Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wazna sprawa ....

ZWEZENIE sukni

Polecane posty

Gość wazna sprawa ....

Upatrzylam na allegro moja wymarzona suknie Jedyny problem o 2 rozmiary za duza czy ktoras zwezala suknie o 2 rozmiary ?? wiem ze to zalezy od fasonu suknia niby nie skomplikowana ale chcialam wiedziec jakie macie doswiadczenia wyglada to mniej wiecje tak ze wlascicielka ma w talii 70 cm ja mam 64-65 w biodrach ona ma 96 ja mam 90

faktycznie nie jest skomplikowana i ze zwężeniem nie powinno być problemu:) ale warto by było wydrukować zdjęcie i zapytać krawcową, która ewentualnie by to zwężała;)

Gość wazna sprawa ....
Karola.M. problem w tym ze krawcowej nie chce sie tego robic bardziej sie jej oplaca uszyc mi nowa a inne krawcowe sa 2 razy drozsze i nie oplaca sie wtedy kupowac uzywanej powiedziala ze mam przyniesc te do przerobki ona oceni bo zdjecie jej nic nie mowi ale cholera no nie kupie sukni w ciemno musialabym sciagac wlascicielke sukni z suknia do krawcowej

Gość jestem przykładem :P
ja zwężałam suknię po 3 cm. w klatce piersiowej i po 2 cm. w biodrach. byłam bardzo zadowolona z tej przeróbki :) suknia miała podobny fason do tej z linka :)

no to faktycznie...a inna krawcowa? taka która nie zajmuje się szyciem sukien ślubnych tylko właśnie skracaniem, zwężaniem, firankami? ale moim zdaniem nie powinno być większych problemów (trochę się interesuję krawiectwem--> a raczej interesowałam jak miałam czas;) ) a dwa rozmiary to wcale nie tak dużo;)

Gość olatola1
Krawcową nie jestem, ale myślę że w większości przypadków nie powinno być większego problemu ze zwężeniem (choć na pewno dużo zależy od modelu i umiejętności krawcowej). Ja kupowałam suknię w salonie i był to ostatni model, z wystawy - rozmiar standardowy "salonowy" czyli 38. Ja noszę 34, ale krawcowa z salonu powiedziała że ze zwęzeniem i poprawkami nie będzie żadnego problemu. I faktycznie - sukienka była idealnie dopasowana, jakby była szyta na mnie.

Gość rok temu kupiłam suknię dwa
rozmiary za duże, tylko dlatego że suknia była niedroga i śliczna. Krawcowa bez problemu zwężyła suknie i skróciła na mój rozmiar.Mi tu wynika że ta krawcowa chce cię naciągnąć na szycie nowej sukni co jej się opłaca niż zwężanie.

Podzwon po salonach slubnych, gdzie pracuja krawcowe. Ja kupilam sobie suknie za granica i musze ja skrocic i bede szla wlasnie do takiego salonu, gdzie pracuje krawcowa. Koszt od 70 zl w gore za skrocenie mi powiedzieli.

Gość wazna sprawa ....
to pocieszylyscie mnie ale ta krawcowa jakas taka kurcze niechetna pewnie zaniose jej ta suknie a ona powie ze jej nie zrobi i zostane w palcem w tylu a juz pisalam inne wazma tyle ze nie oplaca mi sie kupowac uzywanej

Zamiast narzekać poszukaj sprawdzonej krawocwej ;) ja bardzo sobie chwalę pracownię krawiecką flamento, to co ta krawcowa zrobiła z mojej sukni przechodzi najśmielsze oczekiwania - w dodatku w fajnej cenie :) ślub był udany, suknia wytrzymała :) odszukałam ich poprzez stronę www.flamento.pl