Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikodeaa

zwiazek a izolowanie sie od ludzi

Polecane posty

Gość nikodeaa

Czy zauwazyliscie u siebie, a moze u kogos znajomego, ze jak wszedl w zwiazek to zaczal sie troche izolowac od ludzi - poznawac mniej nowych osob, mniej wychodzic, mniej spotykac sie ze znajomymi? Czas chcial glownie spedzac ze swoja druga polowka, z nikim innym. Czy faktycznie takie zjawisko ma czesto miejsce?Co o nim sadzicie?

Gość nikodeaa
No mysle ze to jest dosc ryzykowane i neizdrowe dzialanie....No ale wydaje mi sie ze duZO ludzi tak ma. Jest duzo dziewczyn ktore majac faceta, olewaja kolezanki, rzadziej z nimi wychodza. Tylko siedza w domu ze swoim misiem. We dwoje. Gorzej jak dochodzi do rozstania.

Gość nikodeaa
no zgadzam sie ze to dotyczy czescniej kobiet.. ale czy takie zachowanie naprawde nie jest zgubne? I dla kobiety i dla calego zwiazku.../

raczej, ale ile ludzi ma tak naprawdę prawdziwych znajomych, im jest się starszym tym niektórym nie chce się dbać o kontakty z ludźmi, później jest praca, dużo obowiązków, a jedyny wolny czas niektórzy wolą przeznaczyć na odpoczynek, a nie spotkania ze znajomymi

Gość zwróć uwagę naaaaaaaaaaa
Tak jest takie zjawisko i często je obserwuję. Nawet sama odczułam je na własnej skórze. Związałam się z facetem i okazało się że znajomości niemal się pokończyły :o nie dla tego że siedzę z moim "misiem" i go miziam i przytulam a dlatego że ma durną pracę na zmiany i bez względu na to czy to piatek światek czy niedziela. Nie chcę chodzić sama na imprezy bo on też tego nie robi - jeżeli nadarzy się okazja to wychodzimy wspólnie. I ja i on faktycznie nieco się zaczeliśmy izolować. Spotkania z koleżankami już od dawna nie wchodzą w grę bo i one się izoluja :p maja swoje dzieci, więcej obowiazków i same przyznaja że brak im na to czasu.

Gość nikodeaa
to moze to nie jest patologia, tylko po prostu realne zycie ze ludzie sa zabiegani, zmeczeni, i ze jak maja chwile wolnego to chca spedzic ja z ta druga osoba ewentualnie rodzina czy w samotnosci a nie spotykac sie ze znajomymi i chodzic na imprezy

Gość zwróć uwagę naaaaaaaaaaa
to z pewnoscią nie jest patologia dla osób które mają normalne życie, pracę, rodzinę i dom. Nie dotyczy to osób bardzo młodych a zwłaszcza dziewcząt które poza swoim oblubieńcem świata nie widzą :p