Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Błyskotka91

Angielski

Polecane posty

Gość tyntyryntyntyn
prowo

Gość możesz powiedzieć
so-so czyli jako tako, albo not too bad.

Gość it has been better
/ i have been better

Z tym ze na pytanie "how are you" zazwyczaj odpowiada sie " Im fine", " Im OK" itp. to jest pytanie grzecznosciowe i pytajacy tak naprwade ma w nosie to jak Ty sie masz :) , no chyba ze to jest ktos kogo znasz i wdajesz sie w rozmowe :-)

i have been better/it has been better-nie moze byc, kategoryczne nie jesli juz to it used to be better, ale ja sie z czyms takim nigdy nei spotkalam, zazwyczaj odpowiadaja wlasnie it could be better

dyrektore o co ci chodzi z tym czytaniem??? twoja propozycja nie jest poprawna, boli ci to ze nie znasz dobrze angielskiego:)?

dziunia chyba sie troche zagmatwalas z tymi swoimi przemysleniami. efekt jest taki ze nic nie rozumiem z tego co tam naklikalas i ty chyba tez nie, czego niby nie widzialam? i co znaczy tyle co bywalo lepiej???

Rzeczywiscie mozliwosci to tu daliscie multum :P i nie wiem, ktora jest tak wlasciwie poprawna :D Wiem ze na takie pytanie odpowiada sie "I'm fine", ale nie rozmawiam z rodowitym anglikiem, ani nikim innym kto na co dzien posluguje sie jezykiem angielskim, a to pytanie skierowane bedzie po to, zeby poznac faktyczny stan ducha, a nnie tak na odczepnego, zeby poczatek rozmowy byl. Dlatego tez pytam jak poprawnie pwoeidziec "bywalo lepiej" ;)

owszem jestem zakrecona i to strasznie:) ale co do mojej wiedzy jesli chodzi o angielski nie mozesz miec zadnych zastrzezen nigdy sie z czyms takim nie spotkalam , poniewaz taka forma nie jest uzywana przez angoli autorko zaufaj mi. it has been better/i have been better to formy niepoprawne, chocby z tego wzgledu ze czas present perfect wskaZuje na cos co zdarzylo sie mialo miejsce w przeszlosci i ma swoj efekt w terazniejszosci, a jesli mowisz bywalo lepiej to masz na mysli cos czego juz nie ma, prawda?? tak wiec poprawna forma to jedna z tych: it could be better lub it used to be better, albo jeszcze I used to be doing better.

no mam skarbie zastrzezenia bo popelnilas blad, poprawilam cie i wytlumaczylam przy okazji dlaczego jest to blad, powinnas byc mi wdzieczna ze dzieki mnie nauczylas sie dzisiaj czegos nowego:) a ja ci nie dam buzi bo nie!:)

dlatego wlasnie nie ufam wujowi google jesli chodzi o tlumaczenia. blad i raz jeszzce blad lalu nie inetesuja mnie dziewczynki:) ale dziekuje za zaproszenie, podejrzewam ze to ta moja wiedza tak cie oczarowala, oh......

i wlasnie zono dlatego ze zaczelam myslec tak jak ty przestalam dbac o poprawny ang. swego czasu i zaczelam gadac jak angielski margines. nie chce tak, chce mowic ladnym jezykiem, wyuczonym, poprawnym

niewazne:) moze i nie zatrybilam, ogolnie jestem znana z tego ze mam spozniony zaplon. wiec forget it uciekam musze w koncu zaczac pracowac, ja pierdziele prawie piata, jak sie gdzies dodzwonie to bedzie cud, pa lalu