Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xxxelaxxx

MAM MĘŻA ALKOHOLIKA, MOJE ŻYCIE Z NIM TO PIEKŁO.......

Polecane posty

mam meza alkoholika, wytrzymalam juz z nim 15 lat, ale dluzej juz nie potrafie.On Nie pracuje, a jesli juz to tylko kilka dni i z powodu niezadowolenia kluci sie ze wszystkimi i sam zwalnia, dlatego zawsze w domu brakuje pieniedzy, a on jest moim utrzymankiem.Miesiecznie zarabiam 1200zł, za co musze zaplacic za mieszkanie, porobic wszystkie oplaty i utrzymywac dom. Dodam,ze mam 18letnia córke. Nie pamietam juz kiedy bylo dobrze. On ciagle pije, a jak wypije robi mi i corce terror w domu. Wyzywa mnie od najgorszych, potrafi czlowieka zmieszac z blotem. Najbardziej szkoda mi corki, ktora od najmlodszych lat musi to wszystko ogladac i sluchac.... Ale mam bardzo madre dziecko, jak juz wspomnialam wczesniej. Corcia jest niesamowicie dojrzala jak na swoj wiek, obie wiele przeszlysmy... Wielokrotnie probowalysmy rozmawiac z mezem,prosilismy go aby sie zmienil, przestal pic. Ale to wszystko na marne. On sie nami nie interesuje, ciagle wyrzadza nam krzywde. Kiedy tylko robil awantury, dzwonilam na policje. Co konczylo sie zabraniem go na izbe wytrzezwien i dodatkowymi kosztami 200zł. Ostatnio w domu sie nie przelewa, nie mam nawet za co zrobic zakupów na obiad. On doskonale o tym widząc, zamiast wspomoc mnie w tym wolał kupic sobie,za pieniadze zarobione za zlom 0,5litra wódki. Przyszedl do domu pijany, wyjadajac nam resztke chleba. Nikomu nigdy niczego nie załowałam, zwłaszcza jesli chodzi o jedzenie, ale bolało mnie to,że on -ojciec, wolał ostatnie pieniadze wydać na %, niż na chleb, który i tak je. Wybuchla awantura i doszlo do rekoczynow. Grozil, ze mnie zabije. Córka nie wytrzymala, poplakala sie, ucieklysmy do lazienki. Zadzwonilam na policje, zabrali go. I kolejne 200zł do zaplacenia za wytrzezwialke. Wrócił w niedziele nad ranem, w poniedziałek kupił sobie znowu 0,5 wódki, którą wypił. Wtorek - powtórka z rozrywki, w piwnicy znalazłam pustą butelke po Zołądkowej. Dzisiaj - nie inaczej, nie poszedł do pracy wrócił kompletnie nawalony z rozdartą kurtką i zakrawioną ręką. To co on wyrabia w domu to jest piekło. Wczoraj np, zesikał się w łóżko. Mam już dość... nie wiem co moge w tej sytuacji zrobić?! składając pozew o rozwód będe musiala pokryc koszty z własnej kieszeni, ale mnie niestety po prostu na to nie stać! chciałabym się postarać o separacje z mężem, ponieważ dłużej tego nie zniosę, zarówno ja, jak i moja córka. Dodam,że mąż ma swój kredyt i kartę, czego raty miesięcznie wynoszą 900zł. Nie mamy za co tego płacić, a on ma to w nosie. Blagam o pomoc,jakies porady... gdzie moge zlozyc wniosek o separacje,gdzie mam się udać? czy moze odbyc sie to bez zadnych kosztów finansowych? ..pomóżcie...

Gość chyba potrzebujesz
szybko i na SOS pomocy. Jesteś totalnie współuzalezniona i wypisujesz ( sorki :) ) głupoty. Za rozwód nie zapłacisz, izb opłacać nie musisz, możesz zrobić całe mnóstwo rzeczy zeby się uwolnić od jego alkoholizmu. Proponuję kontakt z jakomkolwiek ośrodkiem zajmującym się pomocą rodzinom osób uzależnionych od alkoholu. I tojak najszybciej. Nawet nie wiesz ile możesz dla siebie i dziecka zrobić !!!

a co chcesz uzyskać? separacja nie oznacza wyprowadzki Twojego męża z domu będziesz tylko miała rozdzielnośc majątkową od momentu orzeczenia separacji koszty separacji czy rozwodu sąd może Ci umorzyć, jesli dowiedziesz, że jesteś w ciężkiej sytuacji ekonomicznej nie wiem, po co męczyłas siebie i dziecko przez tyle lat? masz skłonności masochistyczne? czy jesteś uzależniona psychicznie od tego faceta? może trzeba poszukać pomocy psychologicznej?

Napisz podanie o zwolnienie z kosztów sądowych,nie będziesz musiała płacić za rozwód.Potrzebujesz też do tego zaświadczenia o zarobkach. Pamiętaj też o tym ,że jako osoba zwolniona od kosztów sądowych masz prawo zgłosić wniosek o ustanowienie adwokata z urzędu.