Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca888888888

ile kasy na wesele w moim przypadku

Polecane posty

Gość pytająca888888888

witam, mam cięzki orzech do zgryzienia. ja studiuje i pracuje jedynie dorywczo, mój facet pracuje, ale łącznie zarabiamy tyle, ze wystarcza na opłacenie stancji i jedzenie. w tym roku szykują nam się 3-4 wesela. dwóch kuzynek i mojej dobrej przyjaciółki (najprawdopodobniej jna jeszcze jedno bedziemy zaproszeni). nie wiem jak z tego wybrnąć z twarzą, bo jak nie pójdę,to się obraża, a iśc i dać marne grosze wstyd. chcielismy najpierw dac 300 zł za pare na kazde wesele. to niby malo, ale dla nas i tak prawie 1000 zł nie mówiąc o tym, ze trzeba dojechac, miec chociaz ze dwie kiecki na te trzy wesela. i takie tam pierdoły ale pytam znajomych i mowią mi, ze to wsytd dac za parę 300 zł co wy myślicie, co zrobic?

Gość Po pierwsze mysle ze to okay
suma w takiej sytuacji, po drugie na pewno nie trzeba miec dwoch kiecek - chyba ewidentnie lubisz miec okazje do wydawania pieniedzy na stroje

Gość anabelalala
ja daje 200zl

Gość pytająca888888888
ta jasne, juz usłyszałam od jednek z kuzynek, ze wesele na 140 osób... no to na pewno na kase nie liczą:/ niby tak gadaja, ze wiedzą, ze młodzi nie maja za duzo i ze nie wymagaja, ale nie chce by mieli grymas na twarzy otwierajac koperte

Gość pytająca888888888
no sory ale 4 wesela w jednek sukience???? obciach

Gość pytająca888888888
ewidentnie to ja nie chce wyjsc na dziadowe, ktora przychodzi na kazde wesele tak samo, zwłaszcza ze sa w krótkim odstepie czasu

to j chętnie twoje kolezanki zaprosze na moje jak pewnie z tysiaka rzucaja:D wystarczy 200, 300 .

Gość Maleena
daje się tyle na ile was stać. nie na zasadzie zastaw się a postaw. wiadomo, ze jakbys miala więcej to byś mogla sobie na inną kwotę pozwolić- nie ma co dumać, wazna jest obecnosc i tyle. poza tym nie uwazam zeby 300zl to byla mala kwota.

Gość pytająca888888888
tez myslałam o prezencie, ale teraz ta moda jest, ze na zaproszeniu panstwo młodzi pisza ze kasę chcą

Gość pytająca888888888
up

Gość aniiula
Wiesz co, moim zdaniem 300zl to nie jest mało, zwłaszcza w przypadku 3-4 wesel które się szykują. A moze zamiast dac pieniądze kup jakiś prezent, wyjdzie taniej. Są w promocji rózne sprzęty agd lub też jakieś pamiątki. Chyba ze państwo młodzi zastrzega sobie na zaproszeniu ze chca pieniądze. Zastanów się dobrze bo moze warto dać prezent tej parze która może nie ma wyposażenia mieszkania, brakuje im jakis sprzętów, sami jeśli zbiorą pieniądze wątpię aby sobie kupili, raczej przeznaczą pieniądze na podróz poslubną itd.

Gość pytająca888888888
wypowie się ktoś jeszcze?

Gość Przepraszam ciziu, ale do
sukienki mozesz miec rozne dodatki, poza tym chyba Twoja przyjaciolka i kuzynka nie beda mialy tych samych gosci by obgadac Twoja sukienke. Ale jesli to dla Ciebie takie wazne, cipciu tosie zapozycz, pipciu

Gość tyntyryntyntyn
co się przejmujesz, będzie dobrze to 300:)