Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kilimuś18

rodzina gada na temat mojego trądziku

Polecane posty

Gość kilimuś18

na każdym spotkaniu moja rodzina obgaduje mój trądzik :( mam 18lat i straszny trądzik, ropne rany, podskórne gule, liczne przebarwienia i blizny itd :( :(:( i zawsze na rodzinnych spotkaniach gadają o moim trądziku, zadają głupie pytania typu: czy nie mogłabym iść do dermatologa, czemu nic z tym nie robię(i tak w kółko po sto razy) i każdy chce wtrącić swoje zdanie i opinię, polecają maście i kremy o których gdzieś czytali(nawet ich nie uzywali) i na temat których brak opini w necie i nikt ich na trądzik niestosował, i ja mam taką maścią smarować twarz??? i moi rodzice, zamiast mnie bronić, kazać im przestać obgadywać mój trądzik(prosiłam ich żeby coś powiedzieli rodzinie zeby przestali gadać) to oni dolewaja oliwy do ognia mówiąc teksty typu: 'ale przecież ona sobie cały czas to drapie, nie slucha jak każemy jej przestać' a rodzina kiwa głowami i ma mnie za kretynkę, a mi jest tak strasznie przykro, wszyscy gapią sie na mnie i jak jakiś okaz w zoo oglądaja :(:( jakby mało było że w szkole się na mnie gapią i obgadują to jeszcze własna rodzina :(:( a rodzice to mnie też nieźle wkurwiają bo nigdy nie dadzą mi tyle pieniędzy ile potrzeba na maści mówiąc 'chyba oszalałaś że dostaniesz tyle i tyle na maści/leki które ci znowu nie pomogą' i jest mi tak smutno, zawsze jak przyjdzie jakaś ciotka, wujek, kuzynka, moja babcia, to wszyscy nic tylko o mojej twarzy :( żebym mogła to bym im oczy wydrapała za to co mówią, nigdy pewnie trądziku nie mieli to plotą wszyscy głupoty :o

Gość to im powiedz, że
masz dość słuchania ich opinii na ten temat. że Cie to męczy tak samo jak ten trądzik.

Gość rfgwe
Olej ich, ja mam 21 lat i jeszcze to świństwo, kiedy będą Ci dokuczać powiedz, że takie geny.

Gość kilimuś18
chciałabym powiedzieć :( ale jak mam to powiedzieć to mi się robi tak smutno ze aż na płacz zbiera i nie mogę po prostu nie mogę tego powiedzieć, a u dermatologa to byłam tyyyyle razy ze nie zlicze nawet :(:(

Gość musisz leczyc sie z tradziku
i to tylko tabletkami anty..to skuteczne i jedyne rozwiazanie:-)

Gość panienka z okienkadfvggbn
współczuję Ci moja córka też ma okropny trądzik oprócz maści od dermatologa zresztą mało skutecznych stosuje silicosan {maseczka} oraz visaxinum jest trochę lepiej niestety leczenie trądziku trwa długo trzymaj się

Gość SPROBUJ ZIOL
bratek do picia, rumianek albo jeszcze lepiej azulan do plukania twarzy

Gość SPROBUJ ZIOL
tabletki antykoncepcyjne tez ci pomoga, ale maja tez skutki uboczne

Gość nie przejmuj się
też tak miałam, jak byłam młodsza. Miałam może kilkanaście lat. Babcia cały czas mi mówiła "po co masz ten trądzik?" no kurwa... po co?! rozumiecie bezsens tego pytania?! i cały czas mówiła, żebym nie ruszała, nie wyciskała, nie drapała, bo będę miała "dzioby". Czułam się jak idiotka, szczególnie jak raz mój ojciec powiedział, że "ja to chyba mam większy trądzik, jak dostaję okresu..." Kurwa... na szczęście teraz mam gładką buzię.

Gość rfgwe
Stosowałam wiele środków, mogę Ci polecić: - maść Kailas - Serię Jadwigi (w sklepie internetowym) - krem matująco - antybakteryjny http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-28549-opis-Jadwiga-Pielegnacja-Skory-Tradzikowej-Krem-matujaco-antybakteryjny.htm Do tego zestawu polecam papkę Jadwigi poczytaj sobie o tych środkach. CODZIENNIE powinnaś także pić zieloną herbate najlepiej ta liściastą dla oczyszczenia organizmu. No chyba, że chcesz wydac kupe kasy na dermatologów, nikt Ci nie zabrania. powodzenia ;)

Gość kilimuś18
w chwilach zwątpienia to chcę iść po tabletki anty ale przecież to problemu nie rozwiąże a tabletek anty do końca zycia brać nie będe wiem że to skuteczne jest i pomaga ale co, odstawie i bedzie gorzej??? też tak nie chce, jest źle a moze być jeszcze gorzej :(: i te komentarze, żyć się odechciewa :o teraz to juz nawet do gości/rodziny nie wychodzę z pokoju co ich strasznie dziwi....idioci

Gość SPROBUJ ZIOL
gdybys dala skorze spokoj chocby przez tydzien na pewno zauwazylabys poprawe, rozgrzebujac ropne wypryski rozsiewasz je jakby na reszte skory (tak obrazowo)

talko tabletki antykoncepycje pomoga w tradziku!!!! sa juz z niska dawka hormonu wiec sa zupelnie bezpieczne..wiem co pisze wiec idz do lekarza i popros o nie!!!! 2 tyg i zobaczysz roznice..oczywiscie oczyszczaj twarz..tonizuj i czekaj na gladka , piekna buzie!!! pozdrawiam

Gość pomocna dłon nn
musisz wcierać często sperme twojego chłopaka w miejsca gdzie masz tradzik co spowoduje jej nasycenie w witaminy. CZesto brac zimny prysznic , raczej staraj sie unikac ciepłej wody , bo ona powoduje wzrost produkcji łoju w organizmie .. Zimna woda Powoduje ukrwienie skóry .. Gdy bierzesz prysznic raz dzienni staraj sie by temperatura była raczej zimna ..

Gość kilimuś18
piję TYLKO zieloną herbatę(czasem dla odmiany czerwoną ale też jest zdrowa i oczyszczjąca)

Gość SPROBUJ ZIOL
najlepiej jeszcze dzis kup azulan, bratek polny i drozdze piwne

Gość rfgwe
A z tych tańszych polecam krem Care & Control kosztuje chyba około 15 zł (stosuje go dopiero 2 tyg i małe efekty widzę), na tabletki to ja też sie nie zdecydowałam, poniewaz dowiedzialam sie o skutkach ubocznych i o tym, ze po odstawieniu tradzik wraca ze zdwojona siła w niektorych przypadkach.

Gość pomocna dłon nn
pamietaj prysznic raz dziennie ale zimna woda .

Gość kilimuś18
musze lecieć, dzieki za rady buziaki :*

wiecie od czego macie tradzik? to zmiany hormonalne..po prosru trzeba wyeliminowac przyczyne a Wy po prostu leczycie sie objawowo!!! tabletki anty i po problemie..po odstawieniu nic nie wroci..spokojnie!!!!!!

Gość SPROBUJ ZIOL
jak chcesz sobie pomoc zdrowo albo tabletki anty - radykalnie, do konca zycia nie musisz ich brac, bo tradzik skonczy ci sie za pare lat

Co do tabletek anty - pomaga, nawet pod odstawieniu bu reguluje poziom hormonów. Kiedyś brałam, przez 3 miesiące i stan skóry bardzo się poprawił, więc jak wszystko inne zawodzi to spróbuj tego.

Gość rfgwe
hmm a jakie tabletki brałaś jesli mogę sie spytać? :) I po odstawieniu miałaś jakiś nawrót trądziku?

Gość stasia 9090
zacznij sie seksować na pewno pomoże

Jeżeli pytanie było do mnie to brałam microgynon, właśnie na wyregulowanie poziomu hormonów (pomijając trądzik skończyły się problemy z menstruacją). Przy okazji smarowałam się maścią PanOxyl i teraz pojawia mi się czasem jakiś jeden, denerwujący syfek, więc na prawdę działa, a to były tylko 3 miesiące.

Polecam sprawdzic www.pokonajtradzik.pl - znajduję się tam wiele ciekawych porad, i ranking najlepszych preparatów. Przy wyborze odpowiedniego środka ważne jest żeby poprawnie zidentyfikowac swoje objawy i odmianę choroby jaką jest trądzik.

Gość ukii
wiem jak sie czujesz, to nic mileg :(