Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nataliaa20

Co po powrocie do domu?????/ :)

Polecane posty

Gość Nataliaa20

Naszła mnie własnie mysl.... Co robic gdy wróce z moja corcią do domu, wszyscy goscie sie rozjadą, ciocie i babcie wroca do siebie....a ja z moją niunią zostaniemy same........ O_o.... Drogie Panie, miałyscie taką mysl przed porodem ?......... Ojojoj.... Pozdrawiam

Gość A ja powiem tak LL
Natepna je b nie ta . Ja nie masz co robic to sie wujkiem palcem pobaw Qrwa

Gość gatha25
ale o co ci chodzi? o zajmowanie się dzieckiem? czy dasz sobie z tym radę?

po pierwsze... nie wyobrażam sobie że do 3-4 dniowego dziecka zaprosze ciocie babcie itp, odwiedzających przyjmuje jak będzie miała conajmniej 2-3 tygodnie. A co do pytania... ja jak wróciłam to nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić. usiadłam na łóżku i się zastanawiałam czy mam dziecko rozebrać czy cos posprzątać, a może coś zjeść... byłam zdezorientowana, po kilku dniach jakoś mi się życie zaczęło układać :)

Gość Nataliaa20
Własnie o ta dezorjetacje chodzi. Nowa sytuacja, dziecka jeszcze nie wyczuwasz, nie wiesz co masz robic...... a o odwiedzajacych pisałam teoretycznie.... chodzilo mi bardziej o całą atmosfere, zainteresowanie... Bo po nim przychodzi zwykle zycie....

Gość mama dwulatka
A dlaczego tacy goscie jak babcia maja przyjsc dopiero po uplywie 2tyg.? U mnie moji rodzice i moja babcia czekali na mnie w domu,gdy maz po nas do szpitala pojechal,a jak juz sobie wszyscy poszli to ja poszlam spac reszta zajal sie moj maz :) w nocy wstalam ze dwa razy by malego nakarmic.A rano byl normalny dzien z tym ze doszly obowiazki zwiazane z opieka nad maluszkiem :) Nie ma co sie stresowac.

Gość p.m.r.a.g
ja po powrocie do domu połozyłam małego na łózku i nie wiedziałam co robić! :) hehe fakt bałagan trochę w domu był, bo mąż czyścioszkiem nie jest i ja... zabrałam się za sprzątanie hehe Przyjechali moi rodzice, mama zrobiła obiad i dzięki Bogu ona zajmowała sie sprawamii domowymi a mi kazała odpoczywać! :) A pozniej po wyjeździe rodziców robiłam wcześniej to co przed porodem, bo maluszek tylko wstawał co 3 godz do jedzonka i tak nami mijały dni :)

Gość akrylik
dziecko samo Cię poprowadzi... nic się nie martw, szybko załapiesz jeśli będziesz słuchać jego sygnałów, kilka rad ode mnie: nie noś za dużo na rękach, bo potem będziesz nosić cały czas unikaj pozycji pionowej jak najdłużej, bo dzieci ją preferują, a nie jest to dobre dla ich kręgosłupów usypiaj w kołysce, albo wózku, byle nie na rękach (dzieci z czasem robią się corez cięższe), jak się przyzwyczai to będziesz miała problem, żeby zasnęło samo smoczek jest ok, bo dziecko nie wisi ciągle na cycu, a ma naprawdę dużą potrzebę ssania jeśli chcesz karmić piersią długo to unikaj butelek, dzieci szybko się do nich przyzwyczajają, bo z nich leci szybciej i łatwiej jeśli będzie miało kolki to stosuj na zmianę suszarkę, spacerki na świerzym powietrzu i czopki przeciwbólowe dla dzieci w tym wieku (leki na kolki w większości nie działają) nie wpadaj w panikę! bądź pewna siebie i zachowuj spokój nawet jak dziecko płacze. dzieci zazwyczaj płaczą i Twoje nie będzie inne i lepiej żeby było normalne:)) bądź cierpliwa i spokojna, po prostu powiedz sobie, że będziesz najlepszą mamą na świecie!