Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozwiazmitrampka

narkoza przy 8mce?

Polecane posty

Gość rozwiazmitrampka

Witam. Mam 15 lat i niedlugo bede miala usuwana 8mke zatrzymana. Zastanawiam sie nad narkoza. Czy wykonuje sie jakies badania przed? Czy po zabiegu mozna normalnie isc do domu? Czytalam o odzialach Chirurgii Szczekowo- Twarzowej w Zabrzu i Katowicach. Ja natomiast ide do Bytomia do Akademickiego Centrum Stomatologii. Zapewne jezeli lezy sie pare dni w szpitalu to ma sie przynajmniej opieke. A czy ktos mial usuwana w Bytomiu? na placu Traugutta? czy np. skoro w Bytomiu jest tylko poradnia a w Zabrzu oddzial i jezeli powiem, ze ja decyduje sie na narkoze to mnie skieruja tam?

Teoretycznie powinno się wykonywać testy ale u nas w kraju tylko pytają o ewentualne uczulenia i daja formularz do podpisania. Za młoda jesteś na podejmowanie takiej decyzji i rodzice będą musieli wydać zgodę na to. Nie wiem po co narkozę jak spokojnie można to pod znieczuleniem miejscowym zrobić bez problemu. Przyjęcie do szpitala skutkuje tym ze musisz zaszczepić się przeciw żółtaczce inaczej nie przyjmą Cię.

Gość grubaska :)
wyrywanie zeba nie boli ,dostaniesz znieczulenie miejscowe i po problemie ,nie ma sensu obciazac serca narkoza ,uwierz mi ,dentysta to jest ktos kogo unikam jak ognia ale jednak osemki mialam wyrywane bez narkozy chociaz mam bardzo duze korzenie .

Gość rozwiazmitrampka
ja mam straszny odruch wymiotny nawet podczas podawania zwyklago znieczulenia zaczynam sie dlawic. Mialam niedawno szczepienie na zoltaczke. Pytali o nia w szpitalu jak bylam 3 dni temu po wypadku na nartach. Niefortunnie zderzylam sie z bratem;|

Gość grubaska :)
ja rowniez mam ,przy myciu zebow potrafie zwrocic sniadanie wiec mowie ci uda ci sie bez narkozy to przetrwac :))

Gość wredna menda
Usuwanie zęba może nie należy do przyjemności, ale da się przeżyć bez narkozy. Powinnaś mieć zrobione zdjęcie zęba i dentysta podejmuje wtedy decyzję, czy narkoza, czy nie. Miałam usuwaną ósemkę z góry, to wyszła jak nóż z masła :D Dłużej trwało czekanie aż znieczulenei przestanie działać.