Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rebecka

cocker spaniel - pytanie!!

Polecane posty

Gość rebecka

Mam pytanie do właścicieli spanieli. Jakie to pieski? Wesołe? Szczekliwe? Lubią dzieci? Są mądrymi pieskami? Lubią ruch? Z góry dzięki za każdy odzew n/t

Gość są przeurocze
z tymi płaksiwymi oczami :) ale inteligencją niestety nie grzeszą. Dzieci lubią aczkolwiek zdarzają się skrzywione osobniki. To typowe wodołazy, więc jak po deszczu wyjdą na spacer to taplanie się w kałużach masz jak w banku -nie darują żadnej :D

Gość spirited away
wycieranie im łapek i brzucha po deszczu to koszmar. Za to lubią dzieci, mogą mieszkac w bloku. Łagodne ale trzeba dbać o ich siersc, nieczesana odrazu ma kołtuny a latem wplątują sie rzepy

Gość są śliczne ale przerasowione
w związku z czym wiele z nich ma kłopoty psychczne. Potrafią gryźć nawet właściciela. Kiedyś bardzo modne, teraz hodowcy zrezygnowali z rozmnażania właśnie z tych wzgledów

Gość lillin
Ja mam spaniela i kocham go najbardziej na świecie :) To bzdura, że nie grzeszą inteligencją!!! Moja sunia jest bardzo inteligentna i szybko się uczy :) Ale jest jedna wazna sprawa: pieska bardzo łatwo rozpuścić i nawet mała niekonsekwencja może doprowadzić do tego, że będzie dominował i czasem nawet bywał agresywny. Poza tym nie jest to rasa dla wielbicieli piesków kanapowych, spaniele to żywe sreberka i wszędzie ich pełno :)

Gość są śliczne ale przerasowione
aha i wciąż chorują na uszy, bo mają je bardzo długie, dokładnie przylegające do uszu, wciąż mokre i ciepłe - doskonała pożywka dla grzybicy

musisz uważać przy wyborze hodowli bo jak kupisz psa z gieldy czy nie wiadomo skąd to może być chorowity a i nie wiem czy wiesz a jest o tym w miarę glośna opinia ale psy w typie spaniela czyli "cockery bez rodowodów" często odbiegają charakterem od wzorca.. rasowy ma być towarzyszem rodziny i wielbicielem dzieci a te bez papierów często są tego nieposluszną przeciwnością.