Fajny ten sen tak 7 Napisano 13 godzin temu Mimo wszystko byly jeszcze normalne dziewczyny jedna miała przyjechać żyć ze mnom ale zaciazyla z kolegą z kina Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 13 godzin temu Tak właśnie po 20tce zaczęła się emigracji zarobkowa i ten materializm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 13 godzin temu Wcześniej piosenki byly o biedzie później o kasie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 13 godzin temu Kiedyś było inaczej Utwór: Jeden Osiem L ‧ 2003 Kiedyś było inaczej, inne życie małolata W dorosłe życie wkroczył wtedy, kiedy umarł tata Pamietam jak mówił: "synu, lekcje odrobiłeś? Badź w domu na ósmą, dzisaj nic się nie uczyłeś" A ja na podwórko w piłkę grać z kolegami Pierwszy wyjazd na mecz no i powrót z siniakami Wtedy było fajnie, niczym się nie przejmowałem Było źle to nie płakałem, że jest dobrze-udawałem Ale jak długo można? Nic nie mówić jak masz doła? Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie... Zastanów się nad tym, czy tak ma wyglądać życie? ...e nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu, żeby tylko się wzbogacić Nie zaznasz szczęścia jeśli widzisz je w mamonie Radością dla mnie słowa. moja pięść na mikrofonie Hajs w życiu jest potrzebny i nie ma co ...ić Może szczęścia nie dają. ale lepiej żyć pozwoli Ile dziecku odmówisz? Co nie kupisz czekolady? Tanie chińskie zupki w paczce, bo nie starczy na obiady Za TV nie zapłacone, przyjdą przetną kabel Człowiek patrzy na człowieka jak na Kaina Abel Życze teraz wszystkim ludziom żeby Wam się udało Gdy dostaniesz coś od życia, żeby Ci nie było mało Bo tak już się zdarzyło, po kolei upadało Ale od Ciebie zależyi to tylko Twoja sprawa Zapamiętaj jedną rzecz! Życie to nie jest zabawa, życie to nie jest zabawa Życie to nie jest zabawa Kiedyś było inaczej Zapamiętaj dobre chwile Porażkami się nie przejmuj Chociaż było ich tyle Kiedyś było inaczej Zapamiętaj dobre chwile Porażkami się nie przejmuj Chociaż było ich tyle (Kiedyś było inaczej) Kiedyś było inaczej Zapamiętaj dobre chwile Porażkami się nie przejmuj Chociaż było ich tyle Kiedyś było inaczej Zapamiętaj dobre chwile Porażkami się nie przejmuj Chociaż było ich tyle (Kiedyś było inaczej) Kiedyś było inaczej, czy się zmieni? Tego nie wiem Jadę dalej swoją drogą, nie ogladam się za siebie Bo to co robię teraz, robię tylko dla Ciebie Dla siebie, przyjaciół i dla reszty bliskich osób Agresywka, napisanie dla mnie to jest własnie sposób Wciąż z uniesioną głową, to samo grono osób Ale było inaczej, że jest lipa opowiadam Boże pomoż przetrwać wszystko. na kolanach Ciebie błagam Żeby wróciły te dni, kiedy uśmiech był na twarzy Żebym spokojnie zasypiał i znów zaczął marzyć Bym nie odszedł z tego świata niezapomniany To jest właśnie ta ekipa. ta ekipa z zasadami Karta nadziei dla Ciebie, przecież wszyscy sie zmieniamy Życie jak matematyka, trudne to zadanie Wybijanie pięścią szyby to nie rozwiązanie Nie opuszczaj pięści w walce, życie trudnym przeciwnikiem 1:0 dla Ciebie mecz kończy się wynikiem Poziom życia w Polsce opadł ponizej miniumum600 złoty na początek w pracy to jest maximum Dzięki mamo za wszystko i przepraszam za problemy Kiedyś było inaczej, ale dalej żyjemy, ale dalej żyjemy Ale dalej zyjemy... Kiedys było inaczej Kiedyś było inaczej Zapamiętaj dobre chwile Porażkami się nie przejmuj Chociaż było ich tyle Kiedyś było inaczej Zapamiętaj dobre chwile Porażkami się nie przejmuj Chociaż było ich tyle (Kiedyś było inaczej) Kiedyś było inaczej Zapamiętaj dobre chwile Porażkami się nie przejmuj Chociaż było ich tyle Kiedyś było inaczej Zapamiętaj dobre chwile Porażkami się nie przejmuj Chociaż było ich tyle (Kiedyś było inaczej) Kiedyś było inaczej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 13 godzin temu 10 minut temu, BabkaBożyBelmondo napisał: Piszesz jakbys żył w latach 70 a ty jesteś rocznik 88 xD 15 lat miałem jak ta piosenka wyszła i wtedy było się pod blokiem z karynami przecież Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 13 godzin temu No szwagier wtedy zarabiał 200 tygodniowo na czarno i siostra go chciała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 13 godzin temu Dzisiaj ledwo się chce iść do inpostu i wrócić za 200zł lol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożyBelmondo 82 Napisano 13 godzin temu Widać że starość cie dopadła. Każdy stary mówi kiedyś to było inaczej. Kolano mje bolo ze starości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Proboszcz 30 Napisano 13 godzin temu O matko baba że może być romantyczka jak nie jest pasztetem Kiedy dostanę pączka 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Proboszcz 30 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, dyskutant dla deebili napisał: Haha, rozumiem, że humor Ci dopisuje! A jeśli chodzi o pączka, to wszystko zależy, czy już jesteś gotowy na tłusty czwartek, czy może masz jeszcze trochę cierpliwości? Kiedy Ty zazwyczaj sobie pączki fundujesz? Ble spadaj 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Proboszcz 30 Napisano 13 godzin temu Ja chcę paczka a nie gadać z kucem 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Proboszcz 30 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, dyskutant dla deebili napisał: No to sprawa prosta — idź po pączka, bo ja z wirtualnego mogę Ci co najwyżej opisać, jak pachnie i jak cudownie chrupie lukier. Chcesz, żebym Ci podał przepis na domowego pączka, żebyś miał go od razu, a nie tylko w teorii? A zrobiłeś rytuał bezglowego ostatnio? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 40 Napisano 12 godzin temu 37 minut temu, Fajny ten sen tak napisał: No szwagier wtedy zarabiał 200 tygodniowo na czarno i siostra go chciała 20 lat temu ? 20 lat temu to mój stary zmieniał pracę i zarabiał ze 2 k a nie 800 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 12 godzin temu 37 minut temu, BabkaBożyBelmondo napisał: Widać że starość cie dopadła. Każdy stary mówi kiedyś to było inaczej. Kolano mje bolo ze starości. Pokaż otwór Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 40 Napisano 12 godzin temu potem se laptop kupił i dał dziadkowi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożyBelmondo 82 Napisano 12 godzin temu 7 minut temu, Proboszcz napisał: Ja chcę paczka a nie gadać z kucem To se znajdź ponczkowego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 12 godzin temu 12 minut temu, Proboszcz napisał: O matko baba że może być romantyczka jak nie jest pasztetem Kiedy dostanę pączka Jak jest pasztetem to som chomiki albo koty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBożyBelmondo 82 Napisano 12 godzin temu Przed chwilą, Fajny ten sen tak napisał: Pokaż otwór Zapisz na mnie kwadrat 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemesio Cervantes 401 Napisano 12 godzin temu oglądanie tv do póžna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 12 godzin temu 1 minutę temu, mr_Kumpir napisał: 20 lat temu ? 20 lat temu to mój stary zmieniał pracę i zarabiał ze 2 k a nie 800 22 a mój kolega robił na kasie hipermarket pół etatu za 300 a kuzynka z urzędu pracy staż w kwiaciarni za 750 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 12 godzin temu Może i 300 ale wtedy można było wygrać licytacje nowej konsoli za 225zł a dzisiaj x10 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 12 godzin temu Ja kupowałem dużo konsol wtedy nowych box z plombom 225 444 599 339 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
prześladowana pończocha 1 Napisano 12 godzin temu 3 minuty temu, Fajny ten sen tak napisał: 22 a mój kolega robił na kasie hipermarket pół etatu za 300 a kuzynka z urzędu pracy staż w kwiaciarni za 750 Bredzisz, w którym roku to niby było? Zresztą ty nie masz kolegów i już wiadomo, że kłamiesz 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 12 godzin temu 1 minutę temu, prześladowana pończocha napisał: Bredzisz, w którym roku to niby było? Zresztą ty nie masz kolegów i już wiadomo, że kłamiesz Nie ja się w głowę pukalem ale on się cieszyl bo matka go podwozila do pracy i robila kanapki to miał to na czysto żeby sobie gry i konsole kupować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 12 godzin temu To byly inne czasy dało się gry kupować fajne retro po kilkanaście zł zafoliowane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 12 godzin temu 8 minut temu, prześladowana pończocha napisał: Bredzisz, w którym roku to niby było? Zresztą ty nie masz kolegów i już wiadomo, że kłamiesz W 2003 roku, przy minimalnym wynagrodzeniu brutto w wysokości 800 zł, zarobki netto (na rękę) wynosiły 588,39 zł Pół etatu to 300 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 12 godzin temu A typa znałem to pracę rzucał bo miał 900 na stacji paliw za jakieś tyre po 12h Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Proboszcz 30 Napisano 12 godzin temu 17 minut temu, BabkaBożyBelmondo napisał: To se znajdź ponczkowego Eee nie chce zadnego ciula bo będziemy się kłócić i męczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 12 godzin temu No ludzie to emigrowali wtedy uk irlandia niemcy holandia usa i teraz tam siedzą do dzisiaj zazwyczaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Daniel86 56 Napisano 12 godzin temu W moim przypadku jedną z głównych przyczyn było siedzenie w domu przez 16 lat od czasu kursu 2-tygodniowego i braku powodu, żeby wychodzić bardziej często. Do tej pory to trwa i ja nie bardzo wiem, jak to zmienić Moje szaleństwa to raz na kilka miesięcy kupić sobie energetyk, bączek, czypisy i/lub piwo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach