Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Aleksandra

Viburcol - zbawienie Dla Mamy i Maluszka :)

Polecane posty

Gość Mama Aleksandra

Witam. Od dwóch dni używam czopków Viburcol na kolkę u mojego 4 tyg. synka. Chciałam się podzielić z Mamami, które z niewiadomych przyczyn muszą patrzeć na ból swoich pociech. Maluszek ma kolkę od 12 dnia życia. Nie żeby to była jakaś tam koleczka, która zaczyna się o 20 i kończy 24 - 1 w nocy. On niestety tą kolkę ma cały dzień. W dzień jeszcze jakoś wytrzymuje, nie płacze tak mocno - chociaż dzisiaj dał mega koncert. Ale nadchodzi wieczór, godzina 20 - 21 czasem 23 dopiero i jest okropny wrzask, kurczenie się i ból. Nic nie pomagało, kropelki Bobotic, Infacol, Espumisan, masowanie brzuszka, ciepłe pieluszki, suszarka, noszenie na rączkach - maksymalnie na 5 minut. Karmię sztucznym mlekiem, więc nei wiem czy przy cycu by się uspokoił. W każdym razie, przeczytałam gdzieś o owych czopkach. Są homeopatyczne, więc nie są bardzo szkodliwe Dla maleństwa. Piszę bardzo, bo wiadomo, każdy lek ma jakiś wpływ na organizm naszych podopiecznych. Pierwszy raz czopek dostał wczoraj o godzinie 00. Cud. 10 minut, cisza, maluszek spokojny, nie krzyczy, czasem popłakiwał, ale dostał dyda i jak ręką odjął. Kurczył się jeszcze, bo jak wiadomo, to nie na kolkę a na uspokojenie, ale dał radę zasnąć samodzielnie i spać do 4 do karmienia i potem do 8:30. Dzisiaj krzyk od 14 - jeden czopek i maluszek po 20 minutach noszenia na rękach znów spokojny. Słyszałam, że nie na wszystkie maluchy to działa, na mojego na szczęście tak. Polecam :)

te czopki to tak jak piszesz sa na uspokojenie a nie na kolke ja mojemu podawalm czasem jak nie mogl spac w nocy ale to tylko doraznie nie wolno ich stosowac przez dluzszy czas mimo tego ze to homeopatia

Gość Mama Aleksandra
Tak, masz rację. Nie można podawać za często - tylko doraźnie, bo tak jak już napisałam, każdy lek, ma wpływ na organizm malucha

no dokładnie:) powodzenia z tymi kolkami a może spróbuj u lekarza wiem że są jakieś specjalne leki na kolkę i skuteczne:)

Gość rajstopki pluszowe
Częste podawanie czopków powoduje zapalenie odbytu u tak małych dzieci. Polecam lek homeopatyczny Dagomeg 35.

Gość rajstopki pluszowe
Lek typowy na kolkę jelitową, zapomniałam dodać.

Viburcol tez jest homeopatyczny moi znajomi mieli tez problem z kolka u malej i wiem ze lekarz przepisal jakis lek i oskutkowal ale nie wiem jaki to napewno w aptecy a niby gdzie indziej?

A na mojego synka to nie działa a wręcz przeciwnie- pobudza go. Wczoraj dostał viburcol bo jest po terapi antybiotykami i ma w buzi hodowlę pleśniawek co bardzo mu przeszkadza- i co? I nie zasnął mi do 23 a normalnie po godzinie 21 dziecko śpi. A na kolki pomogła zmiana mleka na Nutramigen bo wcześniej nic nie pomagało i synek miał kolki praktycznie całą dobę.

Gość mamanatki
Polecam krople Sab simpleks,które dodaje się do każdej butelki mleka.U nas zdziałały cuda.

Gość Mama Aleksandra
Ten lek o k piszesz jest na recepte? To syrop czy kropelki? Wiem, ze na pewno z apteki, tylko chodzi mi o takie na zamowienie, ktorych nie dostaniesz w znanym pudeleczku itp. Nutramigen, slyszalam o nim. Moj maly tez ma cala dobe, nawet jak dostaje te czopki to sie prezy przez sen. Moze to rzeczywiscie nietolerancja laktozy? Wyprukuje sie normalnie, karmie go w pozycji na w pol siedzacej, do odbijana trzymam w pionie i karmie go nawet butelka dr.Brown'sa i nic. czuje sie bezradna, dlatego tak kurczowo trzymam sie tych czopkoww :(

Gość rajstopki pluszowe
Dagomed 35, tak się nazywa ten lek. Przepraszam za literówkę. To są granulki, które rozpuszczasz w wodzie i podajesz dziecku. Naprawdę skuteczne.

Gość Mama Aleksandra
Jak Bobotic nam nie pomaga to ten Sab Simplex tym bardziej :( niestety moj synus jest wczesniakiem i tu mozna wymieniac milion roznych rzeczy na ktore moze 'chorowac'

My przerobiliśmy już debridat, Sab Simplex, Lefax, Infacol, Delicol i nic. Dopiero Nutramigen nam pomógł. Wkońcu mogę się cieszyć z bycia matką bo wcześniej to była naprawdę droga przez mękę :o tym bardziej, że synek kolki miał już od urodzenia. Teraz to nie to samo dziecko. Odłożę go do łóżeczka i potrafi godzinę leżeć sam a czasem nawet zasnąć bez mojej ingerencji- wcześniej to było nie do pomyślenia.

Gość nie wymądrzaj sie autorko
...""z Mamami, które z niewiadomych przyczyn muszą patrzeć na ból swoich pociech.... cóż to niby jest ? KAZADE DZIECKO JEST INNE mojemu nie pomagały rózne specyfiki a jedynie CIEPŁA KĄPIEL ....wkłądałam dziecko do wanienki i nastawała po chwili cisza ...A dodam ze mam 3 dzieci :) i zapewniam cie ze kazde było zupełnie inne

Gość Mama Aleksandra
A powiedz, sa na recepte? I jak stoja cenowo?

Gość rajstopki pluszowe
My przerabialiśmy wszystko, co dostępne na rynku. Pomógł nam ten Dagomed.

Gość Mama Aleksandra
Dokonale Cie rozumiemk dziecko tak cierpi to zlosc miesza sie z ogromnym bolem. Czasem mam mord w oczach i gdyby nie maz to nie wiem co by bylo. Dla Pani powyzej. Przeczytaj post do konca pozniej krytykuj. Napisalam, ze wiem ze nie na wszystkie maluchy dziala ale na mojego tak, wiec gdzie widzisz oroblem? :)

Gość rajstopki pluszowe
Dostępne bez recepty w aptece. Czasami nie ma apteka na stanie, ale nie ma problemu ze sprowadzeniem. U nas, kiedy w aptece nie było rano, po południu już były sprowadzone. Dokładnie nie pamiętam ceny, ale coś ok 15 złotych. Podajesz 5 granulek rozpuszczonych w letniej, przegotowanej wodzie.

Gość Mama Aleksandra
Rajstopki pluszowe : na recepe czy ogolno dostepny?

Gość rajstopki pluszowe
Odpowiedź trochę wyżej:)

Gość Mama Aleksandra
Musze sie zapytac w aptece, nie chce faszerwac go non stop tymi czopkami.

Gość rajstopki pluszowe
Tak, jak pisałam wcześniej. Długie stosowanie czopków u tak małych dzieci, może doprowadzić do zapalenia odbytu. Dlatego Viburcol jest już na receptę. Te granulki podawaj codziennie, aż się skończy opakowanie. Potem zrób co najmniej 7 dniową przerwę, jeżeli napady kolki wrócą. My wykorzystaliśmy 2 opakowania i kolki ustały. Żałuję, że tak późno się dowiedziałam o tym leku. Mieliśmy przez prawie 3 miesiące małe piekło w domu.

Gość wiec gdzie widzisz oroblem?
problem w tobie ...:O idz do dziecka lepiej a nie udzielasz sie w sprawach o których nie masz pojecia ...🖐️

Gość Mama Aleksandra
My pieklo mamy teraz. Na razie Maluszek śpi, ale co będzie dalej, to wielka niewiadoma.

Gość rajstopki pluszowe
Wiem, że to żadne pocieszenie, ale po 3 miesiącach NA PEWNO minie. Życzę wszystkiego dobrego i przede wszystkim spokojnych nocy:)

Gość Mama Aleksandra
Jak mogę nie mieć pojęcia skoro mam dziecko? Jeśli masz problemy z nadmiarem energii i nie masz gdzie jej spożytkować, to pójdź posprzątaj mieszkanie, a nie wyżywasz się gdzieś, na obcych ludzi. Prosiłam o sensowne wypowiedzi, a nie nic nie warte bzdury :) Totalny syf, ale czopki czy granulki? :)

Gość Mama Aleksandra
Rajstopki pluszowe - w tym sęk, że nie koniecznie musi minąć po 3 miesiącach :P To przeraża hehe :) Nie, dziękuję hehe. Na szczęście maluch ma już 4 tyg. mam nadzieję, że do tych 12 nie zdążę go zamordować :P Kiepski żart, wiem :) Najgorsze, że na tych maluchach wszystkich specyfików próbujemy i one cierpią.

A viburcol mogę podać małemu dziecku przy ząbkowaniu? Męczy się od 2 dni, ciągle płacze, ciągle gryzaczek w buzi.. nie wiem już sama co robić.