Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiepewnaPłciDziecka

Czy sprawdziły się u ws prognozy ginekologa dotyczące płci dziecka???

Polecane posty

Gość NiepewnaPłciDziecka

Jestem w 35 tyg i niby ma być córka.........ale jakoś mam przeczucie że to syn będzie....Przytyłam tylko 8 kg przez całą ciążę, jak stoję tyłem to nie widać wogóle ciąży, mam nawet talię!!! Sutki bordowe, prawie czarne.....jak myślicie???????? Wierzyć ginekologowi czy przeczuciu??

Gość b1eata
za pierwszym razem tak za drugim dorusl siusiak

Gość jestem przykładem :P
mi od 15 tc mówiono, że będzie chłopiec i jest :) ja też tak czułam :)

Gość NiepewnaPłciDziecka
Niby chodzę do bardzo zachwalanego ginekologa w mieście ale....jakoś nie mam przekonania do końca......

u mnie się nie sprawdziło, miałam usg przynajmniej 1 raz w miesiącu i za każdym razem lekarz mówił że to dziewczynka, nawet 2 dni przed porodem potwierdził...a tu na porodówce surprise... :-) I mimo, iż całą ciążę gadałam do "małej", to jakoś chyba podświadomie czułam, że może być jednak facet. W ciąży wyjątkowo poprawiła mi się cera, a mówi się, że dziewczynki odbierają matce urodę, a chłopcy dodają :-D i chyba coś w tym jest... Nie sprawdził się u mnie kalendarz płci, ale może i mój ginekolog z niego korzystał? ;-)

Gość NiepewnaPłciDziecka
Mi też poprawiła się cera, ani jednego pryszcza przez całą ciążę..............

Gość Anka.. :)
TAk. Ale i tak przeczuwałam płeć.. u nas sami chłopcy się rodzą. Ale koleżanka miała mieć do samego porodu córke 2 lata temu. I już rodziła, a tu chłopiec wyszedł , to dopiero byli zdziwieni :)

Moja lekarka w 18 tyg stwierdziła że chłopiec, a jak byłam na usg 3d w 21 tyg jej "prognoza" się potwiedziła.

Gość NiepewnaPłciDziecka
Najgorsze że wszystko kupiłam pod dziewczynkę, a teraz pojawiły się we mnie wątpliwości........eh już sama nie wiem

w pierwszej ciąży mówili że dziewczynka i sprawdziło się, teraz też mówią że dziewczynka - niedługo się okaże :) a cera mi się polepszyła w obydwu ciążach

Gość Masakra 3333
W pierwszej ciąży nie wiedziałam co bedzie,chciałam miec córkę i była.Bylam bardzo zmieniona,rozlana.w 2 lekarz tylko raz powiedział że widzi dziewczynkę,ale ja czułam inaczej,że chlopak będzie,ładnie wygladałam.I był syn. Przeczucia u mnie się sprawdziły,za pierwszym razem miałam przeczucie że coś będzie nie tak z dzieckiem i tak było!A w 2 że wszystko będzie dobrze i że poród sn i tak było!!!

Gość NiepewnaPłciDziecka
Eh........ostatnio śniło mi się że wiozłam w ózku dziewczynkę,,,,moja mama mówi że zewsze odwrotnie jest we śnie....

Do Masakra 3333 - a co bylo nie tak z Twoją pierwszą dzidzią, jesli można spytać?

Gość Masakra 3333
Miałam cesarkę w 36 tyg,dziecko pod respiratorem,nie oddychała samodzielnie,tydzień w inkubatorze!Ale wyszliśmy z tego cało,co prawda duzo po lekarzach sie najeżdziłam ale dzis juz jest ok.

Masakra 3333 - ja też skończyłam cc. To super że małej nic nie jest! Wystraszyłam się trochę Twoim wpisem. Buziaki dla Was

Gość Masakra 3333
12 lat,naprawdę wiele przeszliśmy z nią!

Masakra 3333 - najważniejsze że teraz jest wszystko ok. Na pewno wiele Cię to kosztowało. A co się stało że cc w 36 tyg?

Gość Masakra 3333
od 28 tygodnia miałam nadciśnienie,leżalam na patologi od 34 t i pomimo leków bylo bardzo wysokie,doszlo białko w moczu.Mialam szczęście że akurat w szpitalu leżałam,mialam stan przedrzucawkowy,odrazu cieli.

Gość Gloriiia
Moja Pani ginekolog (moja koleżanka tak na prawdę) powiedziała mi w 14 tygodniu: no na moje oko córka i mam Malwinę. Ale ona jest super specjalistką od USG. Nawet mam zdjęcie twarzy mojej córkichyba w 20 tygodniu - tak długo robiła USG aż uchwyciła. A w ogóle wejdźcie na pogrosiku.eu przysłąli mi dzisiaj depilator - śliczniutki.

Masakra 3333- oj kobieto wiele przeszłaś. Nie truję Ci już więcej. Trzymaj się ciepło

Gość Masakra 3333
Betaze 1 pa

2 razy się sprawdziło,2 synów, po kształcie brzucha i ile przytyłas nie patrz, nie ma to żadnego powtwierdzenia. Bzdury nasze babcie opowiadały co to niby dziewczyny urodę odbierały a przy snie pięknie się wygląda, przechodziłam 2 ciąże zupełnie inaczej, inne dolegliwosci i można nawet uprzeć sie inny kształt brzucha a i tak dwóch synów mam

u mnie sprawdziło się na 100%. w 17 tygodniu ciąży lekarz zapytał czy chcę poznać płeć dziecka? oczywiście,że chciałam-pamiętam jak powiedział wtedy " no więc COŚ tu widać",od razu wiedziałam,że będzie synek!!! i się nie pomylił,na następnej wizycie było już widać bardzo dokładnie,że to chłopczyk.

Gość taka.jadna.ja
u mnie sie sprawdzilo i przeczucie nigdy mnie nie zawiodlo ale moja sasiadka byla pewna ze bedzie chlopak, pojechala na usg kolrowe i tam lekarz mowi ze malutka ma sie dobrze a ona kto? a lekarz no ze corka i ona w placz, bo cxula ze bedzie syn chodzila taka 2 dni ale pozniej jej przeszlo :) to samo kolezanka ze studiow, byla tak pewna ze bedzie syn ze kiedy gin powiedzial jej ze corka to nie wierzyla i pozla do jeszcze 2 innych lekarzy na usg zeby sprawdzi i okazalo sie ze bedzie corka :) za pare dni ma termin