Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FBNGVNVBN

BOJE SIE

Polecane posty

Gość FBNGVNVBN

MAM 9 MIESIECZNEGO SYNA, Z MEZEM KOCHAMY SIE ZAWSZE Z ZABEZPIECZENIE, JEDNAK OD TYGODNIA SPOZNIA MI SIE OKRES ALBO NAWET I OD 10 DNI, ZORBILAM TEST ALE WYSZEDL NEGATYWNY, DZISIAJ BOLAL MNIE BARDZO BRZUCH NA DOLE, ALE NIE JAK NA OKRES TYLKO JAJNIKI, SWIRUJE NIE WYOBRAZAM SOBIE MIEC TERAZ 2 DZIECKO@

Gość katiunskaaa
hmm Moja kolezanka wlasnie tez z zabezp a wpadla i ma 2 letnia corcie teraz :) spoznial sie jej 2 tyg okres i dostala !! w byla w ciazy... chyba do 3 msc mozna miec okresik...

to żeby wpaśc z zabezpieczeniem to jest rzadkośc a jak już to pęknie to po stosunku widać że albo się zsuneła albo pękła więc odrazu nie wkrecaj sobie załorzycielko topiku ze jestes w ciaży... bo sama sobie zamęt robisz a zachwilę sobie uroisz objawy a wiem że tak idzie jak się boisz :D Tym bardziej że test wyszedł negatywny a jak nie jesteś pewna testu idz na Bete tam na 100% wyjdzie czy jest ciaza

Gość do nieudaczników
A do lekarza nie wpadłaś żeby pójść?

Gość cwokuuu
teraz jeszcze lekarz nic jej nie powie

Gość FBNGVNVBN
nie karmie piersia od poczatku bo mala byla wczesniakiem i mielismy problemy, pierwszego okresu dostalam jakies 2 mc po porodzie, najpierw bralam tabsy przez 2 miesiace ale pozniej zrezygnowalam bo zle sie czulam, od tej pory zawsze kochamy sie z gumka nigdy sie nie zdarzylo bez, ostatnimi czasy mialam jednak wiele stresow i chorowalam na grype moze to przez to, dodam ze mam jeszcze taka wydzieline jak przy dniach plodnych, obfita bardzo no i taki bol jak przy owulacji mniej wieciej,

Dziewiąty miesiąc po porodzie to tak na prawdę nie wiele, hormony jeszcze szaleją, one potrzebują naprawdę sporo czasu żeby się ustabilizować. Ja przy pierwszym dziecku zaczęłam miesiączkować po czterech miesiącach i to regularnie, a później to różnie bywało.Nie ma się co stresować.

Gość do nieudaczników
Nie zaszkodzi pójść... lekarz wie lepiej od nas... prawda? Idź na bete skoro do lekarza Ci nie podrodze...

po porodzie hormony doc długo się normują. dodatkowo skoro brałas tabletki, to jeszcze im trudniej. mogą się zdarzyć takie obsunięcia. mój najdłuższy poporodowy cykl trwał 47 dni (zwykle mam 30/33-dniowe cykle). test wyszedł negatywny wiec małe szanse na ciążę. dodatowo stresy, choroba to wszystko moglo wplynąc na okres. czekaj spokojnie :)

Dziewiąty miesiąc po porodzie to tak na prawdę nie wiele, hormony jeszcze szaleją, one potrzebują naprawdę sporo czasu żeby się ustabilizować. Ja przy pierwszym dziecku zaczęłam miesiączkować po czterech miesiącach i to regularnie, a później to różnie bywało.Nie ma się co stresować.

Gość FBNGVNVBN
zawsze mialam nieregularne cykle, okres mialam co 33, 35 dni wiec juz sama nie wiem jestem przerazona

może po prostu owulacja się przesunęła i jest własnie teraz? jak sie tak bardzo denerwujesz to zrób test z krwi.

Gość do nieudaczników
Ty chyba nie wiesz co znaczy nieregularny jak byś miała 28-40 to tak ale kurde dziewczyno nie 33-35 To nie kalkulator żeby zawsze było 2+2 = 4 czasem w naturze 2+2=5

Gość do nieudaczników
i o badaniu bety już mówiłam, ale koleżanka zignorowała... woli siedzieć i jojczyć -> murowane przesunięcie ze stresu

dokładnie. okres występujący z regularnoscią do 10 dni jest uznawany za regularny! więc nawet jakbys miała raz co 28 a raz co 38 dni to nadal byłby regularny. nie wiem dlaczego większosć ludzi uwaza ze regularne cykle to takie które trwają 28 dni. organizm to nie maszyna. ja kiedys miałam nieregularne, cykle wahały się od 15 do 60 a nawet 70 dni.