Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia 3 latka

kiedy wasze dzieci zaczełu ukladac puzzle

Polecane posty

Gość mamusia 3 latka

jw

Gość sniegu po sam pas
jezu ale jakie puzzle? te małe? czy te duze piankowe?

Gość mamusia 3 latka
znaczy się pytam z ciekawości, bo moj maly skonczy w marcu 3 latam, na mikolaja dostał puzzle z puchaatkiem takie duze tekturowe, jeden miał ok 12x20cm, pokazałam mu o co chodzi i dwa tygodnie temu zalapal i umie ulozyc caly obrazek (36 szt) a teraz ma takie malutkie i tez juz je uklada, calymi dniami moglby siedziec i ukladac :)

Gość w wieku 3 lat
potrafiła córka ułozyc takie do 25 elementów.Ale nie lubi tego za bardzo.

Gość mamusia 3 latka
te piankowe to ukaldal jak mial 2 lata

Gość mama... swojej coreczki
moja corka zaczęła układać jak miala 1,5 roku, wtedy 15 el nie robilo na niej wrazenia:) teraz ma 3,5 r i uklada 72 el, 160, bardzo lubi to i jest w tym mistrzzynią:)

Gość mamusia 3 latka
15 elementow jak miala 1,5 roku hmmm

Gość typowe
mamuski przyszly sie chwalic :o

Moja ma prawie 2,5 i nie ma jeszcze pojęcia jak układać takie normalne puzzle ( połączyć ze sobą elementy potrafi ale że to ma tworzyć jakiś wzór to nie rozumie) ale uwielbia drewniane puzzle typu dopasowanie kształtu (jak te http://allegro.pl/drewniane-puzzle-z-uchwytami-zestaw-6-wersji-i1416960954.html) lub misie ubieranki (jak te http://allegro.pl/drewniane-4-misie-ubieranki-rodzinka-puzzle-super-i1425942641.html) . Układa je już od dawna hmm chyba na roczek pierwsze te misie dostała a później te co się zwierzęta itp dopasowuje. To jedna z jej ulubionych zabaw :) Normalne puzzle teoretycznie są chyba od 3 lat właśnie, więc może na urodziny jej kupimy :) A jeszcze teraz dostała takie klocki co układa się z nich wzór to tak samo klockami się bawi ale że to ma być wzór to nie można jej wytłumaczyć bo ona wie lepiej ;)

Gość toz to kafeteria jest
tu wszystkie dzieci: chodzą w wieku 8 miesięcy sikają na nocnik przed ukończeniem roczku w 10 miesiącu mówią płynnie w 3 językach i zaczynają czytać a 3 miesiące później rozwiązują proste równania z jedną niewiadoma i układają puzzle do 500 elementów. To istna wylęgarnia geniuszy :P

Gość dobre,dobre sobie
no i pewnie na pierwsze urodziny dostaja laptowa i pisza pamietnik w wordzie

Gość mamusia 3 latka
wierzcie lub nie, ale moje dziecko naprawde potrafi ukladac puzzle, a nie przyszlam sie tu chwalic tylko dowiedziec sie czy inne dzieci tez potrafia z czystej ciekawosci, czy to cos zlego :/

Gość mamusia 3 latka
a oprocz tego to mojej szwagierki corka wlasnie zaczela chodzic a ma 10 m-cy wiec wiem ze to tez jest mozliwe, wiec sie nie wysmiewajcie zaraz dziecko jest male i lekkie wiec bylo jej latwiej

moj mial cos kolo 20mcy jak zaczal ukladac puzzle takie duze latwe, najpierw 4 elem potem 6, jak skoncyl 2 lata lubil bardzo ukladac, doszedl do 24ele, teraz ma 3 lata i nadal umie tylko 24 elem ale teraz zakochal sie w ukladaniu puzzli na komputerze

no moj wlasnie układa pasjansa w netbooku :D istny geniusz dla dzieciakow są fajne w tesco drewniane puzzle, tam jest chyba 12 elementow, my mamy chyba 6 takich zestawów, to jako dwulatek zaczał, a w 2,5 to juz w mig i z radoscią ukladal. fajne tez sa drewniane klocki z obrazkami, kiedys tez zaszalalam w biedronce - 3 zestawy kupilam. tez bardzo to lubi do tej pory, ale samodzielnie uklada gdzies tak od 2,5. puzzle ukladamy od niedawna, tez bardzo to lubi, ale żeby zabawa byla wspolna, sam nie chce.

A jak wyglądają te drewniane 12el. z tesco? My akurat z tesco mamy te misie co się układa ale tam jest wybór albo miś chłopiec albo miś dziewczynka. Na hurtowni kupiłam jej 9el. z motywem np zwierzęta na wsi lub zwierzęta wodne za 3zł co się kształtem dopasowuje i te lubi najbardziej ale nie mam kiedy po nowe jechać to może te z tesco by jej się spodobały :)

catarinka polecam ci na poczatek kupic ksiazke z puzzlami, po 36zl sa w marketach, z lewej str jest bajak i obrazek a z prawej strony obrazek z 6 puzzzli w ramce, w ksiazcejest zwykle 6 obrazkow z puzzlami, swietne na poczatek, ja wlasnei tydzien temu spzredalam 2 takie ksiazki :)

Mamy taką "Piotruś Pan" dokładnie. Córka lubi rozwalać te puzzle ale układać już nie :) Raz na jakiś czas się do niej zabieramy to możemy 10 raz ten sam obrazek układać a i tak puki nie pokażę co gdzie to ona układa po kolei :) Jak już pisałam ułożyć puzzla do puzzla potrafi ale żeby pomyśleć że to ma być wzór to już nie :) Trudno, widocznie akurat do takiego myślenia nie dorosła jeszcze :) Ale wszystkie te zabawki i układanki co się kształty dopasowuje to na prawdę uwielbia i właśnie szukam jakiś nowszych i bardziej skomplikowanych modeli. Ostatnio układamy zoo domino to godzinę potrafi się tym bawić :)

Gość mysszzzza...
ty chyba powinnas brac jakies witaminki.masz straszne wory pod oczami:( moze wiecej warzyw,owocow?

Aha no i normalne puzzle też już jej pokazywałam ale zawsze to samo, siedzi i patrzy jak ja układam, podaje mi puzzle ewentualnie czeka aż ja jej pokaże co gdzie ma dokładnie położyć :) Ma czas żeby samej się nauczyć :)

ja mam takie klocki ale bez tych kolkow, one sa trudniejsze bo pasuja wszystkie do siebie bez wzgl na ksztalt :) to takie byly w biedronce po 6zl kiedys :D nie mam kasy na zajmowanie sie swoim odzywianiem, wole dac owoce czy warzywa dziecku

No właśnie my też mamy takie bez tych kolców i córka bawi się tym jak klockami po prostu nie jak układanką :) No i u nas to 12 elementów a to wydaje się fajne.. no ale właśnie nie wiem czy tylko się tak wydaje. Może na tym zacznie kumać że coś ma do czegoś pasować pod względem wzoru a nie tylko kształtu

Gość mamusia synusia dziubusia
a moje zaczelo ukladac jak tylko usiadlo:P czyli dwa miesiace mialo xD

Gość mysza.....
no nie gadaj,ze cie nie stac na choc jeden owoc dziennie-jablko,jakies cytrusy-to przeciez nie jest az takie drogie!

toz to kafeteria jest---->zapomnialas dodac,ze wszyscy sa obrzydliwie bogaci jeszcze:)

Gość jaisyn
Czepiacie się! Mój syn miał 1,5 roku i układał te wielkie puzzle teraz ma 4 lata i układa juz takie na 100 ostatnio dostał na 120 i świetnie sobie z nimi radzi ale on ma mnóstwo puzzli i czesto je układamy no i obrazek rózni sie od obrazka, my kupujemy takie z wyraźnymi konturami i z bohaterami ulubionych kreskówek. Bardzo lubi też takie malutkie na 54 elementów które układamy na wyścigi. To wszystko zależy od dziecka, mój lubi puzzle klocki ale nie ma talentu plastycznego, twój zna marki samoachodów inny już umie czytać. Dzieci sa różne i porównywanie ich to kiepska sprawa.

no wlasnie kiepska dlatego sie czepiamy:P

Gość jaisyn
Catarinka71 my mamy takie bez tyh kolców i jest ich wiecej, fajne są te co na drewnie mają naklejki. My mieliśmy chyba z firmy eichhorn, w takiej drewnianej skrzyneczce i były tam postaci z bajek typu czerwony kapturek, jas i małgosia itp.

Gość mamusia curusi
Moje dziecko jest najzdolniejsze ze wszystkich. Na ostatnim filmiku z usg (jestem w 14 tygodniu) widać jak układa 100elementowe puzzle z Hanah Montana Wiem, też nie mogłam w to uwierzyć, w życiu bym nie pomyślała że w brzuchu zmieszczą się puzzle o tylu elementach...