Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izaaaaajdjdks

POMÓŻCIE PROSZĘ! Jedno pytanie doo tych, co w ostatnich latach wzięli ślub

Polecane posty

Gość izaaaaajdjdks

Ile czasu zajmie od decyzji o slubie, do zrealizowania go (+wesele na ok. 100 osob o przecietnym standarzdzie - tzn nie jakis nie wiem jaki palac ale tez nie byle jaka wiejska remiza)??? Ile trwaja takie przygotowania? DOdam,ze mieszkam raczej w malo zurbanizowanej okolicy, w warminsko-mazurskim, z dalla od duzych miast (tanio, ale ciezko, bo wszedzie t5zreba jezdzic - chociazby do salonow sukni slubnych). Czy jest realny slub jeszcze w tym roku?

Gość jak sie ostro wezmiesz do
pracy to może dasz radę we wrześniu lub październiku. podstawa to Kościół, sala i zespół potem fotograf i kamerzysta i suknia a potem cała reszta:) my zaczęliśmy 15 miesięcy przed, ale znam osoby które w 6 zorganizowały super wesele>P

nam zajeło to 6 m-cy. poszczęściło nam się z wolnym terminem na sali. a najdłużej chyba trwały nauki w Kościele. 10 spotkań co tydzień.

Gość izaaaaajdjdks
kurcze a ja myslalam, ze koniec wrzesnia nie bedzie problemem ;/

Gość Marmuzia
my zaczęliśmy przygotowania w marcu a we wrześniu był ślub. Było jeszcze bardzo dużo czasu i _spieszyliśmy_się_powoli_

Gość effy.
ja w KRAKOWIE znalazłam sale w tym roku na sierpien w fajnej sali

Gość Inna PM
Od zaręczyn do dnia ślubu troszkę ponad 7 miesięcy. Po prostu się tak złożyło, że były takie możliwości więc się zdecydowaliśmy. I z wszystkim spokojnie zdążyliśmy. Z niczym się nie spieszyliśmy. Wesele było w hotelu.

Gość aniusia paniusia
Wzięliśmy cywilny: na miesiąc i 1 dzień przed rezerwacja, 15 minut uroczystość, kameralna impreza w domu. I jest ok. :) Pozdrawiam PS Wiele rzeczy zdarza się raz w życiu, jednak akurat po tej moja druga połowa jest tą samą co przed tyle że mam jej nazwisko.

Gość autorka tematuuu
hmmm a w tych wszystkich tematach "slub w takim a takim miesiacu" baby juz poltora roku wczesniej pisza, ze maja wszystko zarezerwowane pocieszylyscie mnie :-)

Gość kafeterianka01
można zacząć 1,5 roku przed ślubem a można i pół. Zależy czego chcesz. Pół roku przed ślubem może być ciężko ze salą. Jak masz sale to bez problemu załatwisz wszystko w trzy miesiące - tyle wczesniej trzeba się zgłosić do księdza z papierami.

Gość Inna PM
Jak masz rezerwację sali plus zespołu to reszta to już pikuś;-)

Gość Małoszka
Ja brałam ślub we wrzesniu ubiegłego roku. Zaręczyliśmy się w maju 2009, w lipcu oficjalnie z rodzicami i wtedy zaczęlo się planowanie... ustaliliśmy termin na wrzesień 2010. Miasto ok 50-60tys mieszkańców. Często jest tak, że można dogadać się z reastauracją i zarezerwować termin nie płacąc zaliczek. Wtedy możecie zarezerwować coś, zeby mieć pewne, a jakby co szukać dalej...

Gość Małoszka
Masz szansę na ślub w tym roku, ale wakacyjne terminy pewnie już zaklepane... Chociaż wiesz... Mam znajomych, którzy w miesiac wszystko zorganizowali:D Szczęście mieli. Jesli chcialabyś slub w tym roku, to juz musialabys isc i klepac. Bez zastanowienia, a moze tooo a moze tamtoo