Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beata_nowak25

podatek, pobrane zaliczki itd. bardzo prosze o odpowiedzi - ważna sprawa!!!!

Polecane posty

Gość beata_nowak25

Witam! Mam bardzo ważne pytanie i dlatego proszę o poważne odpowiedzi: Pracuję od czerwca w pewnej firmie, co miesiąc dostaję paski i jest na nich taki punkt "zal. pod. doch." przez te 6msc pracy w tej firmie kwota w tym miejscu wynosi 433zł, jednak dziś otrzymałam pit-11 i w rubryce zaliczka pobrana przez płatnika widnieje kwota 387 zł, przychód który mam na ostatnim pasku również nie zgadza się z przychodem na picie, dochód to samo a jedynie koszty uzyskania są takie same... Czy waszym zdaniem wszystko jest ok czy jednak w księgowości popełnili jakiś błąd???

Gość beata_nowak25
dobra nikt nie chce mi odpowiedziec, to chociaż powiedzcie czy zaliczka na podatek dochodowy a zaliczka pobrana przez płatnika to jedno i to samo???

Gość beata_nowak25
bardzo prosze o odp

Gość takmysle
to samo

Gość bjhhjhghjhgv
a moze za grudzien nie wlicz sie do zeszlego roku i stad ta roznica, nie wiem ale sprawdz sobie

Gość beata_nowak25
więc zaliczka pobierana na podatek przez te 6msc powinna w sumie wynieśc tyle samo co kwota na picie11 w rubryce zaliczka pobrana przez płatnika

Gość beata_nowak25
proszę niech ktoś mi odpowie

Gość nie potrafię
o godz 00.43? chyba nieprzytomna jesteś

Gość beata_nowak25
chyba masz rację no ale taka wkurzona jestem :O wróciłam z pracy po 22 i drążę ponieważ cały czas myślałam że wezmę 433 (tyle wyliczyłam ze swoich pasków), a na picie -11 jak wół tylko 387zł niby to tylko ok 50 zł ale wkurwia mnie, że zawsze mnie wtej robocie na wszystkim wyruchają sory za mocne słowo ale już mam dośc...

Gość beata_nowak25
to może dziś ktoś mi pomoże;(

Gość asskaaw//
jeżeli wynagrodzenie za grudzień miałaś w styczniu to tego dochodu i podatku nie ujmujesz w rozliczeniu za zeszły rok

Gość beata_nowak25
no kase za grudzień wzięłam w styczniu czyli ta kasa bedzie rozliczana w następnym roku? Dzięki 🌻

Gość asskaaw//
nie ma za co, mam nadzieje ze mam rację ;), możesz sobie sprawdzić te kwoty ku pewności ale raczej to pewne, skoro wynagrodzenie za grudzień otrzymalaś w tym roku więc bedzie to ujęte w rozliczeniu za 2011r

Gość balkjhg9
Tak jak Ci napisali. Prawdopodobnie zsumowałaś sobie zaliczki od lipca do stycznia tego roku. Na którego dostajesz wynagrodzenie? Jeżeli na ostatniego to powinnaś dodać też grudzień jeżeli dostajesz w następnym miesiącu np na 1 lub dziesiątego to już nie wliczasz bo to będzie dotyczyło podatku za rok 2011 i będziesz mogła się z tego rozliczyć dopiero w 2012. Zaliczka pobrtana przez płatnika to to samo co zaliczka na PD. A to czy wezmiesz 387 zł to zależy od tego jakie masz ulgi.

Gość beata_nowak25
Mam nadzieję, że weźmiemy trochę więcej:P Ja rozliczam się z mężem, przysługuje nam ulga na dziecko i za internet. A wypłatę biorę zawsze na 10 więc tak jak pisałyście ujęte będzie to dopiero w 2012 r dziękuję bardzo 🌻