Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość popokatapellll

co mam powiedziec ksiedzu na spowiedz przedslubnej??

Polecane posty

Gość ja tez mam yorka:)
ale ksiądz sie nie pyta jak współżyłas w jakiej pozycji itd ??? wymieniasz grzech: współżyłam nie chodziłam do koscioła ,kłamałam itd...

Gość powiedz krótko i węzłowato
ile da za numerek z tobą, bo narzeczony ma małego kutasa.

wysmiej wysmiej ale jak nie dostaniesz rozgrzeszenia to on sie bedzie smiał bo nie przystapisz do slóbu a zreszta to twoje sumieni nie jego , a tak to pogledzi piec min da pokute rozgrzeszenie a i tysie lepiej poczujesz :)

Gość popokatapellll
gdyby mial krotkiego kutasa to bym z nim nie sypiala ;]

Gość popokatapellll
glupota ta spowiedz wole wyznanie grzechow we wlasnym sumieniu nie przed ksiedzem

Gość a ja cie rozumiem doskonale
ja tez mam yorka:) no i super mnie ten slub niepotrzebny cenie tylko cywilny wiec zwisa mi ze ksiadz mi tego slubu nie da

Gość popokatapellll
no ja chce koscielny..

to po co go bierzesz dla parady w białej sukni i bo facet tak chce 😭 jak nie wierzysz to równie przed budda możesz przyżekac miłosc wiernosc it.....

Gość popokatapellll
wez koscielny pozniej chrzest komunia dziecko nie jest winne naszym przekonaniom

Gość popokatapellll
no blichtr wlasnie pompa przyznaje sie do tego

facet w niedziele do kosciółka z dziecmi a ty przed telewizor, jak im niedajboże (twoim dzieciom) babcia ukochana umrze to im powiesz że bóg nie istnieje i ze babcia w grobie przez robaki zjedzona a nie w niebie czy na potrzebe chwili boga sobie wypożyczysz????

Gość popokatapellll
moj fecet ma podejscie jak ja,wierze w boga ale nie w kosciol. bog tak kosciol nie

to co ty dla boga robisz??? jezeli koscioł nie to po co im kase nabijasz przecież koscił z ślubów sie utrzymuje i co sama ta instytucje zasponsorujesz :P

Gość popokatapellll
co robie dla boga?jestem dobrym czlowiekim,2 tyg za darmo opiekowalam sie dziecmi z domu dziecka 24/7,to lepsze niz warowanie w kosciele. kosciol to firma

Gość chimichurri
A czy nie możesz iść do ślubu jako "niewierząca" - mam na myśli pary kiedy druga osoba jest innego wyznania czy jest ateistą. Na nauki chodzą, ślub biorą w kościele, ale tylko ta wierząca połówka przystępuje do komunii i wcześniej odbywa spowiedź. Wydaje mi się, że to jest bez sensu "poświęcać się" dla dobra sprawy. Jak skłamiesz na spowiedzi to ona jest nieważna i do komunii / ślubu przystępujesz świętokradczo. Natomiast nawet jak wyznasz swoje grzechy to jeszcze trzeba za nie żałować, i nie tylko przed księdzem, ale w duchu, inaczej spowiedź jest nadal nieważna. Ja rozumiem, ja nie chodzę do kościoła, nie cierpię tych wszystkich formalności i całego systemu stworzonego przez KK. W związku z tym nie chcę mieć szopki w kościele, jak będę chciała wziąć ślub. Pomijam to że okłamuję ludzi i księdza itd. to chyba jest to też wbrew sobie i swoim przekonaniom. Jeżeli nie wierzę to nie bawię się w spowiedzi i komunie. Moim zdaniem, to jest uwłaczające. Mój chłopak też chciałby wziąć w przyszłości ślub kościelny i jeszcze się nie zastanawiałam co zrobimy bo do tego daleko, ale na pewno nie pójdę do spowiedzi i komunii (chyba że mi się światopogląd zmieni ;)) Na szczęście on jest z innego kraju i tam chyba łatwiej z tymi rzeczami :P Zastanów się dobrze, czy chcesz odstawiać te cyrki ze spowiedzią itd. jeżeli w sumie na kościele Ci nie zależy. Może pogadaj z narzeczonym? A czy on jest bardzo wierzący czy też taki letni?

lepiej wynajmij mały dworek przyzeknijcie sobie miłosc wobec światków tez piekie ale bez udawaniwa w koscioł a tak wogóle to poco do spowiedzi podpisz sama papierek przeciez ksiadz nie sprawdzi u kogo sie spowiadałas mozesz powiedziec ze w innym miescie przy okazji wyjazdu czy cos tam przecież i tk nie masz sumienia?

Gość proponuję powiedzieć tak:
"nie dostaję rozgrzeszenia? Tak mi przykro, wrzucę nadwyżkę kasy na lokatę, potem dorzucę tam pieniądze zaoszczędzone na chrzcie, komunii, mszy rocznicowej - i za parę lat pojedziemy sobie całą rodziną na fajną wycieczkę do IZRAELA opalac się na plaży. Trąf trąf misia bela."

a do koscioła nie idziesz dla ksiedza tylko dla siebie dla boga pomodlic sie mozesz ofiary nie dawac nikt nie każe ,

Gość to twoje sumienie..
jesli dlugo nie bylas u spowiedzi to spowiadasz sie z tego co pamietasz. poza tym slub mozesz zawrzec jako osoba ochrzczona, ale niewierzaca. poza tym jesli mowisz bogu tak, a kosciolowi nie to to samo moze powiedziec Tobie ksiadz. Mam na mysli ze powie Ci ze po co Ci rozgrzeszenie skoro nie zalujesz grzechow i dalej bedziesz zyla wg zasad kosciol swoje a ja swoje. Nie pisze tego w zlosliwosci, ale takie jest moje zdanie. Wiele mlodych osob ma obawy, niedopowiedzenia jesli chodzi o wychowanie katolickie, mysla ze po co maja sie spowiadac jesli ksiadz nie czyni lepiej?? mozesz wyspowiadac sie, albo po prostu isc do ksiedza i pwoidziec wprost ze chcesz papier, ale komunii nie przyjmiesz czy cos takiego. Kwestia dogadania sie. wiele osob tak robi. jeszcze cos.. po co slub koscielny skoro ideii nie popierasz? nie lepiej slub cywilny?

a wracajac z wycieczki samolot upierdzieli w drzewo i ostatnie slowa to bedzie modlitwa :P " jak trwoga to do boga" ;)

Gość proponuję powiedzieć tak:
Możesz jeszcze dorzucić: proszę księdza, co ksiądz na taką ofertę: płacimy z Misiem 300% normy a ksiądz mi udzieli ślubu bez spowiedzi. Myślisz, że co odpowie?

no jak to nie przystapi do komunii ???????? a co by ludzie powiedzieli ? :) :) :) :) :) :)

ja cie rozumie chyba sama przestała rozumiec sama siebie :)

ups chodziło mi o popokatapellll

Gość a ja cie rozumiem
ja tez mam yorka:) nie zmaierzam z toba dyskutowac podjelam taka a nie inna decyzje mam takie a nie inne poglady i nie widze potrzeby dyskutowania o tym z toba jedynie solidaryzuje sie z autorka tyle

to pa pa

Idź do innego księdza i wyspowiadaj się ze wszystkiego, powiedz szczerze o braku spowiedzi przez 10 lat i życiu seksualnym, odmów pokutę, a dopiero potem idź do księdza ze swojej parafii - wtedy już stare grzechy będą nieważne :)

Gość hihihity
meyve - wlasnie to chcialm napisac;)

Gość klikam,,,,,,
JAK TAM PO SPOWIEDZI???