Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NATALKA89WP

W KTÓRYM TYGODNIU WIDAC MALEŃSWO NA USG?

Polecane posty

Gość NATALKA89WP

witam. Ja byłam na usg dopochwowym 25,01,2011 i pani ginekolog powiedziała że narazie nic nie widac i że mam przyjśc ponownie za tydizień badź dwa bo byc może jest to bardzo wczesna ciąża. A ostatnią miesiączkę miałam w grudniu(tylko nie pamiętam dokładnej daty coś przed świętami). I jak robiłamn testy ciążowe dwa razy, to oby dwa mi wyszły dodatnie. Może ktoś mi powiedziec czy pani doktor się nie myliła i faktycznie będę mamusią. To moja pierwsza ciąża.:)

Gość qqqqqwertyuiokj
mniej więcej w 7 tyg widać serduszko.musisz jeszcze poczekać.

Gość NATALKA89WP
Czyli jak pójdę teraz w poniedziałek do lekarza to już coś mi powie???jest jakaś szansa...

Uspokój się. Wiem że to Twoja pierwsza ciąża, ale musisz przystopować.. Lekarka kiedy kazała Ci przyjść?

ja w 4 tygodniu ciazy (czyli 2 tyg. zycia dziecka) widzialam tylko taki bąbelek na USG mial 2mm,bardzo mozliwe, ze jest jeszcze za wczesnie:):) a z tego co slyszalam to ,ze testy ciazowe myla sie tylko w jednym kierunku, ze jak jest I kreska ,to ciaza tez jest mozliwa:)

Gość NATALKA89WP
Teraz w poniedziałek bądz za tydzień. Więc idę teraz. Wiem że przeżywam ale bardzo chcę tego dziecka i poprostu chce wiedziec na czym stoję.

Gość NATALKA89WP
ja kiedyś robiłam to miałam jedną a teraz jak robię to za każdym razem są dwie.No i ten brak miesiączki słyszałam że nie wszędzie mają fachowe usg.

"a z tego co slyszalam to ,ze testy ciazowe myla sie tylko w jednym kierunku, ze jak jest I kreska ,to ciaza tez jest mozliwa" Bzdura. Testy mogą się mylić zarówno w jednym jak i drugim kierunku

Ja byłam na usg wczoraj i było widać dzidzię i serduszko a jestem w ciąży 6 tydzień 4 dzień ;)

Gość wam ufać ????
ja miałam robione w 6 tyg i było widać pęcherzyk i było słychać serduszko. Idzie na usg w 8-9 tyg ciąży bo wcześniej nie ma sensu przynajmniej tak mi mówił mój lekarz. a w 6 byłam dlatego bo dostałałam plamień ale na szczęście to tylko z nadżerki którą mam. I wczoraj byłam na kolejnym usg 13 tyg i ciąża rozwija się prawidłowo

to na jakiej podstawie test mialby pokazac II kreski na teście?;) skoro jej niema, przeciez testy padają poziom hormonu, ktory wytwarza sie tylko w ciazy:) ja zrobilam najpierw 2 testy, oba wyszly negatywne, bylo za wczesnie, za okolo 2 tygodnie zrobilam jeszcze jeden i wyszla druga bardzo blada kreska, poszlam do lekarza i ciaza byla bardzo wczesna

tolu fasklko :) poczytaj a pozniej sie wypowiadaj :) z powodu podwyzszenia hormonow, z powodu brania lekarstw ktore moga zaburzyc poziom hormonow w organizmie.. Poczytaj na ten temat komórki w mozgu Ci dodatkowe dojda :D 🖐️

Gość NATALKA89WP
u mnie też za pierwszym razem ta jedna była bardzo dobrze widoczna natomiast ta druga była bardzo blada. A teraz jak robiłam to ta druga już się pojawia ciemniejsza.

Gość qqqqqwertyuiokj
ania_d dzidzie i serduszko? chhyba pęcherzyk i serduszko:D

Nie przejmuj się, blada kreska też oznacza ciążę ;) Wiele kobiet miało taki wynik na teście i teraz mają dzieciaczki

Gość qqqqqwertyuiokj
testy bardzo rzadko się mylą, jesli już dwie kreski są po terminie okresu to ciąża w 99% :)

"Zdarza się także iż test wykazuje wynik pozytywny przy braku ciąży. Istnieje taka możliwość gdy: * Jest się w trakcie przyjmowania leków przeciwdepresyjnych * Przechodzi się okres okołomenopauzalny * W przypadku chorób nerek lub nadczynności tarczycy (zobacz: nadczynność tarczycy) * Jest się po usunięciu jajnika"

ale bez zgryźliwości proszę:) możliwe, ze masz rację,po pierwsze czesto wlasnie jest tak, ze testy wykonuje sie za wczesnie i hormony tzw.ciążowe nie wydzialają się w ilościach wykrywalnych przez testy,po drugie napisalam ,ze tak slyszalam, aczkolwiek nie spotkalam sie z przypadkiem zeby test ciazowy wykryl ciaze, a ciazy faktycznej nie bylo:0, ale może wy znacie, po trzecie chce piodniesc autorke na duchu:)

Gość NATALKA89WP
ogólnie to się dowiedziałam że jak się pójdzie do lekarza prywatnie to też inaczej do Ciebie podchodzi a ja byłam na kasę chorych bo chciałam miec pewnośc że będę mamusią :)

"Lepiej znać najgorszą prawdę niż najlepsze kłamstwo" Tolu. Oczywiście to jest metafora której nie kieruję pod kontekstem tego, że to co pisałaś to kłamstwo. Można podnosić na duchu na wiele sposobów, niekoniecznie pisząc coś o czym słyszeliśmy a raczej coś o czym wiemy i co sprawdziliśmy- takie rady są o wiele lepsze. Nie mówię, żę autorka nie jest w ciąży tylko odpowiedziałam na Twojego posta odnośnie jednokierunkowej pomyłki testów. Myślę, że u autorki mogło dojść do zapłodnienia po połowie cyklu i dlatego nic nie widać. Myślę, że w poniedziałek będzie już kropeczka. Bynajmniej tego życzę! ;)

Niestety w naszym pięknym kraju czasem nawet prywatne wizyty mają nie bywają takie jakbyśmy chciały (np. byłam prywatnie gdzie zapłaciłam 120 zł za wizytę, po 5 minutach wizyta się skończyła, lekarz ani mnie nie zbadał, anie nie zrobił usg, przepisał jakieś leki - nie wiadomo po co i i zgarnął kasę. Do tej pory pluję sobie w brodę że mu zapłaciłam ale więcej już mnie nie zobaczył)

qqqqqwertyuiokj ;) oczywiście z medycznego punktu widzenia masz rację oczywiście było widać pęcherzyk natomiast dla mnie jest to długo wyczekana pierwsza ciąża więc odkąd zobaczyłam 2 kreski na teście dla Nas jest to dzidzia ;)

Gość NATALKA89WP
a mam pytanie mianowicie czy na basen w ciąży można chodzic??? Tylko że u nas na tym basenie jest strasznie zimna woda...

Gość NATALKA89WP
dokładnie ja też starałam się pół roku prawie o nią... i jak dostawałam miesiączkę to za każdym razem płakałam...

Gość Jeszcze 4tyg...
a może lepiec zrobić badania tzn.krew i mocz i powinno być wiadomo

Jeśli masz sprawdzony basen to pewnie że możesz. Ja miałam po basenie częste zakażenia grzybicze więc zaprzestałam

Natalka a robiłaś betę? To było pierwsze badanie które zrobiłam po pozytywnym teście żeby potwierdzić ciążę. Reszty nie robiłam dopiero wczoraj na wizycie gin zlecił cała listę do zrobienia na następny raz ;)

Gość NATALKA89WP
zrobię badania jak już lekarz mi powie... zawsze miałam miesiączkę co 28 dni a nie mam już dobry miesiąc...

Gość Jeszcze 4tyg...
Na basen tak jak najbardziej:}}}mi pomagał na ból kręgoslupa:/Tylko musisz uważać żeby nie nabawić się jakiejś grzybicy a o to w ciąży nietrudno:///Najlepiej wkładaj sobie tampona;//