Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem z...i z...

Jestem niedobra dla swojej MAMY :(

Polecane posty

Gość mam problem z...i z...

Mam 28 lat i problem. Otóż jestem niedobra dla swojej mamy, Może podświadomie karzę mamę swoją opryskliwością za to, że jak byłam dzieckiem nie raz mnie uderzyła...czasem miałam śliwę pod okiem. Wychowywała mnie sama i zawsze brakowało mi takiego "ciepła". Teraz jako dorosła kobieta, układająca swoje życie, czasem ranię mamę...potem czuję się fatalnie, ale mama potrafi powiedzieć mi dużo przykrych rzeczy, np: że jakie ja mam problemy? żebym nie przejechała się na moim chłopaku... poza tym jest jeszcze jedna kwestia- mama swego czasu nadużywała alkoholu...widziałam Ją w takim stanie, że chyba nigdy tego nie zapomnę...z tych czasów pozostał mamie "przyjaciel" z którym cały czas utrzymuje kontakt. Ja nie akceptuję tego związku, uważam, ze ten człowiek wyrządził dużo zła... mama zaś chce abym ja zmieniła zdanie na jego temat...ale ja nie potrafię z tym człowiekiem "normalnie"rozmawiać :(

Gość dam ci swa radę
Nie obwiniaj się. Masz prawa być zła na taką matkę. To ona spiprzyła wasze relacje alkoholem, biciem, oschłością. Nie przejmuj się i nie słuchaj jej głupot

Gość kaszmirrrr
To twoja mama wybrała sobie partnera. jej jest z nim dobrze. Dlaczego nie chcesz zaakceptować jej decyzji? Ona jest dorosła i sama dokonuje wyborów. Macie między sobą chore relacje. Ty chcesz jej dobierać partnerów, ona tobie też. Chyba czas na przecięcie pępowiny. I na pozbycie sie poczucia winy, bo to do niczego nie prowadzi a tylko zatruwa ci życie.

Gość nie utrzymuj z nią
żadnych kontaktów- zerwij na jakiś czas. Może sobie wszystko przemyslicie? chyba ze razem mieszkacie to wtedy ignoruj ja

kaszmirrrr tan partner ma problem z alkoholem, kilka razy juz wracał do niego, nachodził mamę w domu, wydzwaniał po nocach...kiedys razem pili a on spał zapity nago na podłodze- dlatego nie mogę go zaakceptować. Pepowinę to dawno mam przeciętą bo od 15 roku życia mieszkam poza domem.