Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankafanka

Krem do tortu

Polecane posty

Gość ankafanka

Mam mały problem - właśnie zepsuł mi się mikser a tu już biszkopt do tortu upieczony. Czy jest jakiś przepis na krem, który da się zrobić bez użycia miksera? Błagam pomóżcie! (oprócz takiego karpatkowego)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 1928aka
może dzemem przełóż?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czemu karpatkowy nie
do ambasadora dajesz karpatkowy +ananas w kostke na to galaretka i tor gotowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chcę zacząć
Ulotna chwila :) witaj. powiedz mi czy robiłaś kiedyś krem z serka mascarpone do tortu w stylu angielskim? Bardziej mnie on przekonuje niż maślany czy śmietanowy. Jadłam ostatnio taki krem, i chciałabym go użyć do tortu, w sprawie którego kiedyś mi doradzałaś, a nie wiem, czy lukier się na nim utrzyma.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pewnie, że się utrzyma-możesz śmiało robić :) co prawda nie robiłam z mascarpone, ale inny twarogowy napiszę, może kiedyś wypróbujesz twarożek śmietankowy+cukier puder+ugotowane na twardo żółtka+masło-wszystko utrzeć na puszystą masę to tak z głowy, proporcji nie pamiętam, ale gdybyś chciała to jak będę już w domu to Ci go podam bardzo mi smakuje taki twarożkowy krem w torcie robiłam też taki- ubita kremówka, do tego twarożek śmietankowy , cukier do smaku i odrobina żelatyny (też fajny smak) ps. to co z tym torcikiem? kiedy będzie się robił? mój następny za dwa tygodnie, w planach mam ogródek, ale co z tego wyjdzie? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chcę zacząć
To jak możesz to napisz te proporcje. Mój już za tydzień, rozważam wypiek próbny, ale nie bardzo mam czas, więc po prostu bardziej się przyłożę do tego właściwego, a w rezerwie zawsze mam pod domem cukiernię, jakby coś nie poszło, to najwyżej następnym razem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
podaję przepis na masę twarożkową 0,5 kg sera mielonego 250 g masła 4 żółtka ugotowane na twardo 1 szkl cukru pudru 1 cukier waniliowy żółtka przetrzeć przez sito, dodać twaróg i cukier waniliowy, masło utrzeć z pudrem na puszystą masę i połączyć z serem można zmniejszyć trochę ilość pudru, bo masa wychodzi słodka pozdrawiam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×