Gość w121 Napisano Styczeń 28, 2011 Witam, jestem po raz pierwszy na tym forum.17 stycznia miałam wykonaną ESWL. Kamień szczawian wapnia ok 1cm został rozbity, jednak wynikły pewne powikłania- miłam stłuczone żebra, opuchniętą nerkę i potworne mdłości. dostałam antytbiotyk augmentin i urop, skrzyp, magnezB6, diklofenac,miałam się oszczędzać, leżeć nic nie przenosić- Teraz jest lepiej. Miałam kontrolne usg i opuchlizna nerki znika nadal mam ten antybiotyk oraz rowatinex, urinal,nospę itd Moim zmartwieniem jest fakt, że od wykonania zabiegu nie schodzi mi nic -nawet malutkie ziarenko piasku (robiłam zbiórkę moczu). Pije ponad 3 litry wody+ obecnie ruszam się-chodzę i wykonuje skłony i wszystko co mogę bez omdleń zrobić+ rozgrzewanie w wannie i termoforem. Bardzo proszę o jakąś wskazówkę, w jaki sposób mogłabym sie pozbyć tego gruzu z nerki oraz czy ktoś przyjmował lek o nazwie Nefro Protect (jak go ocenia).Dziękuję za każdą wskazówkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach