Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia po raz pierwszy

miesiac po porodzie i wciaz 7 kg do zrzucenia.....

Polecane posty

Gość mamusia po raz pierwszy

WItam wszyskie kobietki. Moja coreczka ma prawie miesiac a mnie od porodu ubylo 10 kg i zostalo nadal 7 do zrzucenia. Karmie mala piersia oraz czasami dokarmiam butelka bomala jest ciagle glodna. Powiem szczerze ,ze zawsze wazyalam okolo 57 kg i obecna waga 65 sprawia ze staje sie nerwowa i caraz bardziej niecierpliwa. dodam ,ze sie nie obzeram , jem wg czasmi nawte za malo i czuje sie okropnie ze swoim cialem...Od przyszlego tyg mam zamiar jezdzic na rowerku stacjonarnym aby przyspieszyc spadek wagi. Kocham moja coreczke najmocniej na swiecie i chce byc szczesliwa mama i w pelni cieszyc sie moim mlenstwem ale miewam chwile zwatpienia gdy trzeba gdzies wyjsc a ja nie mam co na siebie zalozyc:( Jak bylo u Was z powrotem do formy po ciazy? dlugo Wam tam zajelo? I jak sobie to wszysko zoorganizowalyscie bo mnie trudno znalezc wolna chwile by cos zjesc a co dopiero cwiczyc...:(

Gość bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzb
chyba masz coś z głową, jak mnie drażnią takie puste cizie. 1 m-c temu urodziła dziecko i już chce wyglądać jak sprzed ciąży! Palnij się w łeb. Ja po pół roku dopiero zaczełam zrzucac kg a i tak mi zostało 3 kg.

Gość wkrotce_mama
u mnie prawie identycznie- po porodzie 65 (start z 57) - po jakims miesiacu spadlo do 62 i potem juz niestety szlo powoli - ale po czterech miesiacach wrocilam do 57. Nie bylam na diecie, ale nie jadlam slodyczy i codziennie cwiczylam na karimacie w domu (bo nawet nie chodzi o wage, ale totalny brak miesni tez mnie frustrowal). Karmilam tylko miesiac cycem - wiec jesli karmisz,to tym bardziej szybciej zrzucisz.

Gość wkrotce_mama
bo bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzb jestes durna jak but- gdyz wlasnie w ciagu pierwszych 6 miesiecy cialo jest gotowe latwo zrzucac kg - gdyz robilo zapas w ciazy na ten wlasnie okres karmienia. Jak o siebie nie zadbasz wlasnie w pierwszym polroczu to potem jest bardzo ciezko zrzucic.

Gość wkrotce_mama
sorry po porodzie to nawet nie 65 a 67 wazylam!

Gość gość
Ja ważyłam przed ciążą 57/58kg przy 170cm, jak zaszłam w ciążę to tak zaczęłam się obżerać, że doszłam do wagi ok 82kg, obecnie ważę ok. 67kg od porodu minęło 20dni. Nie mam apetytu, do kawałka chleba muszę się zmusić i może dlatego tak szybko spadam z wagi, jeszcze z 1/2mieś. i mam nadzieję, że wszystko zrzucę :) tobie też się uda zobaczysz.

wkrotce_mama sama jestes but. ja pisze jak było u mnie idiotko :o

Gość wkrotce_mama
napisalas ze autorka topicu jest pusta cizia- a poparciem tej tezy byl fakt,ze sama sie zaniedbalas i do tej pory masz pociazowa nadwage...

Gość holaaloh
ja jestem 3 miesiące po porodzie, ale nie karmię piersią. Jestem na diecie i waga nie chce spadać. Myślę, że trzeba sobie dać więcej czasu. Miesiąc po porodzie nie spadnie wszystko bo wyobraź sobie jakby ci po tym skóra wisiała.

wkrotce_mama ty masz coś z tym pustym łbem chyba. co ma zaniedbanie do 3 kg wiecej niz sprzed ciąży. jestem drobnej budowy wiec +3kg wyszło mi akurat na dobre. wiec nie pisz o zaniedbaniu bo ja akurat sie z tego ciesze, zaniedbana to jest gruba świnia a ja jestem szczupła.

Gość jestes wielorybem ale
nie przejmuje się wszystkie po i przed urodzeniem to wieloryby :D tu na forum jest takich rozklapioch pełno. A mąż pewnie ma kochankę w pracy :D

Gość autoro to o czym piszesz
to tzw problem z dupy. Dobrze ktos wczesniej napisal ze jestes pusta cizia. :P

Gość wkrotce_mama
sama masz cos ze lbem - bzzz.. obrazasz autorke topicu, obrazasz mnie - jestes agresywna co swiadczy o pewnym poziomie frustracji, wiec jakos w ta wielka szczuplosc nie wierze - a nawet jesli tak jest - to czemu ci zal doope sciska,ze ktos chce o siebie zadbac? Nie moge takich durnych wszytsko wiedzacych bab "bo ja tak mialam,ze dopiero po 6 miesiacach zaczely mi spadac, to ty tez nie mozesz wczesniej schudnac, a jak o tym myslisz w ogole to pusta cizia jestes" Autorko - nie przejmuj sie idiotycznymi komentarzami zawistnych kobiet, ktorych cale zycie kreci sie kolo pieluchy. Swietnie rozumiem,ze zeby poczuc sie w pelni kobieta potrzebujesz "poczuc sie znow w swoim ciele". Uwierz da sie zarowno pocwiczyc, jak i schudnac. Oczywiscie nie po pierwszym miesiacu, ale pol roku powinno ci spokojnie wystarczyc - nie poddawaj się!

wkrotce_mama wez juz stąd idz co zes se przypomniała o topiku po godzinie 🖐️