Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneczka33

Kreskówki w tv

Polecane posty

Gość Aneczka33

Czy wy też jesteście tak zszokowane tymi filmami dla dzieci w tv. Przeciez to jest jakaś tragedia. We wszystkich są jakieś głupawe teksty albo agresja. Trzeba non stop dziecka pilnować. Co puszczacie swoim dzieciakom?

Gość migotanie:)
cbbees jimjam play house disney mini mini nie wiem co twoje dziecko oglada ale moja oglada super spokojne bajki

puszczaj dziecku tylko kanal minimini, jim jam bo reszta to takie wlasnie sa :/

Piszesz o bajkach na Cartoonie? Moja ich nie ogląda i mam nadzieje, że tak zostanie, ci którzy je tworzą, mają chyba coś z deklem. Na szczęście jest jeszcze MiniMini, oraz stare bajki z mojego dzieciństwa, więc jest w czym wybierać. No i kupę fajnych bajek typu Shrek, Toy Story itp.

U nas też na topie mini mini i boomerang (scooby doo) i tak czuję, że moje dziecko jest troche w tyle z nowinkami bajkowymi, bo w przedszkolu ciągle gadają o bakuganach i benach :) A z ciekawości zobaczyłam co to takiego... no cóż.. młody nadal będzie w tyle, trudno.

Gość tvmama
Zalezy jaki wiek dziecka dla maluszka polecam bajki na Baby TV proste ładne delikatne i uczące, no i bez reklam! Dla starszego JIM JAM równiez bez agresji i reklam. No i z kreskówek pełnometrazowych te obecne sa beznadziejne choć te krótkie z DisneyPlayhouse są ok. i dla starszaka coś ciekawego i uczącego z NICK JR Dora the Explorer Go Diego Go Wonder Pets The Backyardigans Nihao kai-lan Umizoomi Ben & Holly's Little Kingdom

Gość olalolalala
ile wasze dzieci czasu dziennie siedza przed tv? ale szczerze :P

Gość tvmama
Nataliee pięknie ma twój syn na imię!!! mój też tak ma(troszkę inaczej sie pisze) i widzę że Twój jest 11 dni młodszy od mojego syna ;) Wracajac do tematu to mój syn nie oglada wcale tych okropnych kanałów typu CN i innych takich choć Scooby w starym wydaniu jest jedną z ulubionych kreskówek.

moje na szczęście coraz mniej lego u nas teraz w domu jest hitem nr.1 na całe szczęście małe dzieci i mini mini tak ale zobaczymy jak wasze dzieci będą miały po 9-10 lat czy tak z chęcią ten kanał będą oglądały

Gość tvmama
mój około pół godziny rano i popołudniu z tym ze to zimą, latem do domu go nie zagonisz!

W tygodniu prawie w ogóle, bo cały dzień jest w przedszkolu. Czasami przed spaniem sobie zobaczy, ale częściej woli się pobawić z tatą. W sumie, to mało ciągnie Go to tv. Woli coś porobić. Za to kiedyś mogł siedzieć i siedzieć... i oglądać po 2 a nawet 3 godzinki ;) Wstyd się przyznać, ale było mi to na rękę, bo w tym czasie mogłam ogarnąć mieszkanie, ugotować i usiąść, napić się kawy :)

no takie bajki są wybawieniem dla rodzica który chce akurat coś zrobić w domu np. posprzątać

tvmama--> Czyżby Nathaniel? Strasznie podoba mi sie ta forma, no ale jednak mieszkamy w PL i nie chciałam, żeby to dziwnie brzmiało. Może gdybym miała zagraniczne nazwisko ;)

A, jeszcze jest Natanael. Przepraszam za off topic :) Tak, bajki są wybawieniem dla niejednej mamy. A już przy dwójce czy trójce, to w ogóle. Chociaż jak dzieci jest więcej, to może zajmują się sobą?

Gość tvmama
Nataliee o tak jest Natanael campari34 u nas Lego tez jest nr 1 Bajka tak jak piszecie, jest wtedy kiedy mam cos do zrobienia potem rozmawiamy co sie działo w bajce, czasem zmieniamy jej zakończenie itp. Czasem jest tez tak ze siadamy cała rodzinką (Scooby) i ogladamy wszyscy.

Gość tvmama
Żeby nie było ze mój dzieć jest maniakiem TV to dodam że są dni kiedy w ogóle nie ogladamy bajek. Ostatanio bajka jest formą nagrody (mielismy problem z obgryzaniem paznokci i jak syn nie obgryza w ten dzień moze ogladnąć bajkę)

Gość Marteczka333
nie no bez przesady. przecież są też normalne kanały i normalne bajki. zawsze możesz dziecko zabierać częściej do kina. te nowe filmy są tak robione, że dla rodziców tez są fragmenty, albo ogladac z dzieckiem filmy w domu

Gość Korelka_
Już dawno zabroniłam małemu oglądac te wszystkie bajki o superbohaterach. Teraz ogląda filmy animowane ale to też rzadko. Te nowe są świetne kolorowe i pogodne. Duzo takich nowości jest na hbo. W niedzielę około 18 jest premiera Klopsików i innych zjawisk pogodowych. Fajna okazja na rodzinny wieczór. Nie wiem jak duże masz dziecko, ale później ejst jeszcze Harry Potter.