Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubagrubasnica

Proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość grubagrubasnica

Czy pomoże mi ktoś znaleźć/ ułożyć odpowiednią dla mnie dietę? Proszę, bardzo chciałabym zdrowo schudnąć.

Gość czarnamalina
Jak zdrowo i trwale bez efektu jojo to żadnej takiej diety nie ma. Mniej jedz, wiecej sie ruszaj no i przede wszystkim nie przez miesiac, dwa tylko wyrzuc swinstwa ze swojego jadlospisu na zawsze, a na pewno nie przytyjesz i schudniesz zdrowo;)

Gość Llaleczka
ale jesteś spaślak

Gość grubagrubasnica
A co i ile jeść, żeby się dobrze czuć? Muszę się uczyć.

Gość Llaleczka
nic nie jedz spaślaku jak chcesz schudnąć

Gość wereret
ile masz lat? wzrost? waga? jaki tryb zycia prowadzisz?

Gość grubagrubasnica
18 lat, 170 cm wzrostu, 64 kg wagi. Tryb życia raczej siedzący. 8 godzin w szkole (z dojazdami), a w domu tylko siedzenie.

Gość czarnamalina
jedz 5 posiłków dziennie, nie zdazysz odczuc glodu. Nawet jesli jestes jeszcze uczennica to mozesz sobie brac drugie sniadanie do szkoly, ale nie kanapki zlozone na pol z jakas tlusta szynka tylko jakis jogurt, jablko ew kromke razowego chlebka z drobiowa wedlinka ale bez masla. Ogolnie to podstawowa zasada jest wyeliminowac produkty maczne ze swojego jadlospisu czyli wszelkie makarony, pierogi, bialy chleb. Polecam duzo nabialu, warzywa i owoce. Jeść male posilki i czesto i nie pomijac sniadania. Wszelkie platki na mleku tez odpadaja. Staraj sie przyjmowac jak najmniej weglowodanow i zwracac uwage na zawartosc tluszczu w produktach. Serek potrafi miec nawet 11%. Kupuj jogurty takie od 0-3% no i oczywiscie zero slodyczy i tych podobnych smieci. Zamiast cukru jesli musisz do kawy, herbaty uzywaj slodzika, ale tez nie przesadzajac z iloscia. No i brzuszki, rowerek stacjonarny jesli nie masz czasu biegac na jakis fitness czy silownie. To wystarczy zalezy jeszcze jak duza masz nadwage:) ja tak schudlam 30kg po ciazy i mimo, ze mam tendencje do tycia to udaje mi sie utrzymac wage od 4 lat juz. Ale przestrzegam pewnych zasad do dzis:)

Gość grubagrubasnica
Jem strasznie dużo masła, zrezygnować z niego?

Gość czarnamalina
Hm ale Ty duzo do zrzucenia nie potrzebujesz ile chcesz schudnac? mysle, ze 5-6 kg spokojnie Ci sie uda zrzucic tym sposobem. Ale nie wiecej, bo znowu bedziesz za chuda:) ja mam 178 i ważę teraz 65kg i w sumie nie widzi mi się chudnac wiecej, ale ja kiedys wazylam 95kg:P

Gość wereret
Posiłek 1 1)4 białek jaj/120g chudego serka/80g pół-tłustego serka/20g tłustego serka/60g chudej wędliny 2)50g płatków owsianych/600g Musli/60g pieczywa wasa/50g pieczywa (żytnie, graham, pełnoziarniste, razowe) 3)Do 150 g warzyw jakichkolwiek Posiłek 2,3,4 1)80g piersi z kurczaka lub indyka/50g piersi kaczki lub gęsi/60g chudej wołowiny lub cielęciny/50g chudej jagnięciny lub wołowiny/60g chudej wędliny/120g chudej morskiej ryby/140g chudego serka/70g pół-tłustego serka/20g tłustego sera/4 białek jaj 2)30g ryżu makaronu lub kaszy/60g pieczywa(żytnie, graham, pełnoziarniste, razowe)/120g ziemniaków 3)Do 150g warzyw jakichkolwiek Posiłek 5 1)80g piersi z kurczaka lub indyka/50g piersi kaczki lub gęsi/60g chudej wołowiny lub cielęciny/50g chudej jagnięciny lub wołowiny/60g chudej wędliny/120g chudej morskiej ryby/120g chudego serka/70g pół-tłustego serka/20g tłustego sera/4 białek jaj 2)Do 150 g warzyw jakichkolwiek bez masła i tłuszczy, mieso pieczone lub gotowane, bez słodyczy i alkoholu

Gość grubagrubasnica
No myślę, że do 10, najpierw 5 - zobaczę czy będę zadowolona, a jeśli nie to maks 10 ;)

Gość czarnamalina
Oczywiscie, ze zrezygnowac z masla. Ogranicz tluszcz jak najbardziej najlepiej w czystej postaci go w ogole wyeliminowac. Bo wiadomo w niektorych produktach ciezko go uniknac, ale maslo i olej na pierwszym miejscu musza zostac wyrzucone z jadlospisu. Mieso griluj, albo smaz na patelni teflonowej bez tluszczu. Polecam kurczaka, indyka, ryby. Oczywiscie drob bez skory.

Gość czarnamalina
Jeśli przestawisz się na zdrowe odzywianie to nie bedziesz musiala liczyc kalorii, pilnowac czy aby nie za duzo zjadlas, bo nawet jak przesadzisz z iloscia surowki to ona i tak nie wplynie na Ciebie źle lepiej zapchac sie salatka niz batonem:) ale ogolnie czy schudniesz zalezy od Twojej silnej woli by nie siegac po produkty niedozwolone i nie zdrowe. I nie zapominaj o ruchu szczegolnie, ze masz malo aktywny tryb zycia. Do szkoly jesli masz nie tak daleko to najlepiej szybkim marszem dojsc, a nie autobusem. Ogolnie sporo spacerowac, biegac jesli masz kondycje do tego, no i w domu jakas gimnastyka codziennie chociaz po pol godziny;)

Gość grubagrubasnica
Bardzo dziękuję ;) JEstem wdzięczna, teraz zrobię zakupy i zastosuję się do diety ;) Znacie jakieś sprawdzone skuteczne ćwiczenia na zmniejszenie ud, ogólnie na schudnięcie nóg?