Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

spragniona jola

dzisiaj poznałam temat mojej pracy magisterskiej

Polecane posty

ciekawe, jak się za to zabrać? "wpływ podawania cynku na peroksydację lipidów w mózgu szczurów narażonych chronicznie na kadm"...czyli ja mam zbadać tą szczurzą tkankę po samym narażeniu i po podaniu cynku....czyli 2 badania...ciekawe, czy w zakładzie mi pomogą z urządzeniem, bo sama to jeszcze zepsuję...i ogólnie będę zbierać materiały o roli cynku, o szkodliwości kadmu, i o niszczeniu organizmu na skutek tej peroksydacji...podobno trzeba bedzie to ładnie oprawić, tylko gdzie i jak? dużo trzeba pisać w takiej pracy? jak zbierać materiały?czy jak nie będę umiała posłużyć się urządzeniem potrzebnym do badania, czy mam to zgłosić mojej promotorce?czy mi pomoże?

Gość ngfnz
co tzn poznalam? temat sie chyba samemu wybiera, jeszcze nigdy nie slyszlalam ze ktos komus narzucil temat :o

Gość hahahahahaahah
niezła prowokacja..

Gość zalezy od uczelni
i od wydzialu. Tematy narzucane z gory byc moze podporzadkowane sa szerszemu ujeciu tematyki przez kogos wyzszego stopniem, badaniami jakie akurat przeprowadza laboratorium itp. Na wydzialach humanistycznych czesciej student ma wolny wybor.

Gość ale mam gazy mówie wam
Wpływ wkoorwiającej teściowej na zięcia pod wpływem alkoholu, wady i zalety wyrzucenia debilki przez okno.

Gość zalezy od uczelni
chociaz wiadomo, ze jesli przykladowo prof.zajmuje sie historia Egiptu, to o wspolczenej Europie tematu moze nie zakwalifikowac ;) z takim zagadnieniem trzeba sie zapisac do grupy seminaryjnej u kogos specjalizujacego sie w historii nowozytnej.

Gość zalezy od uczelni
to raczej prawo karne :-D jaka klasyfikacja czynu: obrona konieczna, czy przemoc domowa? ;)

wybrałam sobie sama, ale dziś dopiero się pojawiły tematy...w zakładzie toksykologii, w którym chciałam pisać wszystkie tematy byly do siebie podobne...wiem, o co chodzi w temacie, z tym że nie wiem, jak się pisze taką pracę, i czy pomogą mi przy włączaniu maszynerii...ewentualnie mogłabym wybrać jakiś teoretyczny temat z botaniki, ale to dopiero, jak się tematy pojawią na wirtualnym dziekanacie

Gość wredna menda
Chyba jakiegoś promotora będziesz miała, prawda? Powinien Ci pomóc, makierować, zasugerować literaturę. Jeśli będziesz robiła badania doświadczalne, to na pewno ktoś będzie nad tym miał pieczę. Raczej nie pozwolą studentce na samowolkę :) za drogi sprzęt :) nie martw się zatem na zapasa :D

Gość wredna menda
Poza tym będziesz miała najprawdopodobniej semiarium dyplomowe i tam powinni powiedzieć, jakich prac oczekują - tzn. co powinny zawierać. Zawsze też możesz iść do biblioteki uczelnianej,poszukać podobnych prac i trochę się na nich wzorować. W tej części teoretycznej.

Gość POMOOOOOOOOOZCIE
a co ty urwał studiujesz? :o

jeszcze mnie zastanawia, co my będziemy w tych pracach pisać, gdyż oprócz mojego tematu były 2 niemal identyczne, tylko różniące się nazwą -ja mam wpływ cynku na peroksydację , ktoś ma wpływ cynku na równowagę oksydacyjno-redukcyjną (a ta moja peroksydacja wynika z jej zaburzenia), a jeszcze ktoś wpływ cynku na stężenie katalazy i jeszcze czegoś(a to są enzymy charakterystyczne dla tej całej równowagi)...ale jak będziemy pisać o tym samym, to nam raczej nie mogą plagiatu zarzucić?...bo w sumie nie my tematy wymyśliliśmy

Gość POMOOOOOOOOOZCIE
dzieki :)

Gość POMOOOOOOOOOZCIE
spragniona jola, a będziesz męczyć szczurki jakieś tylko po to by napisać prace mgr? :(

ja biedaków męczyć nie będę, bo nie mam uprawnień...ci nasi promotorzy pobiorą krew tym szczurom , i my będziemy ją badać ...u nas w rzadko którym zakładzie nie prowadzi się badań na szczurach, np. właśnie w tej botanice i farmakognozji, większość zakładów męczy szczury

Gość pytanie do joooolli
jola, jaka chorobe trzeba symulowac, aby lekarz zapisał leki, ktore zwiekszaja wydzielanie noradrenaliny i dopaminy oraz hamujace jej wychwyt zwrotny? :)