Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna ciekawaa

Wniosek o mieszkanie z Urzędu Miasta

Polecane posty

Gość taka jedna ciekawaa

Witam :) Właśnie kompletuje wniosek o mieszkanie z urzędu miasta. Czy komuś z Was udało się takie mieszkanie dostac, a jeżeli tak to jak długo czekaliście? A może ktoś jest ze Śląska i orientuję się jak tutaj sprawa wygląda? :)) Pozdrawiam

Gość MOJA SZWAGIERKA
Z LUBLINA DOSTAŁA PO OK. 5 LATACH, dwadzieścia kilka m kwadratowych.

Gość taka jedna ciekawaa
Własnie jeszcze jakiś czas temu słyszałam, że czeka sie po 5 lat i więcej ale podobno coś się zmieniło na lepsze. Załuje, ze wczesniej wniosku nie złozyłam bo mógłby sobie spokojnie lezec a tak jak zaczyna zależec na mieszkaniu i perspektywa kilku lat to mozna się załamac...

Gość taka jedna ciekawaa
Czyzby nikt nie składał takich wniosków?

Ja składałam wniosek i mieszkanie dostałam po 3 miesiącach. Ale to było kilka lat temu i miałam farta, bo akurat na mieszkania komunalne byłam tylko ja i jedna dziewczyna, więc miałyśmy w czym wybierać. Siostra moja czekała 2 lata. A jak ostatnio pytałam o mieszkania do remontu, to okres oczekiwania jest ok 8 lat, także powodzenia :) Ale jak masz trochę kasy, to podpowiem Ci jeszcze jedno rozwiązanie.

Gość taka jedna ciekawaa
Nataliee a jakie to rozwiązanie? mówisz o przetargach?

Tak, ja mam z tego też mieszkanie z bardzo dużym metrażem, niedawno kuzyn też wylicytował w Katowicach. Fajna sprawa.

Gość mądrywybór
ja dostałam po 10latach kolezanka czeka już 12 porażka miasto Tychy

Moja koleżanka czeka już drugi rok na mieszkanie, a z kolei inna dostała po trzech miesiącach. A to inne rozwiązanie, o którym pisał ktoś wyżej, to pewnie kupienie od komornika. Można wyrwać naprawdę coś fajnego w niedużych pieniądzach. Kwestia tylko tego, że nie każdy się nadaje. Ja na przykład nie kupiłabym takiego mieszkania, bo na krzywdzie innych się daleko nie zajedzie.

Gość ona8333
Ja właśnie kompletuję dokumenty. Czekałam aż komisja rozpatrzy mój wniosek 9lat. Od momentu jego złożenia wyszłąm za mąż i mam dziecko. Mam cichą nadzieję że dostanę jakieś chćby skromne "M". Tylko nie wiem czy dochody mi w tym nie przeszkodzą... Za biedna na kredyt, za bogata na mieszkanie komunalne... A czy komus z was udało sie dostać mieszkanie w Tychach? Jeśli tak to na jakich osiedlach?

Gość Ania

Czy jest ktoś kto dostał ostatnio mieszkanie?? Jak długo się czeka?