Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorzki draż

Jak mnie denerwuje to, że popuszcza się wszystko takim sukinsynom i suczom!!

Polecane posty

Gość gorzki draż

Przykład pierwszy z brzegu: trzy osoby maltretowane psychicznie, gnębione przez całą podstawówkę przez jedną gówniarę zapominają o tym po kilku latach, mimo, że ona ich biła, kopała, wrzucała ich plecak, buty na zmianę do kosza na śmieci, wiecznie ich poniżała na tle całej klasy, szkoły. A teraz?? Komantarzyki, kciuki, uśmieszki, hihi haha na jakims pieprzonym FB czy NK, dlaczego się pytam??? Czy akie osoby nie mają za grosz godności??? Przecież taki kat kompletnie nie zdaje sobie sprawy z tego, jak zniszczył młodzieńcze lata tym ludziom, jak ich poniżył, jak wpędził w kompleksy na całe lata.. Czuje się bezkarny, czuje, że nic się nie stało.. :o:o:o

Gość ale mam gazy mówie wam
tez lubię cytryny

Gość gorzki draż
cytryny są kwaśne :o Widzę, że nie macie takich przemysleń :o Boże jak mnie to denerwuje.. Sama nie byłam nigdy przez nikogo gnębiona ale trzymałam się z dala od całej tej podstawówkowej szajki gnębicieli. I teraz jak patrzę na to, jak są szczęśliwi, jak mają w znajomych 300 osób, z których 100 spokojnie miało z nimi niezłe przeboje typu wytykanie palcem czy wyśmiewanie to dziw mnie bierze, że ludzie chowają swój honor w buy i jak gdyby nigdy nic nabijają sobie kolejne znajomości z tymi psycholami :o :(

Gość levviatan skompromitowany
nuta zazdrości?

Gość gorzki draż
zazdrości o co? O znajomych? Nie dzięki, otaczam się takimi, którzy nigdy mnie nie upokorzyli.

Gość cwbfkewjew
masz rację. takie życie:|

Gość autorko to samo można
powiedzieć o tzw. matkach, które znęcają się nad dziećmi. To są dopiero święte krowy! Szkolni mobberzy to jeszcze nic przy nich.

Gość sipsi
mnie te krowy dokuczały bo byłam biedna , jak miałam gorszy ciuch to chichotały i pokazywały palcem i to nie małe dziewczynki ,ale 13 -14 lat

kto chce niech wybacza, kto nie- ten niech nie wybacza.

Gość gorzki draż
Hehe, nie chodzi o odpyskowanie - jesteśmy już dorosłymi ludźmi, a tych oprawców swoich kolegów sprzed lat nie chcę znać. Chodzi mi tylko o to, że ich ofiary (wiem, bo sami o tym mówili) leczyli się z takiej traumy pół swojej młodości, tymczasem ci psychopaci są piękni, młodzi, pełni sił, podbijają świat i nawet do głowy im nie przyjdzie, że zrobili komuś z życia piekło. To zajebiście niesprawiedliwe. Ja wiem, że nikt nie powiedział, że trzeba wybaczać. Ale wybaczenie polega też na tym, że ta druga strona zdaje sobie sprawę z tego, co zrobiła i również zależy jej na wybaczeniu. Nie wiem, może to rodzaj jakiejś terapii? :o Tak czy siak chyba nie umiałabym nie wygarnąć takiemu typowi, który chce się ze mną skontaktować po latach.

Gość gorzki draż
Nie Staszek, to nie chodzi o to, że przeszkadza. Tylko uważam, że po pierwsze to cholernie niesprawiedliwe, a po drugie sądzę, że dopóki nie zaczniemy piętnować takich osób, fala terroru w szkołach nigdy nie przeminie. Tymczasem rodzice, nauczyciele, a w końcu sami zainteresowani udają, że nic się nie dzieje. A tamci chodzą szczęśliwi i uśmiechnięci wiedząc, że nigdy nikomu nie zapłacą za wyrządzone krzywdy.

właśnie- rodzice i nauczyciele są temu winni, to z braku dyscypliny, jak i też patologicznego środowiska z którego wychodzą te osoby. ale też ofiary są winni, dlatego że siedzą cicho. znam osobę która nie dała po sobie jeździć i za pomocą starszego brata zrobiła porządek z takim zachowaniem, ale to jest mniejszość

a po drugie sądzę, że dopóki nie zaczniemy piętnować takich osób, to by była utopia, bo skurwy... społeczeństwo zawsze się cieszy z tego, że są jakieś ofiary, więc to nigdy nie minie

Gość gorzki draż
OOoo, Staszek zdziwiłbyś się, z jakich rodzin pochodziła dziewczyna, o której pisałam w pierwszym poście. Ojciec wojskowy, matka urzędniczka w magistracie (to był początek lat '90 więc to było coś). Piękne mieszkanie, wakacje zagranicą, starsza wzorowa siostra, sielaneczka jak talala. Malo tego - wychowawczyni doskonale wiedziała o tym co się dzieje w klasie - to jeszcze ubliżała tym prześladowanym osobom np na WFie, którego uczyła, wyzywała od niemot, łamag, słupów soli. Paranoja po prostu.

Gość przepraszam że sie wtrącę
a po chu... śledzisz tych ludzi? niech im ziemia lekką będzie amen

Gość gorzki draż
Nie śledzę, po prostu to zauważyłam, tyle. Fakt, coś w tym jest Staszek - jej rodzice w końcu się rozwiedli, nie wiem ile w tym prawdy ale ponoć jej ojciec znęcał się fizycznie nad matką. Czyli co, pozostaje wierzyć, że wróci do nich to, co kiedyś puścili w stronę innych..