Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fddfd

Chcę sie rozwijać, rozszerzać horyzonty, a nie stać w miejscu, co polecacie?

Polecane posty

Gość fddfd

Mam 21 lat, studiuję, a czuje, ze życie mi przemija. Chciałabym się rozwijać, być bardziej wszechstronna, obyta. Filmy, muzka, książki ok stram się nadrabiać zaległości i robić coś ambitnego. Co jeszcze polecacie? Jakie np. gazety, programy? Wiadomo nauka na pierwszym miejscu, zaczynam biegać, może się zapiszę na jakiś fitness, co jeszcze? Bo ja na razie jedynie uczelnia i komputer, nauki mało ;/ trzeba to zmienić!

spokojnie, pare wdechow i wydechow- powinno przejsc kiedys tez mnie cos takiego dopadlo, ale to niegrozne, nie martw sie :)

Gość knurkordek
polecam - jak najdalej od kafeterii :)

Gość Screamer
wiesz co polecam ci jakies fajne stronki polityczne warto troche sie podszkolic w kulisach polityki zeby sie orientowac co i dlaczego dzieje sie na swiecie, interesujce cie polityka?

Gość fddfd
trochę tak, a chcę byc wszechstronna i rozwiajać się w różnych dziedzinach :)

Gość fddfd
ja pytam naprawdę poważnie

Gość knurkordek
to odpowiem zupełnie serio jak facet odpowiada kobiecie - moda to typowo zainteresowanie kobiet, więc możesz na przykład zrobić zbiór w formie albumu albo katalogu , jak w ostatnim stuleciu ubierały się kobiety , jakie były style i trendy modne i dlaczego moda wraca co 20 lat , czy ktoś wydał taki album ?

Gość gość
MOim zdaniem dobrze jest znalezc sobie jakies hobby i je rozwijać, to poszerza horyzonty jak nic. Jeśli nie to, no to chyba najbardizej sprawdzony przepis - czytac, czytać, czytać i jeszcze raz czytac!

Gość przystanek Alaska
jak sie czeka na utobus to trza stac w miejscu :P< :P, :P

Gość gość
Moze rozpocznij naukę jakiegoś języka? Ja ucze sie obecnie niemieckiego w http://www.warszawa.oei.org.pl/ i uważam że to bardzo poszerzyło moje horyzonty. Zainteresowalam sie tez historią i kulturą krajów niemieckojęzycznych, duzo czytam po niemiecku itp. Czuje,ze moja wiedza znacznie sie poszerzyła. DO tego masę fajnych i kreatywnych ludzi poznałam. A to również rozwija ;)

Gość gość
Nauka języka to super sprawa i dobry pomysł na rozszerzanie horyzontow. Moze spróbować jakis egzotyczny? ja sie uczyłam kiedys arabskiego w http://www.makilen.pl/ :) super przygoda.

Gość gość
Ja osobiście rozwijam obszary takie jak: zarządzanie stresem, motywacja, zbilansowana dieta. Tak na prawdę rozwój nigdy się nie kończy i trzeba wyznaczyć własną ścieżkę rozwoju. Sam korzystam z pomocy kursów tutaj: https://lifearchitect.pl/lifearcadia/