Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soaddicted

jakie studia??

Polecane posty

Gość soaddicted

czesc ;] mam do was pytanie-jakie studia wybrac? chodze do liceum na profil z rozszerzeniem jezykowo-spolecznym bo innego z samymi jezykami nie bylo...jedyny przedmiot ktory mnie cieszy to jezyk angielski i niemiecki jednak przyszlosc chcialabym zwiazac z jezykiem angielskim. myslalam o studiowaniu anglistyki ale wszedzie sie czyta ze po anglistyce nie mozna znalezc pracy.dodam,ze to raczej maja byc studia dzienne ;] mieszkam w wojewodztwie slaskim ;] myslalam o krakowie ;] tak wiec co polecacie?

Anglistyka, germanistyka- nie polecam. Chyba że weźmiesz specjalizację nauczyciela i jeszcze jakiś inny przedmiot do tego.

Gość soaddicted
nie no do uczenia to ja na dluzsza mete cierpliwosci nie mam...;/ ;) w takim razie co wybrac? macie jakies propozycje?

Gość studentkaaaaa
lingwistyka stosowana, sekcja angielsko - niemiecka. A później specjalizacja tłumaczeniowa. Podobno kończąc ten kierunek jest całkiem nieźle jeśli chodzi o pracę bo zna się biegle 2 języki, w obu specjalistyczne słownictwo np. techniczne czy prawnicze... a jeszcze jak się zrobi kurs na tłumacza przysięgłego to już w ogóle super. Nie mówiąc już o umiejętności tłumaczenia z jednego języka obcego na inny obcy np. z niemieckiego bezpośrednio na angielski. Studia trudne, ale naprawdę warte uwagi. To jest jakby się studiowało naraz dwie filologie, tyle że odpada wiele przedmiotów kulturoznawczych (chociaż nie wszystkie) a bardziej skupia się na praktycznej nauce języka. Tyle że tego kierunku nie ma w Krakowie. Jest na UW i UAM.

Gość soaddicted
hm no z tego co mowisz to dosyc sensowny kierunek ;] tylko UW odpada w stu procenatch bo dla mnei to za daleko...zaczynam teraz rozwazac UAM ;] kurcze,troudno jest sie zdecydowa ;/ wiem ze sa inne kierunki na ktorych bym dala rade pewnie ale wole wybrac cos co mnie interseuje....a w tym przypadku na anglistyke widze ze sie nie oplaca isc :[ mysle o tej lingwistyce stosownej...;] ehh ;] dzieki ;] jak ktos ma jeszcze cos do dodania to pisac smialo ! ;)

Gość soaddicted
w sumie UAM tez blisko nie jest ;/ kurzce i potem rob czloweiku to co lubisz...:|