Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacamamusia

39tydzien ciazy krwotoki z nosa i skurcze łydek.

Polecane posty

Gość pytajacamamusia

jw. czy to normalne?? dzis obudził mnie straszny krwotok z nosa a sekunde po tym masakryczny skurcz obu łydek.

Gość gość
Bezpieczniej będzie jak skontaktujesz się z lekarzem :)

Gość pytajacamamusia
nieodbiera, a niechce tez zrobic z siebie panikary :(

Gość mafkfdl;s
Kochana, lepiej zrobić z siebie panikarę, niż zaszkodzić własnemu zdrowiu, bądź zdrowiu dziecka.

Gość pytajacamamusia
biore cała ciaze prenatal ktory napewno go zawiera

Gość pytajacamamusia
up

Gość też tak miałam i nestety
Skurcze łydek były spowodowane niedoborem magnezu i potasu, a krwotok z nosa zbyt wysokim ciśnieniem, co jest w ciąży poważnym problemem, jak masz aparat to zmierz sobie ciśnienie, jeśli nie masz, to idź do najbliższej przychodni i poproś o zmierzenie ciśnienia

ale ty się nie martw na zapas, 39 tydzień, czyli dziecko donoszone, urodzisz pewnei zdrowego i silnego potomka;-)

To właśnie może być związane z ciśnieniem. Jak lekarz nie odbiera to pakuj torbę i na izbę przyjęć do szpitala. Muszą Cię przyjąć i zobaczyć co jest grane. Nie lekceważ tego bo wysokie ciśnienie w ciąży może być groźne dla dziecka jak i Ciebie.

Gość pytajacamamusia
no to teraz sie wystraszylam bo nawet nie mam skad wziac ciśnieniomierza :L(

Gość pytajacamamusia
dzwoniłam do szpitala i pielegniarka wprost mnie wysmiala i kazała nie panikowac. zostaje mi czekac na meza i jechac tam.

możesz też zadzwonić na oddział szpitala, w którym będziesz rodzić i powiedzieć co się dzieje. Najwyżej powiedzą, że masz przyjechać. Moja kuzynka tak miała i kazali pakować jej torbę i przyjechać. Trzymam kciuki.

Gość pytajacamamusia
dziekuje Susi. A wiecie jakie cisnienie w ciazy moze byc najwyzsze??? to pozycze od sasiadki i zmierze sobie

Gość pytajacamamusia
zadzwonilam do ginekologa z rejonu i powiedzial ze to moze byc uszkodzenie śluzówki lub infekcja. wrr ci lekarze

Ja wiem jakie ciśnienie, górna granica normy to 140/80. Właściwie 140 to już jest niepokojące i podwyższone. Nie masz blisko siebie byle jakeij przychodni? Wszędzie gdzie zajdziesz i powiesz, ze źle się czujesz pielęgniarka powinna ci zmwerzyć to ciśnienie.

Gość pytajacamamusia
1.5 km do przychodni,musze czekac na 14ta na meza. Ale taki jednorazowy ranny krwotok moze o czyms takim swiadczyc?

och, nie panikuj na zapas. Gdyby lekarz cos podejrzewal, to by cie skierował od razu do szpitala. Mój maż, jak się za pewne domyslasz, w ciąży nie jest, a rano leci mu krew z nosa, bo mamy zbyt suche powietrze, chociaz nawilżam. Do 14 spokojnie poczekaj, zrelaksuj się a potem podjedziesz z mężem, zmierzą ci ciśnienie i sie ostatecznie uspokoisz. Czekaj na porod, nic się nie stanie złego