Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antybiotyk antykoncepcja

antybiotyk antykoncepcja i choroba

Polecane posty

Dzis mam ostatni dzien przerwy tabletek antykoncepcyjnych, wzielam wieczorem antybiotyk, apap, sudafen (na katar). Jutro wieczorem iore pierwsza tabletke anty (microgynon 21). Nic nie szkodzi ze rozpoczelam brac antybiotyk w ostatni dzien przerwy a jutro rozpoczynam nowe opakowanie anty?

tzn? lekarz przepisal duomox, powiedzial ze moze obnizyc skutecznosc tabletek, mam zabezpieczac sie dodatkowo w trakcie kuracji i 7 dni po. jednak zapomnialam spytac czy to nie ma znaczenia w ktorym momencie zaczne brac antybiotyk a trakcje opakowania anty. rozumiesz?

Gość phele
boże......................

?

no tak, forum erotyczne, ludzie o tej porze macie inne potrzeby..hah ale moze kos odpowie mi?

Gość phele
a tak całkiem poważnie myślę, że powinnaś zaczekać jeszcze tydzień, tak dla bezpieczeństwa. Choroba poczeka :)

nie moge czekac, bo juz wzielam pierwsza tabletke antybiotyku. w czasie choroby nie mam ochoty wpolzyc, ale zastanawiam sie jak nie rozpoczelam brac natybiotuku w trakcje np opakowania, to czy nie zawazy to na poczatku (pierwsza tabletka moze sie nie wchlonac-wtedy przerwa dluzsza nic 8 dni) to mnie zastanawia czy pozniej jak po 5 dniach antybiotyku odczekam 7 dni, to dalej do konca opakowania jestem juz chroniona

stracilam palce jak ty.. ;P a na powaznie to z gardlem mam problemy, pewnie anginka sie zaczynala

Czyli jak zwykle lekarz przepisal prfilaktycznie antybiotyk... moglo sie obejsc bez ale tak na wszelki wypadek... :)

wzielam ten duomox dzis, jutro wezme nowa tabletke z opakowania antykoncepcyjnych. bede sie zabiezpieczac..ale dziwnie sie czuje, boje sie ze anty sie nie przyjmie jak powinna i wydluzy mi sie przerwa (a tego nie wolno robic)

Napisze Ci tyle ze masz oslabione dzialenie tablek anty przez amoksycyline czyli Duomox... ale tak wyczytałem wiec moze Dr. miał racje ;-) I uciekam sapc Bye 🖐️