Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iksikikiki

polska = dno!!

Polecane posty

Gość iksikikiki

dlaczego Polska to tak beznadziejny kraj że miesięcznie na wychowanie dziecka dostaję 68 zł zasiłku rodzinnego , a na każdym kroku pomagaja ukraińcą rumuną i innym a o nas rząd nie pomyśli ;/

Gość paaannnnna jana
to racja

Gość ,mniljhh
Dno, dno, niech to do was w końcu dotrze, to nie wy jesteście winni, to państwo

Gość w kazdym z nas jest wariat
Poslak w ciagu 20 lat wymrze- nie ma pomocy dla młodych ludzi, dwudziestoparolatkowie nie maja zadengo startu w zyciu- no chyab ze maja bogatych rodziców

Gość ,mniljhh
mieszkania po rodzicach to co młodym ludziom jest w stanie zagwarantować to państwo oraz bezrobocie lub niskie płace

Gość ewewdwew
wszystko podrożało oczywiście, prąd,gaz, jedzenie.

Gość ale o co ci chodzi?
o matko - ukraińcOM, rumunOM i innym analfabetOM takim jak ty!!! Przecież to nie państwo dzieciaka ci zrobiło. Skoro zdecydowałaś się na to, to ty masz obowiązek razem z ojcem dziecka znaleźć środki na jego utrzymanie. Weź się do roboty, pogoń tatusia, podkształć trochę, bo faktycznie dla analfabetów pracy niewiele. Ale przecież można być dozorcą, wywozić śmieci. Do tego matura niepotrzebna

Gość ewewdwew
to niech się państwo odpierdoli od nas i da nam zarabiać bez podatków,debilu

Gość ewewdwew
lewiatan wypierdalaj do RPA tam jest twoje miejsce

Gość ale o co ci chodzi?
a w jakim państwie nie płaci się podatków???

Gość ewewdwew
Skoro nie możesz prowadzić kurwa małej firmy bo połowa to zus i podatki to nie ma z czego żyć, PROSTE!!! Na huj ci tez ZuS, nic z tego nie masz, lepiej kupić mieszkanie i go wynająć, większa emerytura

Gość duch Romana Dmowskiego
Polska to jeszcze nie dno, nie zrzędźcie.

Gość ale o co ci chodzi?
nie chcesz na nic płacić, ale leczyć się za darmo chcesz, prawda? Nie ma kraju, w którym się nie płaci podatków. No, chyba że jakieś plemiona w Afryce środkowej, ale nie płacą bo nie pracują :)

Gość ewewdwew
nigdy nie leczyłam się za darmo, wszystko prywatnie ,bo za darmo to może sw trumnie wylądować, a poza tym mogę ubezpieczyć się sam

Gość jfjd
ale o co chodzi - czy ty nie rozumiesz, że chodzi o to, że nasze "cudowne" państwo nieustannie podkłada nam kłody pod nogi! A posiadanie dzieci to chyba naturalna kolej rzeczy! Więc nie obrażaj nikogo, kto ma dziecko. Ja mam wykształcenie wyższe, i co z tego? Tak zarabiam mało, mam dwójkę dzieci, myslałam o trzecim, żeby zwiększyć przyrost naturalny (oczywiście, nie dlatego :) ), ale nie chcę skazywać moich dzieciaczków na biedę, bo sama ją klepałam, więc wiem, jak to jest. Chodzi o to, że państwo zupełnie nie dba o politykę prorodzinną, nawet chcą zlikwidować becikowe, ulgę podatkową na dzieci, podnoszą wat, małe zakłady pracują, by utrzymać armię urzędasów z ZUS - u. Chore to wszystko. A w telewizji wiecznie tematy zastępcze - Smoleńsk, Kaczyńscy, a gospodarka leży.

Gość ewewdwew
po co mi składki na emeryturę jak wynajmę sobie mieszkanie,połowa mojej pensji na to idzie 5-10 lat pożyję a płacę 30- 40 lat,leczę się prywatnie gdzie widzisz sens, przestań wciskać ciemnotę

Gość ale o co ci chodzi?
oj to młode pokolenie, które chciałoby mieć wszystko natychmiast. Porównując to, co macie w tej chwili to i tak o niebo lepiej niż mieli wasi rodzice. Oni dorabiali się wszystkiego przez całe życie. A zarabiali 20$ miesięcznie. Wy macie co najmniej 1000$ miesięcznie i dalej wam źle. Nie podoba się - wyjechać tam, gdzie jest lepiej. My takich możliwości nie mieliśmy :(

Gość ewewdwew
wszystko natychmiast,walnijsię łeb. Mam 35 lat, nie mam dzieci bo mnie nie stać, nie mam mieszkania po rodzicach. Wynajmuję za 1300 msc ,życie i po pensji, zarabiam 2500, nie stać mnie nawczasy,pierdolisz, pierdolisz pierdolisz!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ale o co ci chodzi?
ja w twoim wieku "dostałam" mieszkanie z książeczki mieszkaniowej na którą rodzice składali mi kasę przez 20 lat. Dziecko urodziłam jeszcze później. I jakoś żyję i nie narzekam jak ty. Więc proszę nie wyrażaj się tak wulgarnie i nie wściekaj, bo ci żyłka pęknie i bedzie po ptakach...

Gość ewewdwew
mnie moi nie założyli,czy to moja wina?

Gość Sylwia A.
Polska to dno totalne. Ludzie pracują za beznadziejne wypłaty. Jak zachorujesz to albo czekasz w kolejce kilka dni, albo idziesz prywatnie więc i tak bulisz z wlasnej kieszeni. Na rehabilitacje czekałam kiedyś pół roku, śmiech na sali, musiałam pójść prywatnie (oczywiscie z własnej kieszeni za to zabulić) bo inaczej wszystko by mi sie zrosło do tego czasu. Takich przykładów można mnożyć. Jak trafisz do szpitala, to pielegniarka dupą nie ruszy, dopoki jej kasy nie wlożysz do kieszeni. Zusu płacimy w chuj dużo, a w zamian otrzymujemy głodowe emerytury. To jest po prostu skandal! Polska to dno, dlatego zadecydowaliśy z mężem że wyjedziemy na stałe za granice. Szkoda że tutaj nie da sie normalnie żyć. Życie tutaj przypomina jakąś chorą walke o przetrwanie.