Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2+2ona

jakie badania

Polecane posty

Gość 2+2ona

Witam :) Poradzcie mi prosze jakie badania robi sie w 4 dc. Staramy sie z mężem o dziecko i tak długo już nie zachodze w ciąże :(

Gość tak tak racja racja
Do gina nie na forum tu każdy mądry ....

Gość jak długo sie starsz?
ja staralam sie 3 lata... w koncu lekarz dal mi jakies tabletki na podkręcenie owu i zaszlam w 2 cyklu po nich ;-)

Gość tak tak racja racja
EJ same sobie diagnoz nie wystawiajcie jeżeli chodzi o badania. Idź do gina uwierz mi. Ja miałam też mase badań robionych. A jak sobie zrobisz na własną rękę tak o bez wizyty to co będziesz je potem tutaj konsultować? DO GINA! To najlepsze rozwiązanie. Trzymaj się ciepło.

Gość tak tak racja racja
PS. Żeby nie było, wiem jakie to stresujące i frustrujące czekając na dziecko, miałam tak samo, dobry gin pół sukcesu

Gość to idz do gina
dlugo tzn ile?

Gość 2+2ona
Staramy sie 2 lata. Moze dla jednych to krotko ale dla nas to wiecznosc. Niestety narazie nie moge isc do gina bo jestem zagranica i tu chce zrobic sobie badania za darmo a z wynikami dopiero jechac do PL do gina. jak długo sie starsz?---> jakie tabletki dostalas? mialas wtedy monitoring robiony?

2+2ona ja tez sie staram ponad 2 lata juz u nas slaba rychliowsc plemników jesli do maja sie nie poprawi to inseminacja albo in vitro:(

Gość tak tak racja racja
przebadaj tarczyce TSH ft3 ft4 AntyTPO to na pierwszy rzut i bez względu na dc. Zbadaj też prolaktynę i tu lekarze różnie mówią i kazał w 22 dc. i wyszedł wynik wiarygodny. Tyle mogę Ci polecić. Ale tak jak mówie GIN bez tego sie nie obejdzie

Gość 2+2ona
TheOleska---> tak mi przykro. Plemniki u męża sa w miare ok, no ale zawsze mogłyby być lepsze i bardziej ruchliwe. Przez to ze jestem zagranica to mam ograniczone możliwości do do diagnostyki np.monitoring. Dostac sie tutaj to graniczy z cudem, a prywatnie wizyta u polskiego gina kosztuje 160e. Wiec kosmos, a takich wizyt potrzeba wiele przy problemach z zajsciem.

czipsy z Biedronki dzieki mam nadzieje ze bedzie dobrze i wierze w to ale jednak obawy są

Z tego mi wiadomo: to zrób sobie USG dopochwowe, cytologie, badania hormonów płciowych, to taka podstawa...

2+2ona a nie masz np: mozliwosci przyjechac na jakis czas do PL i porobic wszytkie potrzebne badania ?

Gość 2+2ona
USG dopochwowe mam za kazdym razem jak jestem w PL i u gina, cytologie tez mam aktualna. Nie moge przyjechac na dluzej do PL, a poza tym nie mam ubezpieczenia w PL i musze za wszystko 100% placic a tu mozge zrobic za darmo i z wynikami isc do gina juz.

Gość tak tak racja racja
przeczytałaś mój post? Zrób to na początek

Gość 2+2ona
Przeczytalam :) W pon (4dc) umowilam sie na pobranie krwi i zrobie te badania. Dzis dostalam okres, jak strasznie mi smutno znowu :(

2+2, ja dziś też dostałam, więc rozumiem Cię...ale nie przeżywam, bo to dopiero 3 cykl ;). a Ty jak długo się starasz?

Gość tak tak racja racja
rozumiem Cie. Ja mam dwie ciąże stracone, teraz właśnie się dowiedziałam (wczoraj) że jestem w ciąży a mam brązowe upławy po sikaniu... co ma być to będzie.

2+2ona wiem co czujesz i rozumie cie doskonale!!! ale bedzie dobrze zobaczysz tez czekam i czekam i mam nadzieje ze wkoncu sie doczekam

sorry, że tu pytam, rządzę się na twoim topiku ;)...ale może wiecie coś o pakiecie hormonalnym dla kobiet w laboratoriach "Diagnostyka", warto tam robić?

migotka81 wydaje mi sie ze mozesz spokonie isc zrobic te badania laboratoruim jka kazde inne tak mi sie wydaje

Gość 2+2ona
tak tak racja racja---> trzymam mocno za ciebie kciuki. Bedzie dobrze :) migotka81---> staram sie 2 lata. U ciebie 3 cykl staran to jeszcze wczesnie i na pewno szybciutko zajdziesz w ciaze. Tez trzymam kciuki. Trzeci raz juz dzis płacze, tyle dzidziusiów jest wkoło, tyle brzuszków.

tak wiem, że u mnie, to może na głupie panikowanie wygląda, ale nie żyjemy w XIX w. i już teraz profilaktycznie mogę sobie przebadać hormony, tym bardziej, że nigdy nie miałam badanych...no ale wiele lekarzy ma dziwne podejście :(

Dziewczyny, a próbowalyście wizualizacji? Moja znajoma nie mogła doczekać się dziecka. Oczywiście była pod kontrolą lekarzy itd. ale pracowała też z własną psychiką. I bum, udało się, zaszła w ciążę. Można w to wierzyć lub nie, ale na pewno w niczym to nie zaszkodzi.

czipsy z Biedronki do konca sie nie da jak sie tyle czasu czeka na ciąże, to sie tak łatwo mówi ja z moim m dalismy na luz juz dawmo od dawna przytulamy sie kiedy mamy ochote a nie wtedy kiedy trzeba i tak sie nie udaje no u mnie to by sie zgadzlo dlaczego sie nei udaje ale w maju sie okaże