Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cozrobicjakzyc

Rodzina patologiczna...

Polecane posty

Gość zwariowana wariatka:)1979
to cieszy gdy ktos tak uparcie chce odbic się od zdawac by sie mogło dna:)pozdrawiam,i życz ci siły i wytrwałości..żeby ci się udało:)

Gość 847938
języka sie b. dobrze uczy z kaset, itp. Sciągnąć z netu lekcje np. przez emule, czy torrentem, nagrac na mp 3, i mozna słuchać w drodze do szkoły, itp.

Gość Sennaxx
ja tez mam do konca szkoly tylko 3 miesiace, a potem znikam i szybko mnie nie zobacza.

moze to i dobry pomysl z tym lekcjami w drodze do szkoły czy w pracy dzieki. Sennaxx masz juz jakies plany u kogo sie zatrzymasz czy cos wynajmiesz?

Gość Sennaxx
Własnie nie mam gdzie :( ale mam odłożoną kasę, wiec an pierwsze miesiace starczyloby... mam nadzieje ze znajde jakies mieszkanie w miescie (bo teraz mieszkam na wsi) i zaczne nowe zycie

dobrze, że masz oszczedności :) powodzenia ja postaram się uzbieram pare groszy, ale jedzenie troche kosztuje i niewiem czy mi sie uda

Gość Sennaxx
a z jakiego wojewodztwa jestes?

Gość sipsi
a co potrafisz robić , może jakies wykonczeniówki typu malowanie szpachlowanie ? języka fakt ucz się intensywnie co prawda na poczatku jest szok zanim się zrozumie co mowia do ciebie:)

Gość Sennaxx
ja warmia i mazury, amierzam przeprowadzic sie do olsztyna :)

Sipsi wszystkiego mozna się nauczyć, niedawno własnie robiłem w szkole bo ferie się zaczeły wykonczeniówke, robiłem na budowach nosiłem pustaki, odsniezam wszystko co jest do roboty moge zrobic

Gość pindaaaaa
Tylko uważajcie na cyganów-sponsorów. Znałem ludzi których przekręcili obiecując pracę w Anglii. Nikomu nie dawajcie dokumentów, w urzędach można zarządać tłumacza. Drobne rady o ile wyjedziecie.

Gość Sennaxx
chcialabym za granice, ale wiesz chcialam sie dalej uczyc i pracowac a jezyka obcego tak dobrze nie znam...wiec mogly by byc z tym problemy

Gość Sennaxx
dzieki i Tobie zeby wszystkie marzenia sie spelniły.. Powodzenia!

Gość sipsi
słuchajcie , a może razem sie wybierzcie ? zawsze to rażniej może wejdz na forum praca za granicą ? może któraś forumowiczka ci pomoże , w sensie znależć pokój tani na dzien dobry żeby było sie gdzie przekimać , bo tak na łapu capu nie znajdziesz, pokaże ci gdzie są agencje ( tracisz mniej czasu na poszukiwanie) pomoże przetłumaczyć co w tej agencji mówią do ciebie , kupić kartę angielską bo bedą do ciebie dzwonić z agencji na poczatek mogą ci się trafiać prace dorywcze , oooo piekarnia to miejsce gdzie najławiej chyba , pisz na forum nie zaniechaj :)

Gość alixxxxa123456
też chcę wyjechać, zacząć wszystko od zera, jestem kobietą, praktycznie bez wykształcenia za to całkiem dobrze znam język angielski, co myślicie o wyjeździe do kanady??? mam szansę??? mogłabym pracować jako opiekunka do dziecka, kelnerka, sprzataczka, cokolwiek żeby mieć na wynajem pokoju, życie i móc trochę odłożyć(zrobic jakiś kurs w przyszłości)---mam odłożonej trochę gotówki, co myślicie???

Gość alixxxxa123456
jakby co też za pół roku kończę szkołe

Gość To masz zrobic...
@cozrobicjakzyc Nie wiem jakie dokladnie masz doswiadczenia zyciowe, nie wiem co dokladnie robili Twoi rodzice, ale jesli zycie miales ciezkie od zawsze to licz sie z tym ze sam wyjazd nie zalatwi wszystkiego. Cos o tym wiem, bo sama pochodze z dysfunkcyjnej rodziny. Owszem pod wzgledem finansowym napewno zagranica to lepsza opcja, ale musisz wiedziec co dokladnie chcesz tam robic. Jaka to konkretnie ma byc praca, na jakie warunki placowe sie zgodzisz. Teraz piszesz zeby bylo tylko tak zeby starczylo na kat i utrzymanie, ale naprawde zastanow sie co chcesz w obcym kraju robic, co zrobisz i do kogo pojdziesz jesli na poczatku nie bedzie Ci sie wiodlo. Wyjazd to jedno. Drugi, rownie wazny problem to jest to co rodzice pozostawili ci w spadku - chodzi o sposob myslenia, zachowania, radzenia sobie z emocjami, dzialania pod wyplywem stresu, poziomu samooceny i masy innych rzeczy. Moja rada jest taka zebys juz teraz zaczal szukac informacji na temat Dolroslych Dzieci z Rodzin Dysfunkcyjnych czyli DDD oraz Doroslych Dzieci Alkoholikow czyli DDA. Zapewne wyjdzie wiele czesto nieprzyjemnych rzeczy w trakcie takich poszukiwan. www.dda.pl - tu mozesz zaczac, jest jeszcze www.chomikuj.pl/dda tam tez znajdziesz duzo ksiazek. Sam wyjazd to za malo, schematy wyniesione z domu beda Cie nekac cale zycie jesli nie zaczniesz pracowac nad soba i moze to skutecznie utrudnic Twoje zycie i to w taki sposob w jaki sobie nawet nie wyobrażasz. Mocno zastanow sie nad terapia ale u psychologa ktory specjalizuje sie w terapii DDA/DDD.