Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marcelowski

czerniak

Polecane posty

Witam Wszystkich, kilka miesiecy temu pojawił się u mnie pieprzyk na brzuchu, jakoś nie zwracałam na niego uwagi, ale od tamtej pory powiększył się ma 4 mm jest znacznie ciemniejszy od innych prawie czarny i ma maleńką jaśniejszą obręcz. Wybieram sie do dermatologa, ale chciałam zapytac czy powinnam sie tym niepokoic? Będę wdzięczna za wszelkie informacje.

Gość nivid
dermatolog powinien sam zbadac, czy powinna zrobiona byc biopsja. Zalezy jak to wyglada. Mialas czerniaka w rodzinie?

Witam, z tego co wiem to w rodzinie nie było tego typu nowotworu. Myślałam, ze to może po niedawno przebytej żółtaczce mechanicznej. Zaniepokoilam się dopiero kiedy sie powiększył no i do tego ten ciemny kolor.

Gość obojetna
ja mam to samo objawy i okazal sie nowotwor zlosliwy idz do lekarza

Gość ważna sprawa
idż od razu do chirurga onkologa, nie zawracaj sobie glowy tymi ykhm....dermatologami.

Dzięki, za odpowiedź. Do obojętnej- a jak u Ciebie to wyglądało kiedy zauwazyłaś zmianę i czy była duża?

Dermatolog powiedział, że nie ma co się niepokoic, ale zastanawiam się czy można traktowac to jako wystarczającą diagnozę?

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
własnie pieprzyki które sie powiekszaja, zmieniaja kształt i kolor i maja obręcz sa bardzo podejrzane dlatego nie zlekceważ tego

Gość onaaaaaaaaaaaaaaaa232323
to mozę idz do innego

Ja prawdę mówiąc jak czytała na forum wypowiedzi innych byłam nastawiona na to że z tym moim pieprzem jest cos nie tak, zwłaszcza, ze pojawił sie on przed około 3 miesiacami. U mnie raczej tak z niczego nie pojawiają się nowe i nie mam ich zbyt dużo na ciele, a tylko jednego takiego. Sama nie wiem co mam o tym myślec i kogo zapytac o opinię.Będę zatem wdzieczna za wszelkie opinie.

Gość mix15678
kiedy masz wizyte u dermatologa?

No właśnie już miałam, wczoraj i dermatolog powiedziała mi, aby sie tym nie przejmować, zastanawiam się tylko czy opinia dermatologa jest na 100 % pewna. Staram się o tym nie myśleć ale jest taki dziwny że jakoś mnie dalej martwi.

Gość ninknonknin
jakaś głupia ta dermatolog idź na dermatoskopię, od razu będzie wiadomo ,zbadają go w powiększeniu, jak można na oko badać i mówić że ok???

Gość ninknonknin
kolorem się nie sugeruj, widziałam czerniaka koloru kawy a w powiększeniu był czarny. No ale pieprze szybko rosnące z obwódką są bardzo podejrzane

Gość Sweet Pie!
to raczej czerniak