Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justyna_25_

Spacer z miesięcznym maluchem a katar?

Polecane posty

Witam. Chciałabym się dowiedzieć od doświadczonych Mam, czy spacer z miesięcznym maluchem jest niewskazany gdy ten ma katar? Mój maluszek od 4 dni ma lejący się katarek, byliśmy u pediatry, ale ona powiedziała, że to nic groźnego. Z tego wszystkiego nie zapytałam jej czy można z nim wyjść na spacer. Położne w szpitalu mówiły, że jest to wręcz wskazane, bo zimne powietrze pomaga odblokować śluzówkę noska. Jak to jest w praktyce, zwłaszcza w zimę? Pozdrawiam :)

Spacer nikomu nie zaszkodzi ja tam wychodzilam nawet jak mala byla przeziebiona i nic jej nie bylo. A swierze powietrze zawsze duzo daje :)

spacer jak najbardziej bo nos sie bardziej udroznia na powietrzu dziecku sie lepiej bedzie oddychało jesli jest tylko katar to polecam spacerki:)

Gość errrrte
lekarka powiedziała, że to nic groźnego a przepisuje antybiotyk?

Gość no nie moge hahah
mloda mama tępa kurwo wez sie za slownik ortograficzny bo oslepnac mozna od twoich błędów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość migotanie:)
ospamox,przeciez to antybiotyk kobieto!!!! siedz w domu skoro dziecko jest na antybiotyku!!!!!

ja osobiscie nie znam tego leku ale co za idiota przepisuje na katar antybiotyk to jakas masakra moze lepiej idz do innego lekarza chyba ze dziecko do tego kaszle i ma goraczke to w domu siedz i podawaj ten lek

No właśnie nie ma ani gorączki ani jakiegoś nie wiadomo jakiego kaszlu. Czasem pokasłuje, może to na to? Nie wiedziałam, ze to antybiotyk, nic nie mówiła.

jezu a ty na wizycie rozmawiasz w ogole z lekarzem? nie pytasz co zapisała? siedz w domu bo dziecko ma silny antybiotyk:O a skoro kaszle to moze słychac bylo cos na oskrzelach:O odciagasz mu katar?

Skoro piszę, że nic nie mówiła, to chyba logiczne, że z nią rozmawiam? Niektórzy są niepełnosprawni umysłowo, tak sądzę ;) Powiedziała, że osłuchowo jest dobrze, a lek przepisuje doraźnie. Zamiast słuchać was, mogłam od razu do pediatry zadzwonić- powiedziała, że mogę iść.

dziewczyno ty wogole wiesz co dziecku dajesz skoro lekarka powiedziala ze to nic groznego i zapisala antybiotyk to jakas glupia idz z dzieckiem do innego lekarza albo idz jeszcze raz i dowiedz sie co mu jest dokladnie a co ile to masz podawaac antybiotyk zazwyczaj co 12 godzin wiec moze to nie antyboityk

no kto tu jest niepełnosprawny umyslowo to nie bede nawet pisac:O ochłon kobieto bo nie masz pojecia ani o leczeniu swojego dziecka bo NIE ZAPYTALAS ani ci sie leniu nie chcialo przeczytac ulotki leku zeby dowiedziec sie ze to antybiotyk!!!!! i gratulujemy - niespełna miesieczne dziecko zaprawic katarem i pozwolic na to zeby jakis konowal dawał profilaktycznie mu antybiotyk!! brawo....!!!! biedne to twoje dziecko:O

mussa, ospamox to antybiotyk z grupy penicylin

no wlasnie trzabylo od razu zadzwonic a nie zadawac tu glupie pytania skoro sama nie wiesz co lekarz dziecku przepisuje tymbardziej takiemu maluszkowi to tym bardziej powinnas byc uczulona na wszystkie leki ale szkoda wywodow

migotanie tego leku nie znam i niewiedzialam wlasnie ze to antybiotyk bo moje nigdy go nie mialo przepisane ale widac ze matka bardzo sie dzieckiem interesuje i przejmuje co bierze skoro wszystko mu daje jak leci niewazne czy na katar antybiotyk czy z zapaleniem oskrzeli na dwor masakra co za ludzie

mussa no szkoda gadac,szkoda mi strasznie takich dzieciaczkow :O jak mozna nie sprawdzic jaki lek ma przepisany moje dziecko? no jak? litosci:O

no wiesz tez jak to czytam to mnie az skreca tym bardziej ze w temacie podala czy zdzieckiem na spacer jak ma katar dopiero potem wspomniala jak sie okazalo o antybiotyku a nie o jakims syropku na kaszel szkoda dziecka a takie malutkie jak dopiero dostanie zapalenia oskrzeli to bedzie wtedy jazda

Gość dfhfjkrfrewwwwg
to fajna lekarka skoro zapisuje antybiotyk doraźnie i każe spacerować :D

nie wiem czemu ale mam wrazenie ze za jakies pare dni ta bezmózga mamusia wyladuje z dzieckiem w szpitalu i to tym razem z zapaleniem płuc skoro ma lekarza ktory pozwala niespelna miesiecznemu dziecku osłabionemu antybiotykiem i katarem wychodzic na spacer :O noz sie w kieszeni otwiera tylko nie wiem czy bardziej na lekarza czy na ta głupia matke:O

Gość dfhfjkrfrewwwwg
pewnie i tak pójdzie z tym dzieckiem na spacer :O

Gość hahahha..:D
kurwa mac,co a tępa dzida z tej mamuski:O

najbardziej zal dzieciatka bo takie malutkie a jak zlapie jakies zapalenia to strasznie sie bedzie meczyc az mnie serce kluje ta matka to albo mloda i wogole nie doswiadczona albo ma zlew na wszystko sadzac po wypowiedziach

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bosze własnie tak lekarze teraz leczą, antybiotkyk na katar a potem dziw że dziecko ciągle chore, że wolniej sie rozwija itd!!!! Matki jak Wy na to pozwalacie? antybiotyk daje się w ostatecznej sytuacji, tym bardziej takiemu maluchowi!!!! Choć często jest to wina rodziców którzy panikują, jak dzieco dostanie kataru czy kaszlu, leca do lekarza i opowiadaja wyolbrzymiajac wszystko a lekarz przepisuje osm....