka kleik ryżowy bądz kaszke, w dzień pije mleko co 3-4 godzinki, a w nocy całe szczeście już sie nie budzi :).

Gość a ja powiem,że
moja skończyła 5miesięcy, ponieważ wkrótce wracam do pracy tez podaje 2xbebiko z dodatkiem kleiku ryżowego, raz koło południa i raz około 22.

hej ja podawałam małej Bebiko i Nan, potem okazało się,że to nic nie daje, a mała nie śpi przez ząbkowanie...pozdr