Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leonyk

notoryczne 'ciepniecie' dloni

Polecane posty

Gość leonyk

witam. 3 tygodnie temu zmienilam prace. jest to praca fizyczna, dopracowywanie czesci samochodowych, pracuje caly czas rekami, mam duzo pecherzy i przetarc na dloniach. po jakims czasie przyzwyczailam sie do tego i mimo bolu przy sciskaniu dloni w piesc lub podnoszeniu ciezkich predmiotow nic mi nie dolegalo. od jakiegos czasu natomiast nie moge pozbyc sie ciaglego mrowienia w dloniach. Rece mi cierpna, przepraszam, jesli uzywam zlego slowa. Czasem sa tak ciezkie jak kamien i nie mam w nich czucia. Pewnie po czasie przyzwyczaje sie do tego i bol ustapi, ale co do tego czasu? Co pomoze?

Gość prosisz i masz
1. mycie RR w cipłej wodzie szarym mydłem, jeśli się da to masowanie RR 2.hartowanie zimną wodą. 3. Smarowanie RR maścią z wit A 4. Zażywanie wit. A+E w kapsułkach 5. oczyszczanie organizmu z toksyn 6 prowadzenie zdrowego trybu życia Zresztą masz tu do postudiowania i zastosowania kilka linków: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zdrowe ciało/dłonie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy zastosować dietę surową owocowo-warzywną http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość prosisz i masz
cytat: nie moge pozbyc sie ciaglego mrowienia w dloniach. Rece mi cierpna, przepraszam, jesli uzywam zlego slowa. Czasem sa tak ciezkie jak kamien i nie mam w nich czucia. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Owo cierpnięcie wskazuje na słabe krążenie krwi i być może miażdżycę, zatem jeśli ww. terapia nie pomoże skontaktuj się z lekarzem rodzinnym a on skieruje do naczniowca.

Gość prosisz i masz
jeśli się da, to do czasu wyleczenia RR stosuj cienkie rękawice, lub weź urlop zdrowotny, bo możesz nabawić się gangreny.

Możesz robić wieczorkiem okłady z oleju rycynowego...nalej go na kawałek potrójnie złożonego materiału, koniecznie flaneli, połóż na bolące miejsce i ogrzej termoforem lub poduszką elektryczną tak minimum 1,5h. po kilku dniach powinno być lepiej. Co nie znaczy, że nie masz zanieczyszczonego jelita grubego i zatkanej wątroby, ale to już trzeba by długo...