Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość można???

odstawienie tabl w 2/3 opakowania

Polecane posty

Gość można???

Dziewczyny chciałabym zacząć się starać zajść w ciążę, ale wciąż biorę tabletki, zostało mi 9, czy mogę już odstawić, aby cykl zaczął się wcześniej czy trzeba czekać do końca opakowania?

Gość można???
po prostu pomyślałam, że wcześniej przyjdzie okres a więc i nowy cykl;)

To nie jest okres, tylko krwawienie z odstawienia. Nie masz owulacji, więc nie masz okresu. Nic ci to nie da pod kątem naturalnej płodności, że odstawisz pigułki już teraz.

Gość wygląd mnie nie obchodzi
zupełnie bez sensu. Namieszasz tylko w hormonach a potem nie będziesz wiedziała kiedy masz owulację... Tak z dnia na dzień cię naszło na dziecko? Uważaj, żeby po 3-4 miesiącach ci się nie odmieniło. Czekałaś tyle lat, to te 9 dni cię nie zbawi

Moim zdaniem najlepiej zrobisz jeśli skontaktujesz się z ginekologiem. W końcu te tabletki to hormony i nie ma co samemu podejmować co do nich decyzji bez wcześniejszej konsultacji z lekarzem. Tym bardziej, że zamierzasz starć się dziecko, powinnaś udać się do ginekologa.

dostaniesz wcześniej jak odstawisz, ale namieszasz już cyklu, nie jest to prawidłowe. Jak chcesz się starać to zacznij już łykac kwas foliowy najlepiej w dawce 400 bo tabletki anty upośledzają wchłanie kw foliowego a zapewne wiesz, że jest on potrzebny dla prawidłowego rozwoju cewy nerwowej.

Gość można???
Dziewczyny kwas foliowy łykam ponad miesiąc, u lekarza też byłam, mam porobione wszystkie badania, a te opakowanie zaczęłam brać, bo chciałam się zaszczepić na różyczkę, niestety objeździłam wszystkie apteki w mieście, byłam również w przychodzni i tej szczepiuonki juz nie sprowadzają:/ a decyzja o dziecku jest jak najbardziej planowana i przemyślana... Dziękuję za odpowiedzi