Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia 3 latka

kiedy wasze dzieci zaczełu ukladac puzzle

Polecane posty

Gość gość
u nas zaczelo sie gdy corka skonczyla 18 miesiecy najpierw kupilismy drewniane - pieska i kaczke - niestety szybko sie znudzila nimi, wiec kupilismy jej paczke 12 puzzli i paczke 24 - po miesiacu miala je opanowane , teraz ma 24 miesiace uklada 34/42 puzzle zobaczymy na ile jej te wystarcza :)

Gość gość
A moja ulozyla 500 puzzli w w wieku 3 miesiecy

Gość Marytka
Mu akurat zaczęłyśmy z małą od takich drewnianych puzzli już po pierwszym roczku, a teraz mała je po prostu uwielbia. Ostatnio odkryłyśmy takie przestrzenne puzzle z djeco, są dostępne w kinderland24. Naprawdę dobra jakość wykonania i mnóstwo radości poczas układania.

Gość gość
Kurcze to mój od początku nie rozwijał się dobrze, mój miał rok jak układał 4elementowe,gdy miał 1,5roku układał 36 54 68a mając2 lata jeszcze więcej. W wieku 3 ponad 200 a teraz ma 5 i potrafi się odnaleźć w puzzlach 600 i 1000.

Gość gość
A moje dziecko ma 3,5 i nie jest za bardzo zainteresowane puzzlami. Lubi jak układamy razem, czasem cos dolozy, ale bez szalu. Ukladamy takie duże z czuczu (chyba 36 elem) i mniejsze z czuczu (16 elem.). Nie ma co się tak podniecać jak 1,5 roczne dziecko wymiata w puzzlach, bo może to akurat być objawem autyzmu - ale niekoniecznie.

Gość gość
Moje dziecko ma 6 lat i moze ulozylo z 5 obrazkow z puzli. W ogole dzieciaka to nie interesowalo i nadal nie interesuje. To samo gry planszowe:) Jako 5 latek poszedl do I klasy i jest w grupie dobrych uczniow. Jak widac ukladanie puzli i gry planszowe nie sa wyznacznikiem niczego.

Gość gośćMAX
a mój wnuczek lat 3 w marcu układa puzzle 60 sztuk bez rysunku. jestem zachwycona.

Gość brulinska
Mam pytanie. Synek ma 2lata i 3 miesiące , i nie umie połączyć 2 puzzli. Pierwsze puzzle dostal jak mial1,5 roku. Takie dwu i trzy elementowe. Próbowaliśmy na różne sposoby ale nic z tego. Próbuje , nie udaje sie i denerwuje sie. Tak samo jest z memo, dominem, ukladankami a nawet klockami. czy powinnam się martwić?

Gość gość
Moj Syn ma 2 lata i miesiac i uklada puzzle z 60 kawalkow bez pomocy i patrzenia na glowny obrazek. Uwielbia puzzle, 15 kawalkowe potrafil juz ukladac w wieku 1,5 lat. Mysle, ze to wynika z zainteresowac, jedno dziecko lubi puzzle drugie zachwyca sie autami.

Gość gość
00.04 wow, bardzo wcześnie opanował puzzle i to jeszcze z tylu elementów :) super. Moja czterolatka układa 100 elementowe z pomocą moją lub męża, samodzielnie takie do 60 elementów.

Gość gość
brulinska 2016.02.08 powinnas z nim cwiczyc manualne czynnosci.jak trzyma kredke? moja córka ma 25 miesiecy i bardzo lubi puzzle ma kilka zestawow 36-48 elementow i potrafi je sama ułozyc zaczela ukladac jak miala 1,5 roku ale corka kuzynki ma 3 lata i tez nie zabardzo umie ukladac i nie lubi

Gość brulinska
Rysować kredkami też nie lubi. Narysuje dwie kreski i koniec rysowania. Już nie mam pojęcia jak ćwiczyć mu rączkę.

Gość gość
piękne akcesoria dekoracyjne oraz bajeczną pościel podbudzającą wyobraźnię dziecka znajdziecie na http://papillon-shop.pl/ ;)

Gość gość
Mój ma 3,5 roku. Uwielbia puzzle. W tej chwili układa puzzle dla dzieci 5+. Takie dla dzieci 3+ układał jak miał 2 lata, teraz nudzą go okrutnie :D

A mój syn jak miał 2 lata to już potrafił latać... A tak serio, moje dzieciaki nigdy jakoś specjalnie nie przepadały za puzzlami, dużo bardziej podobają im się klocki lego. O puzzlach i klockach można trochę poczytać np. tutaj http://www.glugo.pl/puzzle-czy-klocki-co-bedzie-lepszym-prezentem-dla-dziecka/ . Trochę bawi mnie jak słyszę że 1,5 letnie dziecko układa jakieś skomplikowane puzzle.

Gość gość
mój syn ma 3lata i 4 miesiace..100elementow w 45min:)