Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nikola5123

CO MACIE NA OBIAD?? ;p

Polecane posty

Gość Nikola5123

jak wyżej :P

Gość ismen_borgiejow
hmmm idziemy dzis do babci więc będą same pysznosci :D

Gość zwróć uwagę naaaaaaaaaaa
rosół i dla ograniczenia manewrów kuchennych wyjmę kurczaka, podsmażę na patelni i podam z ziemniakami :p

Gość dorota.k
pomidorowa z ryżem ziemniaczki pieczone,kurczak z rożna+surówka z białej rzodkwi a na deser szarlotka:)

Gość dorota.k
dodam tylko,ze kuraka piekłam sama,zeby nie było,ze jakis tescowy czy auchanowy:)

Gość u mnie jest
karkówka w sosie wlasnym z ziemniakami :)

Może być z połówki :) 1 mała główka czerwonej kapusty, 100 g wędzonego boczku lub jakiejś kiełbasy, cebulka. Do tego liście laurowe, ziele angielski, sól pieprz i ocet winny lub musztarda. Ja wolę z musztardą. Kapustę pokroić. Boczek i cebulę w kosteczkę i podsmażamy. Kapustę zalać wodą, dodać liscie i ziele angielskie i gotować pod przykryciem. Jak kapusta będzie miękka, to odcedzić i wymieszać z boczkiem i cebulką. Podgrzewamy i doprawiamy octem (lub musztardą).

Surówke ze startej marchweki i jabłka, brokuły, kurczaka, ryż polany sosem słodko - kwaśnym :) Smacznego Życze Wszystkim :D

Gość złodzieje i faszyści
kotlet z piersi z kurczaka w panierce z knora (tej nowej) ziemniaczki z koprem, salatka coleslaw :classic_cool:

Gość co wy widzicie
w tych wszystkich sztucznych przyprawach typu wegeta,knor? :-0 ja uzuwam tylko prawdziwych ziół i naturalnych przypraw :p

Gość hehehehehee
zlodzieje i faszysci napisz jak smakuje w tej nowej panierce bo tak sie zastanawiam czy warto to robic

ja już raz jadłam w tej panierce i polecam. Tylko że ja zrobiłam normalnie całego kotleta a nie jakieś kawałki. Naprawde bardzo smaczne, godne polecenia :)

Gość hjjsas
risotto

Gość TUSKU CO JEST???????
Co dzieje się z projektem ustawy "Prawo o organizmach genetycznie zmodyfikowanych"? Jeśli ustawa ta nie wejdzie w życie z początkiem 2011 roku, to czeka nas potop roślin transgenicznych na polskich polach! Chyba, że zostanie wprowadzony oficjalny zakaz siewu/sadzenia, uprawy i sprzedaży tych roślin na terenie całego kraju. Należy również przypomnieć, że ciągle obowiązująca Ustawa z dnia 22 czerwca 2001 r. o organizmach genetycznie zmodyfikowanych (Dz.U. 2001 Nr 76 poz. 811, z póżn. zm.) daje także możliwość pełnej kontroli nad uprawą roślin transgenicznych w Polsce, niestety administracja rządowa umyślnie, źle interpretując przepisy tej ustawy, nie licząc się ze zdaniem rolników konwencjonalnych i ekologicznych, a także ze zdaniem społeczeństwa i organizacji pozarządowych, otwiera szeroko nasz kraj dla uprawy roślin GMO. Myśląc już o następnych wyborach do Parlamentu RP, weźmy to też pod uwagę. Roman Andrzej Śniady, 29.12.2010 r., członek Koalicji "POLSKA WOLNA OD GMO"

Gość Ja chyba
zrobie sobie ciemny ryż z sosem pomidorowo paprykowym i podsmażoną kiełbasą

Gość co za matkkkka
ja sobie zapodam kwiat szeflera :classic_cool: i ziemniaki

Gość nie chce mi sie gotowac a wiec
filety z fladry i pomidory z balsamico

Gość ladaco czuwa nad forum
zająca