Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1468

nauczanie po licencjacie

Polecane posty

Gość 1468

czy mozna uczyc w klasach 1-3 lub przedszkolu z tytułem licencjata ?

Gość nie można
trzeba mieć wykształcenie wyższe magisterskie :)

Gość w kazdym z nas jest wariat
w USa tak, w POlsce nawet magistrowie maja problem zeby załapac etat- zapomnij nierealne !!! :) tutaj ejst polska , kazdy sie kształci niewiadomo po co :O ;D haha

W 1-3 i przedszkolu nie, tu musi być skończona specjalizacja wczesnoszkolna. Po licencjacie teoretycznie można uczyć w klasach 4-6 i gimnazjum. Po magisterce w liceach. Ale wiadomo, jak to w praktyce wygląda ;)

Gość to nie jest prawda
w tej chwili wg ustawy oświatowej w szkole każego poziomu trzeba mieć wyższe magisterskie z przygotowaniem pedagogicznym

Gość 1468
a jezeli mam ukonczona pedagogike wczesnoszkolna z przedszkolna z jezykiem ang?

Gość kiciatijaha
skończyłam germanistykę z angolem. mogę uczyć w podst w gimnazjum a angola w podst no i w prywatnych. moja kumpela po licencjacie uczy niemca w LO

Gość Mgr*Nauczyciel
Możesz uczyć po licencjacie. Sama tez zaczynałam pracę z tytułem lic. Chociaż pewnie prędzej czy później, szczególnie jeśli jesteś młodym nauczycielem będziesz musiała zrobić mgr i nie tylko ;) Ale drugą sprawa są tutaj faktycznie nasze realia:] ciężko jest znaleźć etat w placówkach typu szkoła, p-le.

Gość eee co wy gadacie
w szkole w ktorej ja pracowalam bylo kilku nauczycieli po licencjacie, ale oczywiscie nadal sie kształcili, robili magisterke. wlasnie w klasach 1-3.

16:32 [zgłoś do usunięcia] nie można trzeba mieć wykształcenie wyższe magisterskie Ale pieprzysz - w rozporządzeniu MEN jest napisane, że w podstawówce i w gimie można uczyć mając licencjat, ale w liceum trzeba mieć magistra

Gość aasdfghjkl;
Co Wy pierdzielicie. W Przedszkolu można po licencjacie. Na 100%. Znam taką osobę( i nie jest w trakcie robienia SUM).

Gość obalanka
"Co Wy pierdzielicie. W Przedszkolu można po licencjacie. Na 100%. Znam taką osobę" No to ciekawe, jak "beknie" dyrektor tej placówki za zatrudnienie osoby bez pedagogiki przedszkolnej.....