Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gubięsię

Ślub z rozsądku, bez miłości?

Polecane posty

Gość gubięsię

Powiedzcie czy warto ? Facet jest jak marzenie, bogaty, młody , mogę mieć wszystko, tylko problem w tym że ja go nie kocham...

Gość większośc małżeństw
jest bez miłości to co na początku to zauroczenie zakochanie a po ślubie spadają klapki z oczu i okazuje sie ze wtopa total a z rozsądku to nie najgorzej biorąc pod uwagę ze sam slub to bzdurny pomysł fascynacja może przyjść z czasem wszystko zależy czy będziecie oboje dbali o zwiazek

Gość efdefde
tak warto, a później tabun kochanków bo paniusia miłości szuka :O

większość małżeństw jest bez miłości -- hmm szczerze w to wątpię :D znam kilka małżeństw (a raczej byłych małżeństw) właśnie z rozsądku, to widać na kilometr , nie wytrzymali ze sobą długo :) niby myśleli że po ślubie się "dotrze", ale nie ma porozumienia i uczucia między parterami- nie ma małżeństwa

Gość majkaa333
Uważam, że ślub z rozsądku to dobre rozwiązanie. Jest tylko jeden warunek: facet musi Cię choć trochę pociągać. Jeśli mądrze zbudujecie ten związek, a facetowi na Tobie zależy to będziecie dużo szczęśliwsi niż setki par, które pobrały się z wielkiej miłości, a jak przyszła codzienność, problemy to się posypało. Musisz też myśleć o tym jakim on będzie ojcem dla Twoich dzieci.

Gość zdegustowana...
milosc jest przereklamowana jesli faktycznie jest dobrym facetem.. i jesli jest ci z nim dobrze w lozku to jest dobre rozwiazanie motylki i tak szybko znikaja....

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie warto, bedzie ci brakowac miłosci i zaczniesz zdradzac

Gość majkaa333
Jeżeli on kocha Ciebie lub docenia to, że jesteś wartościową kobietą i ma poukładane w głowie to możecie stworzyć zgodne, dobre małżeństwo...chyba, że jest chłystkiem, któremu kasa uderzyła do głowy to się zastanów. I uważaj też na to, żeby jego pieniądze nie zawróciły Ci w głowie. Przede wszystkim zwróć uwagę na to czy ma dobry charakter, czy będzie o Ciebie dbał, czy mu na Tobie zależy.

wydaje sie być to podobne do ślubu po zauroczeniu czymkolwiek i niesie to za sobą podobne ryzyko oraz konsekwencje . odróżnia sie od tego, a także w/w podobnych okoliczności, tylko ślub / związek w prawdziwej/dojrzałej milości ( powinno wystarczyć z Miłości ) .

wydaje sie być to podobne do ślubu po zauroczeniu czymkolwiek i niesie to za sobą podobne ryzyko oraz konsekwencje . odróżnia sie od tego, a także w/w podobnych okoliczności, tylko ślub / związek w prawdziwej/dojrzałej milości ( powinno wystarczyć z Miłości ) .

Gość podoba mi sie!!
mam zdanie jak majka

Gość chleb posmarowany nozem
ja bym na to poszla:D

Nie te czasy kochana... aby wychodzić za mąż dla posagu.Dziś kobiety mają swoją dumę. Idź na studia, miej coś dla siebie.Żyj... a w miedzy czasie życie Ci się samo ułoży. Znam mnóstwo pieknych dziewczyn które polakomiły się na pieniądze, zaszły w ciąże z nim, i żyją pustym życiem.Kawior już nie smakuje jak na początku, rośnie jednak niedosyt...i cheć kochania, bycia kochanym . A tego nie zabijesz w sobie.

Gość ryba72
moja rada jest taka , abyś z tego zrezygnowała.Może sie zdarzyc tak , ze potem spotkasz na swej drodze kogos, kogo pokochasz i wtedy to bedzie naprawde problem.Bo miłość odbiera rozsądek i jasny umysł.Wiem po sobie, ze wtedy sam dotyk twojego męża będzie dla Ciebie przykry...Ale teraz podobno liczą sie dobra materialne i większość ludzi bolukuje sfere uczuciową.Pozrdrawiam.

Zgadzam się z ryba72. Ślub bez miłości nic nie znaczy, chyba że pokochasz męża. Bo z czasem będziesz potrzebowała kogoś, kto cię bardziej zrozumie i da ci to czego mąż ci nie da, chodzi o prawdziwe uczucia.

Gość to może ja powiem
ja wyszłam za mąż z wielkiej miłości, ale nawet taka kiedyś się kończy i zostałam na lodzie.miłość to nie wszystko, trzeba myśleć też o innych sprawach, smutne ale prawdziwe